Mijn tien mooiste reisfoto’s

Jan Thiel baai Curacao

Sandra van Travelbysan bedacht een tag die ik maar wat graag wilde overnemen: de 10 mooiste reisfoto’s tag. Een blogpost waarin je jouw all time favorite reisfoto’s laat zien en uitlegt waarom dit favorieten zijn. Inmiddels is de tag al op menig travelblog verschenen en iedere keer vind ik hem weer leuk om te bekijken. De hoogste tijd om hem zelf eens in te vullen dus! Lees je mee?

Mijn 10 favoriete reisfoto’s

In de loop der jaren heb ik onwijs veel reisfoto’s gemaakt. Zeker de afgelopen jaren, vanaf het moment dat ik mij wat meer ben gaan verdiepen in fotografie, maak ik onwijs veel foto’s op reis. Zo maakte ik afgelopen winter bijna 1000 foto’s in 2,5 week Vietnam. Toch is dat zeker niet altijd zo geweest. Vroeger nam ik genoegen met slechts 1 foto per bezienswaardigheid of uitzichtspunt, zo maakte ik in mijn 7 weken Australië nog geen 100 foto’s (HOE dan?!).. Hoe dan ook, er was nogal veel materiaal om uit te kiezen. Toch is het mij gelukt om tot een totaal van 10 foto’s te komen. Het grappige aan de foto’s is dat ze lang niet allemaal gemaakt zijn met mijn spiegelreflex camera. Er zitten ook foto’s tussen van mijn vorige camera (digitale camera van Panasonic) en een foto die ik met mijn vorige iPhone heb gemaakt. Geen van de foto’s is bewerkt en ze staan in compleet willekeurige volgorde.

Magisch Marrakech

Djema el fna Marrakech
Deze foto vind ik zo ontzettend gaaf. Het geeft precies de mysterieuze en magische sfeer van Marrakech weer, geweldig! De kleur van de lucht is prachtig en de Marokkaanse lantaarns maken het plaatje van het Djemaa el Fna plein helemaal compleet. (Djemaa el Fna plein, Marrakech, Marokko / 2009 / Compact camera)

Vissersboot op Inle Lake

Inle Lake Myanmar
Deze foto’s toont een typisch vissers schouwspel van het Inle Lake. De vissers vissen hier nog in hun eentje vanaf hun niet-gemotoriseerde bootjes met relatief kleine netten. De peddel van het roeibootje wordt niet met de hand met de voet bestuurd, zoals beter te zien is op de foto uit deze post (onder #7). (Inle Lake, Myanmar / 2012 / Compact camera)

Sunset op Curaçao

Jan Thiel baai Curacao
Deze foto is ook zeker een groot favoriet. De prachtige kleuren, de weerspiegeling op het water en de details (de zwemmer op het ponton en het stukje palmboom aan de bovenkant van de foto) maken het tot een mooi geheel. De foto is gemaakt mijn telefoon (toen nog iPhone 4) en niet bewerkt.  (Jan Thiel, Curaçao / 2014 / iPhone 4)

De lokale markt in Myanmar

Myanmar markt
Tijdens een van de boottochten die we over het Inle Lake maakten kwamen we langs deze markt. Er was enorme bedrijvigheid en er werd van alles verkocht, van etenswaren tot medicijnen en zelfs de plaatselijke kapper had er een kraampje (meer over de Burmese markten lees je hier). Het mooie aan deze foto vind ik het kijkje in het lokale leven van de Burmezen en het licht dat in de verte tussen de standjes doorvalt. (Inle Lake, Myanmar / 2012 / Compact camera)

Ondergaande zon in Fiumicino

Rome
Omdat we vorig jaar heel vroeg terug vanuit Rome naar Nederland vlogen boekten we een airport hotel in Fiumicino. Fiumicino ligt aan zee (heel veel vis op het menu daar dus!) maar in het plaatsje zelf is vrij weinig te beleven. Toch nam ik mijn camera mee toen we op zoek gingen naar een restaurantje voor het avondeten en daar ben ik nu maar wat blij mee! Ik vind de foto vooral erg gaaf vanwege de belijning (de pier die schuin loopt en de kaarsrechte lantaarns die doorlopen tot aan de horizon), het licht en de lucht. (Rome Fiumicino / 2014 – DSLR)

Leeuwin vs. gazelle

Serengeti National Park Tanzania
Deze foto stond al eens eerder op Let’s travel and see, in een artikel over het Serengeti National Park. We zagen het complete ‘jaagproces’ op de gazelle, erg indrukwekkend om te zien. Uiteindelijk sleepte de leeuwin het dier vlak voor onze auto over de weg heen, waarbij ik deze foto maakte. (Serengeti National Park, Tanzania / 2013 / DSLR)

One lucky shot in de tijgertempel

Tiger Temple Thailand
Wát een vette foto is dit! Ik maakte deze foto in de Tiger Tempel in Thailand, een plek waar ik nu niet zo gauw meer heen zou gaan, maar dat even terzijde. Ik maakte de foto door wat in te zoomen en door op preciés het juiste moment te klikken, echt een toevalstreffer dus.. Wat ik zo gaaf vind aan de foto is dat de details van de tong en de vacht onwijs goed zichtbaar zijn. (Tiger Temple, Thailand / 2011 / Compact camera)

Local life in Pajé

Zanzibar

Van de prachtige stranden van Zanzibar heb ik honderden foto’s, de één nog mooier dan de ander. Toch is dit mijn uiteindelijke favoriet. Favoriet omdat hij het ‘lokale leven’ goed laat zien: het strand is hier niet schoongemaakt en er wordt hard geklust aan de houten vissersboten, het échte Pajé van de locals. (Pajé, Zanzibar / 2013 / DSLR)

Fez

Fes

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan Marokko, is dat het zo’n ontzettend fotogeniek land is. Soms lijkt het alsof bijna iedere straathoek de moeite waard is om te fotograferen. Zo ook deze kleine moskee ergens diep in de medina van Fez. De mooie kleuren van de muren en de gemozaïkte vloer en het Arabische schrift, voor mij is deze foto Marokko ten top. (Fez, Marokko / 2012 / DSLR)

Landbouw in Vietnam
Hoi An Vietnam

Deze foto maakte ik op de terugweg van het strand naar Hoi An. Op het eerste ogenblik misschien geen ontzettend spectaculaire foto maar toch is het een favoriet vanwege de kleurstelling en de boer die we er in actie zien. Hoe anders is het landschap en de landbouwmachine dan dat wij in Nederland kennen? (Hoi An, Vietnam / 2015 / DSLR)

Wat is jouw favoriete foto uit dit lijstje?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Wat een leuke top 10 met foto’s heb je verzameld zeg! Het Inle Lake doet me denken aan mijn reis afgelopen zomer naar Myanmar..Wat een mooi land! :)

  2. Mooi zeg! Vooral die van Marrakech.
    En maar 100 foto’s in 7 weken in Australië? Haha idd HOE dan?

  3. Die foto van de tijger. Prachtig! En laten we eerlijk zijn, voor heel veel foto’s heb je gewoon een beetje geluk nodig. Of heel veel tijd :-)

    Die Leeuwin vs. gazelle is ook mooi trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *