Meet de locals van Vietnam

CSC_0514
Vietnam is zo’n prachtig divers en authentiek land. Aan de ene kant heb je er prachtige natuur: van de indrukwekkende natuur rondom Halong Bay, de gekleurde zandduinen in Mui Né tot aan de Mekong Delta en de mooie bounty stranden van bijvoorbeeld Phu Quoc. Aan de andere kant kan je je er als cultuurliefhebber ook je hart ophalen, in bijvoorbeeld Hoi An (een voormalig belangrijk handelscentrum) of bij een van de vele de historische overblijfselen of (geschiedenis) musea. Een van de belangrijkste dingen die een land naast haar natuur en cultuur uniek maakt, zijn de mensen, daarover vandaag een foto reportage en een kort verhaal van mijn indrukken.

Meet de locals van Vietnam

De locals van Vietnam zijn naar mijn idee wat minder toegankelijk en open als bijvoorbeeld de Thai (maar zeker niet zo gesloten als de locals van Myanmar). Voor mijn gevoel zijn ze vooral heel erg servicegericht: ze willen dat je een leuke tijd hebt en dat je niets tekort komt, maar het contact blijft vrij oppervlakkig. Zo zullen Vietnamezen niet zo snel uit zichzelf over hun leven vertellen, of nieuwsgierig naar dat van jou vragen. Toch zijn we met één Vietnamese jongen, onze taxichauffeur van Hoi An naar Danang Airport, heel leuk in gesprek geraakt over zijn leven, zijn land & cultuur en de verschillen met Nederland. Hij vertelde honderduit over zijn vrouw en hun trouwerij. Héle verhalen over de grote dag, de kosten ervan (voor Vietnamese begrippen, heel veel!), de hoeveelheid gasten die er waren (ook heel veel!), de locatie, het eten en over hoe mooi zijn bruid eruit zag. Daarna vertelde hij vol trots over het kindje dat ze samen verwachtten. Ook legde hij uit dat ze met zijn 3en de eerste paar jaar bij haar ouders zouden blijven wonen omdat ze het zich nog niet konden veroorloven om iets voor zichzelf te zoeken. Vol verbazing hoorde hij dat wij op onze leeftijd nog niet getrouwd waren: in Vietnam trouw je rond je 20e á 22e (ookal  zie ik dat de gemiddelden over heel Vietnam íets anders zijn dan hij aangaf). Zo leuk om zo in gesprek te raken en meer over elkaars leven en werelden te leren. Heel gaaf! Helaas hebben we van hem geen foto gemaakt, maar hieronder een fotoreportage de locals uit dit mooie land.

DSC_0353

DSC_0522

CSC_0514

local 4

local vietnam

Ben jij wel eens in Vietnam geweest?

Let's travel and see

10 Comments

  1. Wij vonden Vietnam ook prachtig en de bewoners super. Dat ze minder amicaal zijn mag ik wel waarderen, want dat té snel vriendjes worden is wat ik vaak als minder prettig ervaar. Met onze Easy-Rider hadden wel goede gesprekken, maar dat had even tijd nodig. Ik vind het echt een prachtig volk :-)

    • Helemaal mee eens! Noemen ze Thailand vaak het land van de glimlach, maar die zogenaamde glimlach is vaak niet eens oprecht. Vietnamese zijn misschien wat minder vrijgevig met hun lachjes, maar áls ze je dan een glimlach schenken weet je tenminste zeker dat deze gemeend is! Prachtige foto’s van prachtige mensen!

  2. Helaas ben ik (nog) niet in Vietnam geweest, maar het staat wel erg hoog op mijn lijstje! Hopelijk volgend jaar. *fingers crossed* Wat super leuk dat je zo in gesprek raakte met de taxichauffeur. Dat maakt reizen voor mij altijd extra bijzonder.

  3. Ik sluit me helemaal aan bij Roberts mening. Ik vind dat juist ook heel pretig aan de Vietnamezen. En áls je ze dan eenmaal leert kennen krijg je juist de mooiste verhalen te horen. Ik ben ook echt fan van deze mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *