Interview: Let’s meet KarlijnTravels.com

KarlijnTravels

Zelf volg ik een heel aantal Nederlandse travelbloggers, sommige websites bezoek ik zelfs bijna dagelijks. In deze rubriek stel ik mede-travelbloggers 8 reisgerelateerde vragen. De vragen variëren van: “Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?”, tot “Wat is voor jou onmisbaar op reis?”, “Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)”? en “Wat is je favoriete vakantiefoto?” Deze keer leg ik de 8 vragen voor aan Karlijn van KarlijnTravels.com. Karlijn schrijft op Karlijntravels.com meerdere keren per week over haar geweldige reizen. Bestemmingen als Bhutan, Myanmar, Japan en de Galapagos Eilanden zijn slechts een kleine greep uit het lijstje van bijzondere plekken die ze al gezien heeft en waarover ze vol enthousiasme op haar website schrijft. Binnenkort vertrekt Karlijn voor de tweede keer op wereldreis (o.a. naar de prachtige zijde-route!) en ik kan niet wachten om de blogposts over deze geweldige reis te lezen!

#1: Kun je iets vertellen over jezelf en over KarlijnTravels?

Ik ben Karlijn (34) en ben freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. In 2002 maakte ik mijn eerste verre reis, naar Australië en Nieuw-Zeeland. Toen is het reisvirus toegeslagen en het is nooit meer weggegaan. Samen met mijn vriend Ward probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien. In 2009/2010 maakten we onze eerste wereldreis van acht maanden en we zijn van plan om volgend jaar weer voor acht maanden weg te gaan. Ik ben in 2013 begonnen met KarlijnTravels.com. Ik ben een fanatieke reisfotograaf en wilde mijn blog gebruiken om mijn foto’s te laten zien. Dat heb ik al snel uitgebreid met reisverhalen. Het is zo leuk om reiservaringen te delen en je reizen via het bloggen even opnieuw te beleven!

karlijntravels

#2: Hoe zou je jezelf als reiziger omschrijven?

Ik ben geen budgetreiziger, maar ook geen luxepaard. Tijdens stedentrips geef ik graag wat meer geld uit aan een gaaf hotel, maar tijdens langere reizen kan ik prima toe met eenvoudigere accommodatie. Ik reis met een rugzak en probeer zoveel mogelijk in contact te komen met locals.  Qua vervoer reis ik het liefst met huurauto, of met een auto en chauffeur. Dat laatste klinkt heel luxe, maar in Azië is het vaak een betaalbare optie. Ik vind het fijn als we overal kunnen stoppen waar we willen, dus die manier van reizen bevalt me prima! Verder reis ik het liefst in verre, chaotische landen. Hoe onbegrijpelijker het is, hoe leuker ik het vind.

#3: Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?

Lastige vraag! Ik kan nooit goed kiezen, er zijn zoveel landen waar ik naar terug zou willen! Eigenlijk zou ik onze hele eerste wereldreis wel over willen doen, dat was één grote highlight. Maar als ik één land moet kiezen, dan denk ik dat ik opnieuw naar Myanmar, Japan of Nieuw-Zeeland zou gaan. Van alle landen waar ik ben geweest heeft Myanmar misschien wel de meeste indruk gemaakt. De mensen zijn daar zo lief en oprecht enthousiast, de cultuur is heel bijzonder en er is zoveel te zien. Ik heb in Myanmar echt van elke seconde genoten.

Japan 1 Karlijntravels

#4: Wat is voor jou onmisbaar op reis?

Dat klinkt heel flauw, maar dat is Ward. Ik heb wel alleen gereisd, in Australië, Nieuw-Zeeland en China, maar ik vind het veel leuker met z’n tweeën. Ik vind het leuk om ervaringen te delen en veel samen te zijn. Ward is gelukkig heel geduldig, dus ik hoef me niet schuldig te voelen als ik teveel tijd besteed aan mijn tweede onmisbare item: mijn camera. Want zonder camera ga ik niet op reis, ik ben gek van fotograferen.

#5: Wat is je grootste reisdroom?

De wereldreis die we nu gepland hebben! We gaan overland van Istanbul naar Beijing reizen, door Iran en de Stan-landen. Daarna staan Indonesië, Japan, Frans-Polynesië, Hawaii en Mexico op de planning. Echt een droomreis voor ons. Verder hoop ik Antarctica, South Georgia en de Falklands Islands nog eens te bezoeken. Deze reis kost een kapitaal, maar wat zou ik graag de keizerspinguïns zien!

#6: Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)?

Er zijn weinig bestemmingen die me echt niet trekken, elk land heeft wel iets waar ik nieuwsgierig naar ben. Maar Oost-Europa staat niet hoog op mijn wensenlijst. Hoewel het er vast prachtig is.

#7: Wat is je favoriete vakantiefoto?

Dat is dit meloenenmannetje in Myanmar. Als ik deze foto zie, dan denk ik weer aan al die lieve mensen die we in Myanmar hebben ontmoet. Dit mannetje schommelde ergens langs de weg in de meloenenkraam van zijn trotse ouders. Zij waren helemaal blij dat ik een foto van hun zoontje wilde maken. Zo schattig!

Mooiste foto Karlijn Karlijntravels

#8: Staan er nog reizen op de planning voor de komende tijd? Zo ja, waar naartoe?

In februari gaan we naar Venetië, om daar carnaval te vieren. En in april vertrekken we weer op wereldreis. Plannen genoeg!

Ken jij KarlijnTravels.com al?

Let's travel and see

7 Comments

  1. Schattige foto van het meloenmannetje! Myanmar is inderdaad een land waar ik ook graag een keer naar terug zou willen keren; al denk ik dat het inmiddels best veranderd is…

  2. Ik ben zo jaloers op Karlijn! Weer zo’n super gave reis! Grappig, niet zo nieuwsgierig naar Oost-Europa. Lijkt mij juist super gaaf! 😉 Zo heeft iedereen zijn/haar ding hea.. Leuk interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *