For sale in Marokko

Marrakech 4Dat ik het leuk vind om mensen, gebouwen, stranden en tempels (dat laatste soms tot vervelends aan toe voor mijn vriend;)) te fotograferen is inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk. Maar wat ik ook altijd erg leuk vind om op reis op de foto te zetten zijn de lokale markten. Naast de kleurrijke koopwaar en aparte etenswaar die ze er vaak verkopen is de bedrijvigheid op zo’n markt ook altijd onwijs leuk om te zien. In deze editie laat ik je een aantal markten in Marokko zien.

For sale in Marokko

Marrakech

In Marrakech stikt het echt van de markten. Naast het bekende Djemaa el Fna plein, waar zowel overdag als ’s avonds marktkraampjes staan en de bekende Souk achter het plein, vind je ook talloze kleine marktstalletjes in de steegjes in het oude gedeelte van de stad. Een stuk of 10 stalletjes staan dan bij elkaar en koopwaar wordt vanuit  kratten en dozen verkocht.  Marrakech 2

Marrakech 3Deze kruidenier had de verschillende soorten kruiden en specerijen in rieten manden en jute zakken zitten, een prachtig gezicht!

Marrakech 4

Marrakech 5

MarrakechEen kraampje in de Souk van met gigantische schalen olijven, dadels en gedroogd fruit.

Fez

Bij de leerlooijerij in Fez werden uiteraard allerlei verschillende leren spullen gekocht: voornamelijk tassen, schoenen en riemen. Meer over de leerlooijerij en het proces lees je hier.

Fez lederwaren 2

Fez Lederwaren  FezEen winkeltje vol met (koperen?) potten, pannen en schalen.

Kasbah des Oudaias (Rabat)

Rabat Kasbah des Oudaias Dit is typisch Marokkaans brood, dat je letterlijk op iedere straathoek en bij ieder ontbijt weer tegenkomt.

Rabat Kasbah des Oudaias 2Op een gegeven moment kwamen we langs een bakker die de typisch Marokkaanse broden aan het bakken was; leuk om te zien hoe ze dat doen en wat rook het daar heerlijk! Maar ook hier geldt weer: wat een zwaar werk, de hitte die van de ovens af komt is echt ongelofelijk en het deeg voor de broden wordt achter elkaar gemaakt en afgebakken.

Aardewerk 1Wat je ook veel ziet in Marokko is beschilderd aardewerk. De meest geweldig gedetailleerde designs komen voorbij in allerlei verschillende kleuren. Van tajines tot schalen en vazen, je vindt het er allemaal!

Aardewerk 2

Aardewerk 3Ben jij wel eens in Marokko geweest?

Let's travel and see

9 Comments

    • Jaa same here! Ben er inmiddels twee keer geweest maar zou zo nog eens gaan. Bijzonder land en relatief dichtbij:)

  1. Mooi! Ben een aantal jaar geleden een keer een weekend naar Marokko geweest (vanuit Spanje), het mijn ogen uit gekeken!

  2. Mooi gezicht al die koopwaar! In Marokko vindt je op de markt echt de beste kwaliteit voor een lage prijs. Was het niet lastig om fotos te maken? Of vonden ze dat niet erg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *