Hoera: 1 jaar Let’s travel and see!

Cheers

Hoera, het is vandaag precies een jaar geleden dat Let’s travel and see online ging! En dat is reden genoeg om eens terug te blikken op een jaar reisbloggen. Hoe begon het, hoe is het een jaar later en wat zijn mijn plannen voor komend jaar? Je leest het hier!

1 jaar Let’s travel and see

Hoe het allemaal begon

Eigenlijk liep ik al een hele tijd rond met het idee om een reisblog te beginnen, vanaf begin 2012. Genoeg redenen om er mee te starten: Om meer te doen met hetgeen waar ik me het liefst mee bezig houd en om mijn creativiteit in kwijt te kunnen.  Om anderen op ideeën te brengen voor  bestemmingen, reisroutes en alles wat met reizen te maken heeft en vooral ook om de herinneringen aan mijn eigen reizen levend te houden. Maar toch heeft een hele tijd geduurd voordat ik ook daadwerkelijk mijn website begon: in eerste instantie was ik druk bezig met mijn master, bijbaan en commissie, daarna begon ik met werken en had ik de eerste tijd nergens anders meer tijd voor. Ik wilde pas met een blog beginnen als ik genoeg uitgewerkt had en zeker wist dat ik de tijd zou vinden om ongeveer 3 keer per week een nieuw artikel online te zetten. Vanaf het moment dat ik het idee had een blog te beginnen heb ik wel steeds het een en ander uitgewerkt, totdat het op 1 augustus zo ver was: mijn blog ging live! En nu zijn we precies een jaar verder.

Een jaar later

Toen ik begon met mijn blog wist ik dat het onwijs veel tijd zou gaan kosten: dat was precies de reden dat mij er al die tijd van weerhouden heeft om er mee te starten. Een jaar later is dat niet anders: het kost heel veel tijd en is soms lastig te combineren met alle andere 100 dingen die je graag in een week doet. En die 3 artikelen per week heb ik al een heel aantal weken niet meer gehaald. Maar dat neemt niet weg dat ik het onwijs leuk vind om te doen! Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en vind het heerlijk om bezig te zijn met het bedenken en schrijven van artikelen en het uitzoeken en bewerken van foto’s. Het allerliefst schrijf ik de rubrieken must see’s & do’s, three favorites en flashback fridays, maar tags vind ik ook altijd heel leuk om te beantwoorden (met maandag op de planning de Top 5 favoriete accomodaties tag!) en fotografieblogjes zoals fotoreportages, photo diaries en typically.. vind ik ook altijd heel leuk om te maken. Maar wat vinden jullie nou het leukst om te lezen? Over het algemeen zijn dat de tags, de photo diaires, must see’s & do’s en food & drinks artikelen. Wat betreft landen en werelddelen zijn het voornamelijk mijn Azië blogs (jeuh!), maar ook de artikelen over Curaçao en Tanzania en Zanzibar die veel worden gelezen.  Hieronder een lijstje met de 5 meest gelezen artikelen ever op Let’s travel and see.

Meest gelezen artikelen 1 aug 2014 – 1 aug 2015:

1. Kleding op maat laten maken in Hoi An

2. 5x de mooiste stranden van Curaçao

3. 10x must see & do’s in Curaçao

4. Travel essentials

5. 25 reisweetjes

Plannen voor komend jaar

Het plan voor het komende jaar is om lekker door te gaan met schrijven. Ik heb nog zo ontzettend veel ideeën voor artikelen, daar kan ik nog jaren mee vooruit;) Daarnaast komen er natuurlijk ook steeds weer bestemmingen bij, zo ga ik volgende week voor een roadtrip naar Portugal en hoop ik over een paar maanden nog weer een verre trip te kunnen maken. Het afgelopen jaar heb ik mij voornamelijk gericht op fotografie en geschreven artikelen, maar het lijkt mij ook heel leuk om wat meer met reisfilmpjes te doen. Ik heb genoeg film materiaal liggen, maar heb geen ervaring met video editten dus daar moet ik mij eens goed in gaan verdiepen. Genoeg te doen dus het komende jaar!

Cheers, op nog een jaar Let’s travel and see!

Let's travel and see

19 Comments

  1. Gefeliciteerd, het is elke keer weer leuk om te lezen wat je beleefd. Door deze berichtjes krijg ik nog meer te horen wat je zoal beleefd.
    Ik kijk uit naar je filmpjes.

  2. Wauw, gefeliciteerd Saimi! Een jaar alweer, wat vliegt de tijd en wat heb je al veel bereikt. Ik volg je nog steeds met heel veel plezier en ik kijk heel erg uit naar alle artikelen die je dit jaar gaat schrijven en de filmpjes die je gaat plaatsen.

  3. Gefeliciteerd! Mijn blog bestaat nu ook ongeveer een jaar, iets langer alweer. Ik heb ook gemerkt dat drie artikelen per week schrijven naast een fulltime baan en andere bezigheden best ambitieus is haha. Veel plezier en succes in je tweede blogjaar!

  4. Gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum! Wij tikken binnenkort pas ons half jaartje aan. Maar je blogt leest altijd lekker weg en is leuk om bij te houden. Dus ga zeker door :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *