10x Must see’s en do’s in Curaçao

Handelskade Willemstad CuraçaoVorig jaar zomer bracht ik bijna twee weken door op het zonnigste stukje van het Koninkrijk der Nederlanden, en heerlijk dat het daar was! Met 13 dagen vol zon, zee en strand was het een vakantie die we doorgaans niet zo snel zouden boeken (we reizen graag rond), maar toch heel goed beviel! Wat er zoal te doen is op Curaçao? Dat lees je hier!

10x Must see’s en do’s in Curaçao

#1: Een dagje op Cas Abou

Cas Abou CuraçaoEen prachtig strand met naar mijn idee het meest heldere water van het hele eiland. Cas Abao is een vrij basic strand, er zit één klein strandtentje voor drankjes en snacks, een plek was je een massage kunt krijgen en je kan er bedjes huren. Een heerlijk rustig strand voor een (mid)dagje. Cas Abou is overigens niet gratis, je betaalt per auto een kleine entreefee.

#2: De Pirate Bay

de Pirate bay piscaderaDé plek waar wij de meeste tijd van onze vakantie hebben doorgebracht was het strand van de Pirate Bay in de Piscadera baai. Het zat dichtbij ons hotel (Floris Suite Hotel – onwijze aanrader én kids-free), waardoor we er redelijk vaak te vinden waren. Overdag is het een heerlijk strand met een hoop bedjes en veel plekken in de schaduw (erg chill!) en ’s avonds kan je er prima eten en cocktails drinken.

#3: De Blauwe kamer

Santa CruzIets dat vanaf het allereerste moment op mijn lijstje stond was een bezoekje aan de Blauwe Kamer. De Blauwe Kamer is een onder water gelegen grot waar je alleen kunt komen door drie onder water te zwemmen. Eenmaal in de grot wordt de ruimte prachtig verlicht door de zon die er via het water naar binnen schijnt. Je kunt je door Captain Goodlife (vanaf Santa Cruz Beach) af laten zetten bij de grot of zoals wij van plan waren, bij hem een kano huren en er zelf heen varen. Helaas hebben we met deze trip tot een van onze laatste dagen gewacht en bleek Captain Goodlife er op die dag niet te zijn, dus kon de trip ook niet doorgaan. Erg jammer want het had me onwijs gaaf geleken!

#4: Strand hoppen in het noorden van Curaçao

strand CuraçaoCuraçao staat uiteraard bekend om haar prachtige stranden, en die vind je voornamelijk in het noordelijke deel van het eiland. De eerste dag dat wij onze huurauto hadden zijn we gelijk een tour gaan maken langs een aantal van deze stranden. Zo bezochten we Playa Kalki, de Grote Knip, Kleine Knip en Playa Lagun, waarbij vooral de laatste drie echt prachtig zijn. Het water bij de Grote en Kleine Knip, is zó ontzettend blauw en steekt onwijs mooi af bij het witte poederige zand.

#5: Eten bij Jaanchies in Westpunt

Jaanchies Westpunt CuraçaoJaanchies staat vooral bekend om de leguanensoep die er geserveerd wordt, maar daarnaast ook om haar verse visgerechten. Jaanchie himself maakt een praatje met alle klanten en vertelt je wat er die dag allemaal op het menu staat, menukaarten bestaan er niet.

#6: Een dagje in de Jan Thiel baai

Jan Thiel baai Zest CuraçaoWát een relaxte middag en avond hebben wij gehad in de Jan Thiel baai. Je vindt er comfortabele strandbedjes direct aan zee, een aantal leuke barretjes en restaurants, een gezellige sfeer en de meest prachtige zonsondergang van Curaçao. Overdag hadden wij een bedje bij Zest en ’s avonds aten we met live muziek bij Zanzibar. Aanrader!

#7: National Park Shete Boka

shete boca's Dit National Park staat bekend om haar ruige rotsen en grotten waar de oceaan met veel geweld tegenaan slaat. Gaaf om dit unieke stukje landschap te zien en vooral ook erg goed te combineren met de andere bezienswaardigheden die aan deze kant van het eiland liggen (Christoffelberg en Westpunt).

#8: Willemstad

willemstad curaçaoEen bezoek aan Curaçao is niet compleet zonder een (mid)dagje in Willemstad. Al is het maar om de felgekleurde handelskade (wat is die klein in het echt!) en de pontjesbrug (Koningin Emmabrug) te bekijken en op de foto te gaan met Dushi en Curacao. De grootste aanrader qua restaurantjes vond ik Mundo Bizarro in het opkomende Pietermaai Disctrict, heerlijk eten, goede cocktails en een relaxte sfeer, top plek!

#9: Christoffelberg beklimmen

shete boca curaçaoNog een must do die ik zelf niet gedaan heb, en wat heb ik daar een spijt van! Zeker toen ik de foto in dit artikel zag, wat ziet dat er vet uit! Op bovenstaande foto zie je de Christoffelberg in de verte liggen, maar op de een of andere manier is het tijdens ons verblijf niet in ons opgekomen om hem te beklimmen. Een gemiste kans als je het mij vraagt, wat een uitzicht!

#10: Partyen op Mambo Beach

Mambo Beach 2Het ultieme Caraïbische gevoel is toch wel dansen op het strand terwijl de zon achter je in de zee zakt. Wij waren op Mambo Beach nadat het Nederlands Elftal in het WK gespeeld had, vandaar de overdaad aan oranje outfits in de foto. Aan Mambo Beach heb je naast stand tenten, ook een hoop leuke restaurantjes waar je voor het uitgaan prima kunt eten.

Heb jij nog tips must see’s / do’s voor op Curaçao?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Wat een mooie foto’s, Saimi! Cas Abou lijkt me echt heerlijk, lekker kleinschalig, daar houd ik wel van. De Antillen trekken me niet zo, maar voor een relaxvakantie is het volgens mij de perfecte bestemming.

    • Thanks! Ik had datzelfde hoor, trok me ook niet zo, maar toch een heerlijke tijd gehad daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *