10x must sees & do’s in Vietnam

IMG_2869

Inmiddels heb ik al best wat geschreven over het mooie en afwisselende Vietnam (klik hier voor een overzichtje) maar een compleet overzicht van de echte must sees & do’s van dit veelzijdige land ontbreekt nog. Vandaag daarom 10 dingen die je naar mijn idee zou moeten zien en doen als je in Centraal en Zuid-Vietnam bent, variërend van chillen op Sao Beach tot aan fietsen in Hoi An en het ervaren van chaotisch Ho Chi Minh City.

#1: De Mekong Delta

mekong delta

Wij begonnen onze trip in Vietnam vrijwel gelijk met een tweedaagse tour naar de Mekong Delta. Een klein beetje toeristisch was de tour wel (met een bezoekje aan een imker en de plaatselijke rijst ‘fabriek’) maar het zien van het plaatselijke leven op en om de delta en de floating market in het specifiek maakten het zeker de moeite waard. Meer over de tweedaagse tour lees je in mijn photo diary.

#2: Sunrise of sunset bij de zandduinen van Mui Ne

must see mui ne

Een ontzettend gek (en gaaf!) gezicht zijn de zandduinen vlakbij Mui Ne, die plotseling opdoemen in het landschap. Vooral erg mooi om bij zonsopgang of zonsondergang (zoals op de foto) te zien. Je kunt de zandduinen bereiken met je eigen scooter (nog best een uitdaging met een ontzettend hobbelende weg en zonder verlichting) of met een van de ‘tours’ die vervoer naar de duinen en het vissersdorpje voor je regelen.

#3: Bezoek de ruïnes van My Son

DSC_0146

Een van de bekendste ruïnes van Vietnam is My Son. Opzich niet heel indrukwekkend als je het vergelijkt met andere Aziatische tempelcomplexen (zoals in Thailand, Cambodja en Myanmar), maar zeker een mooie afwisseling in de dingen die Vietnam te bieden heeft. Je komt er via een georganiseerde tour vanuit Danang of Hoi An.

#4: Kleding laten maken in Hoi An

DSC_0021

Een van de dingen waar Hoi An bekend om staat zijn de vele goede (al is de één beter dan de ander natuurlijk) kleermakers. In slechts enkele dagen heb je kledingstukken die helemaal aan je wensen voldoen en precies op maat gemaakt zijn. Meer over het hoe en wat, lees je hier.

#5: Chillen op Phu Quoc Island

must see phu quoc

Als je opzoek bent naar een mooi strand met helder water en wit zand, móet je gewoon naar Sao Beach op Phu Quoc. Veel meer dan enkele restaurantjes is er niet, maar wat een prachtig strand is dit. Vooral aan het eind van de dag loopt het er vol omdat dan een aantal tours voor toeristen nog even kort langskomen om er te relaxen, maar de rest van de dag heb je het strand bijna voor jezelf. Wij hadden de mazzel dat we zelfs op Sao Beach sliepen in een net geopende accommodatie. Meer over Sao Beach lees je in de photo diary die ik er bijhield.

#6: Ervaar de chaos van HCMC

chaos ho chi minh

Niet iedereen is fan van deze chaotische stad en de straat oversteken doe je er écht met gevaar voor eigen leven (motoren & scooters OVERAL!) maar wat mij betreft is het een absolute must om Ho Chi Minh City met eigen ogen te zien.

#7: Op de motor door Vietnam

Absoluut een bucketlist-item, en daarom ook zo jammer dat wij dat uiteindelijk niet gedaan hebben is op de motor door Vietnam óf in een Easy Rider tour zoals hier beschreven. Wat VET!

#8: Een bezoek aan het afwisselende Con Dao Island

Helaas ben ik er zelf niet geweest, maar een bezoekje aan het afwisselende eiland Con Dao had mij echt heel gaaf gelegen. Je schijnt er goed te kunnen snorkelen én je kunt er jungletrekkings doen. Maar het meest indrukwekkende van het eiland is de Phu Hai gevangenis, één van de gruwelijkste gevangenissen van Vietnam tijdens de Vietnam-oorlog.

#9: Op de fiets vanuit Hoi An naar het strand

DSC_0030

Wat ik ook echt een aanrader vond bij een bezoekje aan Hoi An was het huren van een fiets. Het is een vrij kleine stad, dus voor de afstanden hoef je het niet perse te doen, maar het is gewoon ontzettend leuk om door de oude binnenstad te fietsen ‘én op een middag naar het strand (bijv. An Bang beach) te fietsen. Je rijdt dwars door landbouwvelden en ziet wat van het leven buiten Hoi An. Erg leuk om te zien!

#10: Kookcursus

must do kookcursus

Oh dit had ik ook heel graag willen doen! Een Vietnamese kookcursus zodat ik dan in Nederland van die heerlijke verse springrolls zou kunnen maken, of een echte Pho. Maar jammer genoeg hebben we daar geen tijd voor gehad (of gemaakt natuurlijk), dus moeten we toch echt naar Pho91 voor lekker Vietnamees eten!

Ben jij wel eens in Vietnam geweest en heb je nog aanvullingen?

Let's travel and see

2 Comments

  1. Vond vooral het eten top hier. En dan met name de Banh Mi sandwiches! Helaas ben ik niet verder gekomen dan HCMC, zou graag nog eens Hoi An bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *