Interview: Let’s meet Reishonger.nl

DSC00613Zelf volg ik een heel aantal Nederlandse travelbloggers, sommige websites bezoek ik zelfs bijna dagelijks. In deze rubriek stel ik mede-travelbloggers 8 reisgerelateerde vragen. De vragen varieren van: “Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?”, tot “Wat is voor jou onmisbaar op reis?”, “Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)”? en “Wat is je favoriete vakantiefoto?” Deze keer leg ik de 8 vragen voor aan Martijn en Dionne van Reishonger.nl, waar ik onlangs een artikel over Tanzania en Zanzibar voor schreef.

#1: Kan je iets vertellen over jullie zelf en over Reishonger.nl?

Onze namen zijn Martijn en Dionne. Al een jaar of 10 zijn we besmet met het reisvirus; de hele wereld moet eraan geloven. Op onze website Reishonger.nl vind je reisverhalen en tips uit alle windstreken, van fietstochten in Thailand, huskysafari’s in Lapland, motorreizen naar Monaco, rondreizen door Amerika, de jacht op koningskrabben in Noorwegen, stedentrips naar Barcelona, tot onze eigen trouwerij op Bali.

Van de kolossale wolkenkrabbers van New York, Singapore en Kuala Lumpur tot de ongerepte stranden van Haiti, van luxe cruisen in het Caribische gebied tot rondtrekken op de onbewoonde eilanden van Fiji, van bergen beklimmen in Nieuw-Zeeland tot duiken tussen de haaien in Thailand; het reisvirus heeft ons te pakken en zal ons nooit meer verlaten.”

De site wordt de laatste jaren steeds bekender onder reizend Nederland, en inmiddels schrijven er 15 reisfanaten voor Reishonger! We blijven altijd op zoek naar jong schrijf- en reistalent. Per jaar nemen we deel aan zeker 25 persreizen. Zoiets is altijd fantastisch! Je slaapt op fantastische plekjes, ontmoet bijzondere mensen, en eet de heerlijkste gerechten. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om je het beste van het land te laten zien 😉 En wat is er mooier dan van je hobby je beroep te maken?

#2: Hoe zou je jezelf als reiziger omschrijven?

Wij houden erg van afwisseling. Zowel wat betreft de bestemming, als qua overnachtingen en activiteiten. Na (hooguit) een paar dagen stad, is het tijd voor wat meer dagen jungle, en na een paar overnachtingen in een hutje op het strand, is een luxe hotel met hete douche ook wel erg lekker! Echte wereldreizigers zijn we niet, maar wie is dat tegenwoordig nog wel?

Reishonger 1

#3: Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?

Oe, dat is een lastige vraag. Wij hebben jaren geleden in New York de marathon gelopen… dat was een waanzinnige reis! Cuba was één grote verrassing! Lapland was echt een sprookjesachtig winterwonderland, met dagelijks noorderlicht. Maar ook Indonesië was prachtig, met ons bezoek aan de orang oetans op Borneo. Toch zou ik kiezen voor de wereldreis, die we alweer 5 jaar geleden hebben gemaakt. De langste reis, de mooiste reis, het meest afwisselend, én vooral ontzettend spannend allemaal!

#4: Wat is voor jou onmisbaar op reis?

Onmisbaar… leuk reisgezelschap! Een ervaring alleen is mooi, maar wat heb je eraan als je het met niemand kan delen?

Reishonger 2

#5: Wat is je grootste reisdroom?

Martijn: mijn grootste reisdroom is Antarctica. Verder staat een trekking in Nepal hoog op mijn bucketlist! Dionne: mijn grootste reisdroom… ik heb er ook wel een paar; de Filipijnen, Colombia… Oh en de zoutvlaktes zien in Bolivia, kamperen in Alaska, de Galapagos, surfen op Hawaï, duiken in Belize, een vulkaan beklimmen in Papoea-Nieuw-Guinea, euhm… deze lijst is lang, haha! Dat wordt dus lootjes trekken 😉

Reishonger 3

#6: Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)?

Er zijn weinig bestemmingen die ons absoluut niet aanspreken; elke bestemming heeft wel iets unieks te bieden. Van exotische paradijsjes in de Stille Zuidzee tot de prachtige rotsformaties en besneeuwde bergen van de Lofoten. Wat we proberen te mijden, zijn de té toeristische plaatsen waar je geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld drugs en sekstoerisme. Zoals Kuta en Pattaya.

#7: Wat is je favoriete vakantiefoto?

Dat is onze trouwfoto met alle vrienden op Bali. Ik heb Dionne ten huwelijk gevraagd op Barefoot Island op Fiji, in Thailand hebben we besloten het liefst met onze voeten in het zand te willen trouwen. En 3 jaar geleden zijn we dan ook getrouwd op Bali. Met familie én vrienden!

IMG_1690Onze trouwfoto met vrienden op Bali

#8: Staan er nog reizen op de planning voor de komende tijd? Zo ja, waar naartoe?

De afgelopen jaren hebben we er heel wat op los gereisd. Een aantal jaar achter elkaar bezochten we zelfs wel 10 tot 20 nieuwe landen, per jaar. Vorige maand is de redactie van Reishonger uitgebreid; onze wereldreiziger Mika is geboren! De komende maanden staat het reizen voor ons dus even op een laag pitje.

15 landen MikaDe 15 landen die Mika voor zijn geboorte al ‘bezocht’ heeft 😉

Ken jij Reishonger.nl al?

Let me know als het je leuk lijkt om de 8 reisvragen voorgeschoteld te krijgen!

Let's travel and see

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *