Flashback Friday #8: (Almost) famous in Azië

Famous in asia Myanmar

Als variatie op de Throwback Thursday (#tbt) die je op Instagram en Twitter voorbij ziet komen een rubriekje op vrijdag met daarin random reisgerelateerde flashbacks. Deze keer denk ik terug aan de vele momenten waarop ik met locals en Aziatische toeristen heb staan poseren tijdens mijn tijd in Azië. De ene keer wat grappiger (of juist ongemakkelijker) dan de andere keer..

(Almost) famous in Azië

Iedereen die wel eens in Azië geweest is zal het herkennen: de ontelbare keren dat je (gevraagd of ongevraagd) door Aziaten op de foto gezet werd. In het ene land (en op de ene plek) gebeurd het wat meer dan in de andere maar het zal niet de eerste keer zijn dat jij in plaats van de religieuze gedenkplek de echte (Aziatische) toeristentrekker bent. Zoals op de foto hierboven, waarbij ik in Myanmar letterlijk met meerdere groepen mensen, in verschillende samenstellingen heb mogen poseren. En dat recht tegenover de echte bezienswaardigheid, haha. Dan voel je je wel even speciaal (en ongemakkelijk vooral ook;)) Het toppunt was hierbij dat er een babytje met een hazenlip in mijn armen geduwd werd en de hele familie er omheen ging staan om samen op de foto te gaan, say cheese!

Toch spant Taiwan hierbij de kroon: ik ben echt de tel kwijt geraakt hoe vaak ik met Taiwanezen (en Chinese toeristen) heb staan poseren en hoe vaak me niet gevraagd is: ‘Are you Serena from Gossip Girl!?’ (opzich een top- compliment natuurlijk behalve dat voor Aziaten alle Westerlingen op elkaar lijken en het dus niet al teveel zegt..) of ‘Are you a model?’ (steek die maar in je zak;)). Maar het bleef niet bij vragen om een foto en vragen stellen, soms werd de camera gewoon vol in je gezicht geduwd zonder ook maar iets te vragen of te zeggen. De eerste paar keer is het best grappig, daarna vooral irritant en ik vraag me ook echt wat er zo boeiend is aan die foto’s.. Nu bedenk ik me dat ik eigenlijk ook bij iedere keer een foto voor mezelf had moeten laten maken, dat had een leuke collage voor een blogpost opgeleverd..


Famous in Asia Tawian

Ben jij ook als een halve celebrity behandeld in Azië?

Let's travel and see

5 Comments

  1. Hahaha ja! Echt gek, soms ook wat irritant (als je in bikini op het strand zit bijvoorbeeld #awkward). Grappig dat ze denken dat je een celeb bent. En idd steek dat model maar in je zak 😊

  2. Herkenbaar, ik ben net terug uit China en werd daar ook zo vaak op de foto gezet. Soms werd het gevraagd, andere keren werd de foto stiekem gemaakt. Mijn vriend was trouwens nog populairder bij de Chinese vrouwen, iets wat hijzelf niet had verwacht!

  3. whahaha zo herkenbaar dit! Vooral in Goa en bij de Borobudur was het echt niet normaal, was op den duur gewoon niet meer grappig. Tegenwoordig wil ook iedereen ineens je Facebook-vriend worden. Ik zeg maar gewoon dat ik geen FB heb :-p

  4. Gelukkig heb ik dat probleem niet! Ik ben half Asian en alle ogen zijn op m’n Hollandse vriend gericht haha :) Al vroeg de douane beambte in Indonesië wel even aan m’n moeder of ik met hem wilde trouwen, of dat m’n moeder wellicht nog een andere dochter had…. Ehhh, opzich staat m’n Hollandse vriend naast me? haha

  5. Hihi, herkenbaar! Al hebben we het nog niet zo hysterisch meegemaakt. Daarnaast is mijn vriend vaak het middelpunt van de aandacht: hij is 2 meter en vrij breed. Dus iedereen vraagt altijd of hij een bokser is, hilarisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *