13x to do in Taipei

Taipei Main Station Area

Toen ik laatst de blogpost over Kenting aan het schrijven was, kwam ik in mijn reisdagboek een lijst met highlights van Taiwan tegen die ik tijdens mijn semester daar wilde gaan doen. Uiteindelijk is het niet gelukt om alles te doen, maar ik ben toch een behoorlijk eind gekomen (score: 11/13)! In deze editie lees je over 13 dingen die ik in Taipei wilde doen.

#1: Taipei bekijken vanaf Taipei 101

Het meest voor de hand liggende in Taipei is waarschijnlijk nog wel een bezoekje aan de top van Taipei 101. Met een van de snelste liften ter wereld zoef je naar boven, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Aanrader is om het aan het eind van de middag te doen en dan te wachten op het moment dat de schemer invalt, schijnt een prachtig gezicht te zijn (zelf was ik er alleen bij daglicht)!

Taipei 101

#2: Eten bij Din Tai Fung

Din Tai Fung is het meest bekende restaurant van Taiwan. Ze staan bekend om hun soup dumplings, maar je kunt veel meer bestellen dan dat en alles is even lekker. Ik ben er twee keer geweest, één keer in de oudste vestiging geweest op Xinyi Road en een keer in Taipei 101. Een bezoekje aan Din Tai Fung is eigenlijk gewoon een must als je in Taipei bent.

Din Tai Fung

#3: Zonsondergang vanaf Elephant Mountain

De zon onder zien gaan vanaf de Elephant Mountain was zo’n onwijs gaaf gezicht! Zeker weten de grootste aanrader wanneer je in Taipei bent! Het had bij ons nogal wat voeten in de aarde om er te komen (bij een totaal verkeerde kant van de berg terecht gekomen en pas na heel veel vragen en zoeken op de juiste plek gekomen), maar dat was het meer dan waard!

Elephant Mountain

#4 Raohe Street Night Market

Eerder schreef ik al over deze night market, die zich voornamelijk op eten richt en waar een aantal traditionele Taiwanese gerechten te krijgen zijn. Een leuke markt om te bezoeken als je in Taipei bent!

#5 Shida Night market

Shida night market was toch wel mijn favoriete night market in Taiwan. Waar Raohe zich voornamelijk richt op eten vind je bij deze night market ook veel kleding en gadgets naast de verschillende eetkraampjes. Rondom de night market zijn daarnaast ook heel veel leuke barretjes, restaurants en boetiekjes te vinden. Deze night market was relatief dichtbij mijn huis dus hier waren we vaak te vinden.

#6: Shilin Night Market

De Shilin Night Market schijnt de grootste en meest bekende night market van Taipei te zijn, maar zelf vond ik deze minder leuk dan Raohe en Shida. Opzich hebben ze er wel veel verschillende dingen en ook rond Shilin zitten veel restaurants, bioscopen en theaters, maar toch vond ik de sfeer hier minder leuk: wat massaler en minder gezellig dan Shida.

Shilin Night Market

#7: Danshui

Het kustdorpje Danshui dat tegen Taipei aanligt is een bekende toeristische trekpleister. Je treft er onder andere een oud fort, scheepswerf en de ‘old street’ waarin je allerlei souvenier winkeltjes treft. Daarnaast staat Danshui bekend om zijn mooi zonsondergang in zee. Ik vond het een leuk dorpje om te bezoeken: het voelt echt anders dan Taipei, terwijl je er toch met de metro redelijk snel kunt komen.

#8: Longshan Temple

Een mooie boeddhistische tempel die al in 1738 gebouwd is vind je in het Wanhua district.

Longshan Temple Taipei

#9: Met de gondel naar Maokong

Ondanks het feit dat de gondel naar Maokong op nog geen tien minuten lopen van mijn huis was (mijn hardlooprondje liep er zelfs langs) is het me niet gelukt om er naartoe te gaan. De ene keer bleek dat het op maandagen gesloten was en de tweede keer gingen er geen gondels meer naar boven vanwege het slechte weer dat er in de bergen kennelijk was. Het schijnt wel erg leuk zijn om te doen: een prachtig uitzicht vanuit de gondel en boven zijn een aantal leuke typisch Taiwanse theehuizen.

#10: Chillen in de hot springs van Beitou

Beitou staat bekend om zijn vele hotsprings. Je hebt er publieke hotsprings waar iedereen voor een kleine toegangsfee naar binnen kan maar ook spa’s en hotels die privé hot springs hebben. Wij zijn in een publieke hot spring geweest en dat was zeker een ervaring. Volgens de Taiwanezen hebben hot springs helende werkingen voor onder andere spierpijn en artritis en het is dan ook altijd heel druk in de hot springs. Je hebt er verschillende baden (van koud naar warm), waarbij begint in het koudste bad en je steeds in een warmer bad moet gaan. Ik vond het koudste bad al bloedheet en ben dus alleen daar in geweest;).

#11: Shoppen in Ximending

Als je het mij vraagt is Ximending samen met Shida de leukste plek om te winkelen. Dit gedeelte wordt vanwege de hippe winkels en de Japanse invloeden ook wel de Harajuku wijk van Taipei genoemd. Straten vol met jonge mensen die volgens de laatste (Taiwanese;)) mode gekleed zijn en een creatieve sfeer. Erg leuk wijkje!

Ximending

#12: Bezoekje aan Wulai

Wulai staat bekend om z’n hot springs en aboriginal (nooit geweten dat dit buiten Australië ook gebruikt werd overigens) cultuur. Het is een prachtige groene omgeving, met op verschillende plekken watervallen.

Wulai

#13: Drankjes in de Marco Polo Lounge

Zelf heb ik het uiteindelijk helaas niet gedaan, maar het stond wel op mijn lijstje: drankjes doen in de Marco Polo Lounge van het Sangri La’s Far eastern plaza hotel. Check de website voor foto’s, erg gaaf!

Uiteindelijk heb ik dus 11 van de 13 dingen gedaan die op mijn lijstje stonden, prima score lijkt me zo! En wie weet, als ik ooit nog weer in Taipei ben dat ik nog met de gondel naar Maokong kan gaan en een drankje kan doen in de Marco Polo lounge!

Ben jij wel eens in Taipei geweest?

Let's travel and see

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *