Kenting, Taiwan

4. Strand Kenting Het is alweer iets meer dan drie jaar geleden dat ik een half jaar in Taipei studeerde. In verschillende andere blogs kon je al lezen dat ik tijdens dit semester veel tripjes heb gemaakt. Zo ben ik o.a. naar Zuid-Korea en de Filipijnen gegaan en heb ik na afloop van het semester door Myanmar en Cambodja gereisd. Maar los van deze reisjes heb ik natuurlijk ook geprobeerd zoveel mogelijk van Taiwan te zien. Een van de leukste tripjes was toch wel de vier dagen in het allerzuidelijkste gedeelte van Taiwan: Kenting. Lees en kijk mee naar het prachtige Kenting.

Kenting

Samen met mijn ouders, die mij halverwege het semester opzochten, ben ik naar het zuiden van Taiwan geweest. We combineerden het meest zuidelijke puntje van Taiwan, Kenting met een bezoek aan de tweede stad van het land, Kaohsiung (waarover later meer gezien de grote hoeveelheid foto’s die ik er gemaakt heb).

2. DorpjeVanaf Taipei ben je in nog geen 90 minuten met de High Speed Rail (HSR, die je overigens het best een paar dagen van te voren kan reserveren op het station zelf, of via internet reserveren als je Chinees spreekt) op Zuoying, Kaohsiung. Daar stap je over op de bus (Line 88) die je 2,5 uur in Kenting brengt. Al met al  nog een redelijke reis, dus het is aan te raden dit voor een paar dagen te doen of te combineren met iets anders in het zuiden van Taiwan.

3. Gekleurde huisjes inOok in Azië hebben ze felgekleurde huisjes aan de kust!

6. Dorpje KentingOndanks het feit dat je zo goed als het hele jaar door kunt zwemmen in het zuiden van Taiwan, wordt ook dit gedeelte van het land niet overgeslagen door de grote hoeveelheid regenbuien. Gelukkig waren ze hier meestal van korte duur en werd het daarna gauw beter.

12. Dorpje Kenting

7. Kenting National Forest Recreation AreaHet Kaosiung National Forest Recreation Area schijnt heaven te zijn voor vogelliefhebbers.

8. Kenting National ForestHet fietspad langs de kust

9. Kenting coastline

Kenting Beach

Kenting Beach is het langste strand in de buurt, waar je goed kunt zwemmen (ookal zegt de tweede foto iets anders;) dit bord zagen we verderop bij dit strand) en ’s avonds kunt barbecuen op een van de openbare barbecues.

4. Strand Kenting

5. Strand Kenting 2

South Bay/Nanwan Beach

South Bay, ook wel Nanwan Beach genoemd staat bekend om zijn goede (surf)golven. Ik vind het altijd erg leuk om surfers bezig te zien maar helaas waren de golven niet zo goed toen wij er waren. Een ander mooi strand dat we zelf niet gezien hebben maar eigenlijk vlakbij South Bay/Nanwan Beach ligt is Baisha Beach: het meest rustige en onontdekte strand in de buurt, schijnt erg mooi te zijn.

10. South Bay Nanwan Beach Kenting

11. Nanwan Beach Strand Kenting

Little Bay

Little Bay ligt tegenover het Ceaser Hotel vlakbij het dorpje Kenting. Uitgerust met een heerlijke strandtent en uitzicht op de rots die tussen Kenting Beach en Little Bay in ligt is het echt een topplek om een middagje te spenderen. Deze spot is wat mij betreft echt de grootste aanrader van deze trip!

13. Little Bay beach Ceasar Hotel

14. Little bay beach near Ceasar hotel

Cape Eluanbi

Naast de vuurtoren die vooral hordes Chinese bus-toeristen (mét paraplu tegen de zon) trekt, kan je bij Cape Eluanbi hele stukken wandelen over een voetpad langs de Pacific Ocean. Ook hier schijnen heel veel bijzondere vogelsoorten te zitten. Ik vond het bezoekje aan Cape Eluanbi erg leuk: je hebt er een prachtig uitzicht over de oceaan en het park is heel goed onderhouden.

15. Cape Eluanbi 1

16. Eluanbi Lighthouse

17. Cape Eluanbi 2

Chinese Toeristen

Hengchun Old Town

Zelf sliepen wij niet in Kenting zelf: iets met verwarring over wat nou het dorpje en de regio Kenting vs. het dorpje en de regio Hengchun was.. Uiteindelijk zaten wij in een hotel in Hengchun, wat zo’n 10 km van Kenting vandaag ligt. Zowel met bus als met de fiets (je bent Nederlander of niet!) prima te doen!

6b. Hengchun Old Town Taiwan

1. Uitzicht hotelUitzicht vanuit ons hotel

Ben jij wel eens in Taiwan geweest?

Let's travel and see

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *