Tanzania deel 2

Tanzania Masai 23Vorige week zag je hier het eerste deel van mijn reis door Tanzania: Dar es Salaam, Arusha en Serengeti National Park. Vanuit het Serengeti National Park reden we na een korte stop in een Masaidorp richting de Ngorongoro Crater. Hierover lees je vandaag meer!

Masai dorp

Onderweg naar de Ngorongoro Crater stopten we bij een Masai dorp. Tegen betaling kon je een rondleiding door het dorpje krijgen en daarmee een kijkje in het leven van een ‘echte’ Masai. Ik ben daar doorgaans wat huiverig voor: voor mijn gevoel zijn dat soort dorpjes vaak compleet ingesteld op toeristen (is alles nog wel echt zo authentiek?) en is het doel er zoveel mogelijk geld aan te verdienen. Ook hier had ik dat idee: los van de betaling om de rondleiding te krijgen werd er constant gevraagd om een donatie: ‘voor de dieren, voor het schooltje, voor de community, of wil je misschien een kralenketting kopen?’ zo ging het maar door;) Los van het feit dat dit op een gegeven moment wel een beetje vermoeiend werd was het wel leuk om te bezoeken: het was interessant om de verhalen van de gids te horen, je kon overal volop foto’s van maken en de kindjes in de school waren echt super schattig!
tanzania 24

masai 25.1

masai tanzania 25

masai 26.1

masai 26

masai tanzania 27

masai 28.1

masai tanzania 28.2

masai schooltje 28.3

Ngorongoro Crater

Aan het eind van de middag kwamen we aan op de slaapplek van die avond: een kampeerterrein vlakbij de Ngorongoro Crater. Terwijl we onze tent aan het opzetten waren, zagen we opeens dat er twee olifanten het terrein op waren gekomen en uit de lekkende douchewatertank stonden te drinken! Dit was dus letterlijk op een paar meter afstand van de tenten, een geruststellende gedachte voor ’s nachts (not!);) De nacht zelf was overigens redelijk verschrikkelijk: het was er onwijs koud en zelfs na alle mogelijke spullen aangetrokken te hebben die ik in mijn koffer had zitten lukte het me amper om te slapen. Het is dus zeker een aanrader om flink wat warme spullen mee te nemen als je naar de Crater gaat.

Ngorongoro crater campingsite 29.1

Ngorongoro crater olifanten 29

Ngorongoro crater vanuit jeep 30.1

Crater 30

Ngorongoro crater Tanzania 31

Ngorongoro – Arusha

Schoolmeisjes 28

Straatbeeld Tanzania Arusha 32

Onderweg terug Arusha 33

Tanzania 35

Na de Ngorongoro Crater zijn we teruggegaan naar Arusha, waar we met het vliegtuig naar Zanzibar vlogen. Meer over Zanzibar, lees je hier.

Ben jij wel eens in Tanzania geweest? En zo niet, zou je er naartoe willen gaan?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Kamperen in zo’n prachtig gebied heeft natuurlijk ook zijn charmes, ondanks dat het koud kan zijn!
    Zelf ben ik in februari (voor mijn werk) in Mwanza geweest. Het weekendje vrije tijd was helaas wat te kort om de Serengeti te gaan bekijken. De Kilimanjaro beklimmen lijkt me ook een geweldige uitdaging!

    • Ja dat moet ook geweldig zijn inderdaad! Ik ga even een kijkje nemen op je website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *