Skiën in Kaprun / Zell am See

Saimi Kaprun

Vandaag gaan we terug naar vorige winter waarin ik besloot wintersport nog een kans te geven en in plaats van te snowboarden te leren skiën. En gaaf dat het was! Skiën bleek me veel meer te liggen dan snowboarden en daarmee heb ik er een hobby bij! Ook voor dit jaar staat er weer een skitripje op de planning, alleen weten we nog niet waar naartoe. Lees meer over mijn eerste vakantie op ski’s!

Skiën in Kaprun / Zell am See

Skiën Zell am See Kaprun
Vorig jaar januari gingen we met een grote groep collega’s een paar dagen skiën in Oostenrijk. Op woensdagmiddag reden we vanuit kantoor richting Zuid-Duitsland waar we ’s avonds een hotel hadden. De volgende ochtend reden we vroeg door naar Kaprun / Zell am See. Na snel onze spullen gedumpt te hebben in het hotel en onze skies opgehaald te hebben bij de plaatselijke Intersport stonden we rond een uur of 1 op de piste en kon de eerste afdaling beginnen! Aan het begin was het nog wat onwennig, deels omdat echte sneeuw toch echt anders voelt dan indoorsneeuw en deels omdat de eerste piste die we afgingen een rode was (!) – wat een ellende! Maar goed nadat we de eerste barre afdaling overleefd hadden heb ik met m’n mede beginners lekker wat afdalingen op blauwe pistes gemaakt. Het skiën ging steeds beter en met wat tips van ervaren skiërs (we hadden maar liefst 3 oud-skileraren in ons midden) ging het eigenlijk verbazingwekkend goed!

Piste Skien

Voordat we die kant op gingen had ik hier in Nederland een spoedcursus genomen zodat ik ter plekke in ieder geval de berg af zou kunnen en geen  lessen hoefde te nemen. Gelukkig is skiën een stuk makkelijker te leren dan snowboarden (voor mij in ieder geval, schijnt ook niet voor iedereen hetzelfde te zijn!) en was ik erg blij met de lesjes die in NL al gevolgd had. Daarnaast was ik nog een paar keer naar een indoor hal geweest om zelf wat te oefenen. In de 3 dagen dat ik geskied heb in Oostenrijk heb ik het idee dat ik echt een hoop extra heb kunnen leren. Daarnaast heeft het Kaprun / Zell am See skigebied veel verschillende pistes en was het Aprés-skiën ook erg leuk! Al met al was het dus een onwijs leuke skireisje en heb ik heel veel zin om weer te gaan skiën!

Skien Oostenrijk

Voor dit skiseizoen ben ik me dan ook aan het oriënteren op een leuke bestemming. In het meest ideale geval is het niet ál te ver rijden (of vliegtickets moeten goedkoop zijn, dan is vliegen ook een optie) en redelijk sneeuwzeker. Omdat ik nog geen doorgewinterde skiër ben, hoeft het geen gigantisch gebied te zijn met veel zwarte pistes: zolang er een aantal blauwe en hier en daar een rode is, is het helemaal goed. Hebben jullie nog tips?

Ga jij wel eens op wintersport?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Leuk! Ik ben nog noooit op wintersport geweest :$ Ik ben zo’n persoon die altijd loopt te “zeuren” als het koud wordt en vooral als het gaat sneeuwen.. Totaal geen wintermens! Vrienden proberen me al jaren over te halen, want tijdens wintersport is het heel anders dat er sneeuw ligt.. Tsjah, ik geloof er nog steeds niet heel veel van 😉 Al ziet het er allemaal wel erg mooi uit.. Wie weet ooit, over een paar jaar ofzo! Haha..

  2. Heerlijk dat zonnetje op de pistes! In Kaprun deed ik ook een poging tot snowboarden maar skiën ligt mij toch ook veel beter!

  3. Ik ben ook nog een echte wintersport rookie. Het trekt me totaaaal niet. Maar ik heb uiteraard nog nooit van iemand gehoord (die ook op wintersport is geweest) dat het geen ruk aan is. Het lijkt me wel een hele kick als je zo op de latten naar beneden kan :)!

  4. Ik zou graag eens echt op wintersport gaan. Aan de andere kant ben ik ook zo’n lompe muts die ingepakt en wel op de foto mag omdat ze met de eerste gipsvlucht van het jaar weer terug naar Nederland vliegt.

    Maar toch, die uitzichten zien er altijd zo mooi uit! Ik ben ook helemaal gek op sneeuw, maar dan zonder latten ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *