Interview: Let’s meet Travelaar.nl

Travelaar.nl

Zelf volg ik een heel aantal Nederlandse travelbloggers, sommige websites bezoek ik zelfs bijna dagelijks. In deze rubriek stel ik mede-travelbloggers 8 reisgerelateerde vragen. De vragen variëren van: “Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?”, tot “Wat is voor jou onmisbaar op reis?”, “Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)”? en “Wat is je favoriete vakantiefoto?” Deze keer leg ik de 8 vragen voor aan Kirsten van Travelaar.nl. Travelaar vind ik een onwijs leuke travelblog, veel artikelen over mijn favoriet Azië (Kirsten en Erick hebben een Aziëtrip van een paar maanden gedaan – geweldig!) handige tips en mooie reisverhalen (zoals deze bijvoorbeeld!). Travelaar is een relatief nieuwe reisblog en (leuk detail) is ongeveer tegelijk met Let’s travel and see is opgericht. Leuk dus om meer over Kirsten en Erick te horen!

#1: Kan je iets vertellen over jezelf en over Travelaar?

Ik ben Kirsten, 27 jaar en woon sinds een paar jaar in Groningen, een heerlijke stad! Samen met mijn vriend, Erick zijn we een paar maanden geleden begonnen met ons persoonlijke blog, Travelaar.nl. In september 2013 vertrokken wij voor een paar maanden naar Azië om meer van de wereld te ontdekken. Een geweldige tijd waaraan we bijzondere herinneringen hebben overgehouden die we graag met anderen willen delen. Dit doen we door regelmatig ervaringen te delen op ons blog en ook geven we tips aan andere (toekomstige) reizigers. Ons doel is om iedereen te laten genieten van wat de wereld te bieden heeft.

#2: Hoe zou je jezelf als reiziger omschrijven?

Azië hebben wij al backpackend ontdekt, een geweldige ervaring! Echter zie ik mezelf meer als een zogenaamde “flashpacker”. Ik vind het heerlijk om op onszelf aangewezen te zijn, om zelf onze reis samen te stellen en om zo weinig mogelijk geld uit te geven. Toch kan ik daarentegen af en toe wel genieten van een beetje meer luxe. Ik wil niet moeten leven op water en brood en wil geen dingen laten. Binnen Europa hebben wij ook al redelijk wat gezien. Van stedentrips tot een roadtrip door Europa met vrienden tot vakanties aan de Turkse en Spaanse kust. Europa vind ik een geweldig continent waar zoveel moois te zien is! Wij zijn redelijk snelle reizigers.. Tijdens een stedentrip lopen we kilometers om een stad zo goed mogelijk te leren kennen. Tijdens een langere reis vinden we het echter ook heerlijk om af en toe wat langer op één plek te blijven.

#3: Als er 1 reis is die je overmorgen opnieuw mocht gaan maken, welke zou het zijn?

Dat is zonder twijfel onze reis door Azië! Ik wil zooo graag weer terug. Een langere reis maken is geweldig en ik raad het dan ook echt iedereen aan! Ik heb echt heimwee..

Kirsten Travelaar

#4: Wat is voor jou onmisbaar op reis?

Een lekker cliché antwoord, maar dat is als eerste Erick. Ik vind het heerlijk om samen andere culturen te ontdekken en om de wereld te zien. Daarnaast neem ik altijd een schrijfboekje mee, een dagboek of notitieboek. Hierin schrijf ik zoveel mogelijk op, zodat de herinneringen niet snel vervagen en tsjah, onze camera natuurlijk! Ik maak altijd overal veel te veel foto’s.

#5: Wat is je grootste reisdroom?

Ik zou ontzettend graag de Trans-Mongolië express willen doen. Ik hou sowieso ontzettend van treinreizen en ik kan me haast niet voorstellen dat er iets mooier is dan in de trein zitten en telkens totaal andere landschappen te zien en andere mensen en culturen. Ik ben sowieso heel erg benieuwd naar Rusland en Mongolië. Daarnaast zou ik heel graag nogmaals een lange reis willen maken van minimaal zes maanden. De vrijheid, I love it! Hopelijk komt het er ooit nog eens van.

#6: Welke reisbestemming trekt je niet (of het minst)?

Pfff, er zijn zo ontzettend veel bestemmingen die ik heel graag wil zien! Maar welke niet? Tot voor kort zou het antwoord zijn geweest de Turkse kust. Dit trok mij totaal niet, totdat we in september toch die kant opgingen en een geweldige vakantie hebben gehad. Mijn vooroordeel klopte totaal niet. Als ik dan voor een bestemming moet kiezen dan wordt het op dit moment bijvoorbeeld Afghanistan. Ik hou echt van het ontdekken van plekken waar niet iedereen naartoe gaat, maar Afghanistan laat ik nu toch maar even links liggen..

#7: Wat is je favoriete vakantiefoto?

Mijn favoriete vakantiefoto is een foto van Erick en mij samen op het strand op Pulau Pangkor in Maleisië. Een fantastisch eiland waar we een aantal dagen ontzettend hebben genoten. De foto komt regelmatig voorbij op ons blog en op onze social media. Daarnaast is de foto uiteraard ook ingelijst en hangt ie in huis aan de muur.

Travelaar.nl

#8: Staan er nog reizen op de planning voor de komende tijd? Zo ja, waar naartoe?

Een langere trip staat helaas nog niet op de planning. Wel wordt ik altijd erg onrustig als ik helemaal niets in het vooruitzicht heb, dus hebben we kortgeleden twee stedentrips geboekt. In februari gaan we samen met Erick zijn ouders een weekendje naar Keulen en in maart gaan we samen vier dagen naar het Poolse Gdansk. Een land waar we beide nog niet zijn geweest, dus ik ben erg benieuwd :) Verder hoop ik in 2015 naar Marokko te gaan, maar ik ken mezelf. Iedere dag kom ik weer een bestemming tegen waarvan ik denk “Daar moet ik naartoe!”. Alles kan maar zo weer wijzigen dus.

Ken jij Travelaar.nl al?

Stuur me een berichtje als het je leuk lijkt om de 8 reisvragen voorgeschoteld te krijgen!

Let's travel and see

13 Comments

  1. Heel leuk interview! Ik ben zelf ook groot fan van Travelaar en ik vind Kirsten en Erik heerlijk oprecht. Het antwoord op vraag 4 is helemaal niet cliché, ik vind het een mooi antwoord juist :).

  2. Leuk interview! Ik volgde Travelaar al, leuke blog! En ik deel hun reisdroom, de Trans-Mongolië expres met een overnacht in een yurt in Mongolië, ooit! Toevallig ga ik ook volgend jaar naar Polen, maar dan naar Poznan of Wroclaw. Maar ik ben benieuwd naar de verhalen over Gdansk, ook leuk!

  3. Leuk om te lezen. Jullie nummer 5 heb ik ook hoog op mijn wenslijst staan. Nummer 4 zou ik hetzelfde beantwoorden, want wij houden ons precies in balans met reizen. Niets cliché aan :-)

  4. Travelaar is leuk, tof om Kirsten hier nog beter te leren kennen! De foto op de schommel is echt te gek, logisch dat ie ingelijst is. Kirsten maakt me nieuwsgierig naar Gdansk, ik denk dat wij ook maar gewoon moeten boeken 😉

    Oh, en ik wil ook wel eens geïnterviewd worden, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *