Hasan II Moskee, Casablanca

hasan II moskee casablanca marokkoTijdens beide reizen die ik door Marokko maakte, ben ik bij de Hasan II Moskee in Casablanca geweest. Een onwijs  indrukwekkende en vooral ook een fotogenieke moskee die haar eigen blogpost verdient. Vandaag een fotoreportage van de Hasan II Moskee in Casablanca.

Hasan II Moskee

De Hasan II Moskee behoort tot de 7 grootste moskees ter wereld en de minaret van de moskee is met 210 meter de allerhoogste ter wereld. Een indrukwekkend gebouw dus, zowel van binnen als van buiten. Maar dat er plek is voor 110.000 mensen had ik dan weer niet verwacht!

hasan 2 moskee marokko

casablanca moskee marokko

hasan 2 moskee casablanca

hasan II moskee 2

moskee casablanca

hasan II moskee

moskee casablanca

casablanca

DSC_0073

hasan II moskee casablanca

moskee casablanca

hasan 2 moskeeWat is de grootste moskee waarin jij ooit geweest bent?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Mooie foto’s! Ik heb de moskee slechts bij nacht gezien, maar door de verlichting was ik ook toen onder de indruk :-) Mooie moskeeën vond ik ook die van Rabat; het voelde net aan als een sprookje uit 1001 nacht.

  2. Wauw! Wat een onwijs mooi bouwwerk zeg! Ik ben nog steeds niet in Marokko geweest terwijl het al jaren op mijn wensenlijstje staat.. Ik moet écht eens die kant op zie ik wel weer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *