Flashback Friday #9: Spullen vervoeren Asian style

P1000281Als variatie op de Throwback Thursday (#tbt) die je op Instagram en Twitter voorbij ziet komen een rubriekje op vrijdag met daarin random reisgerelateerde flashbacks. Deze keer denk ik terug aan de Aziatische manier van spullen vervoeren: bepakt en bezakt.

Spullen vervoeren Asian style

Als je al eens in Azië geweest bent, zal het je vast niet ontgaan zijn: Aziaten hebben hun eigen manier van spullen vervoeren. Met de hele familie incl. 3 kids, vader en moeder op één motor? Geen probleem. Opa en oma samen op de scooter mét kleinkind en hun weekelijkse boodschappen? Eerder regel dan uitzondering. De meneer op de foto spotte ik in het Thaise dorpje waar ik op mijn 18e vrijwilligerswerk deed. Hij staat heel trots te grijnzen naast de meer dan 1,5 meter hoge toren van zakken rijst achterop zijn scooter, en geef hem eens ongelijk, ik doe het ‘m niet na! Ik moest van de week aan dit (voor mij) typisch Aziatische tafereel denken toen ik zuchtend en steunend op de fiets zat met een laptoptas, handtas en nog een losse tas aan het stuur – dat is in vergelijking hiermee natuurlijk helemaal niets!

Heb jij je ook wel eens verbaasd over de manier waarop hele families en hun spullen per scooter vervoerd worden in Azië?

Let's travel and see

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *