We zijn eruit!

Vietnam Preparations

En ja hoor! Na lang wikken en wegen hebben we dan eindelijk een besluit gemaakt.. Vietnam it is! Nadat we ons in hadden gelezen op allerlei blogs, de reistijden van de verschillende routes op een rijtje hadden gezet, de comments onder mijn vorige blog hadden uitgeplozen en nog even flink hebben lopen twijfelen hebben we uiteindelijk gekozen voor Vietnam. Aangezien het in het noorden van Vietnam in december en januari flink koud kan zijn (15 graden lazen we ergens!) bewaren we dat tot een volgende Azië trip en bezoeken we het midden en zuiden van Vietnam deze keer. Laos en Cambodja (Ko Rong! Phnom Penh!) staan uiteraard nog steeds hoog op het lijstje, maar volgen vast ook snel!

Vietnam

Het plan is om midden en zuid Vietnam in een niet al te hoog tempo te gaan bekijken. Na het lezen van een aantal van jullie comments ben ik het er ook helemaal mee eens, liever wat minder snel reizen en daardoor het land goed leren kennen dan er razendsnel doorheen te vliegen. Aan het rijtje dat ik eerder beschreef hebben we wel alvast 1 toevoeging gedaan: het Vietnamese eiland Phu Quoc, maar verder zien we wel waar we uitkomen! De Lonely Planet is net bezorgd dus het inlezen kan beginnen! Ik kan niet wachten tot het zover is! Oh en naast onze twee dagen in Dubai hebben we ook nog bijna 2 dagen in het geweldige Bangkok! Het is alweer veel te lang geleden dat ik daar voor het laatst was (bijna drie jaar!) en kan niet wachten om me weer onder te dompelen in de Thaise chaos;)

Hebben jullie nog aan- of afraders in Vietnam? Of Dubai?

Let's travel and see

15 Comments

 1. Goed plan! Wij zijn nu voor iets meer dan 3 weken in Vietnam, maar omdat we de eilanden niet aandoen, past van zuid naar noord wel in onze tijdplanning. We reizen wat met de bus, wat met de trein en wat met het vliegtuig. Vliegen kost ons trouwens gemiddeld 40 pp, dus dat is goed te doen. Veel plezier met plannen!

 2. Gave plannen, dat wordt vast een heerlijke trip! Fijn om lekker relaxt op ontdekking te gaan in dat prachtige land! Aftellen maar!

 3. Leuk dat jullie naar Vietnam gaan! Staat ook nog hoog op mijn wishlist…Een heerlijk vooruitzicht lijkt me…en zo snel al! (al kan het vast niet snel genoeg gaan) Aftellen maar!

   • Het noorden lijkt mij ook prachtig, dus dat is een goede reden om nog eens naar terug te gaan. We wilden deze winter toch echt gewoon lekker weer, met veel zon ipv kou en veel kans op regen..

 4. Vietnam, wat gaaf! En gelijk heb je, ook al houd ik van actieve vakanties en veel zien, je kunt je beter concentreren op een bepaald deel en dat goed bekijken dan als een malle door het land cruisen.

 5. Oh leuk! Ik was er afgelopen mei… Veel mooie plekjes te vinden! De floating market in de Mekong Delta is echt een belevenis! Bij de meeste eendaagse tours zit die er niet bij, maar ik vond het eigenlijk leuker dan met het heeeuuulll toeristische boottochtje door de Mekong.

 6. Geweldig! Helemaal vergeten om deze blog nog even na te lezen, maar wat leuk om te horen dat je toch voor Vietnam gekozen hebt. Ik maak meteen even een mental note: blog over Zuid-Vietnam schrijven ;).

  • Leuk leuk! Misschien komt ie nog wel voordat ik wegga, dan ga ik tips etc sowieso opschrijven (jullie tips voor Dubai staan ook al in mn notitieboekje;)?

 7. Jungletrekking in Sapa, dat was fantastisch, slapen bij de locals daar. Cruisen in Halong Bay (omdat je cruisen nog moet ontdekken 😉 al is dit wel noordelijk geloof ik allemaal. Maar wie weet als jullie je plannen wijzigen.
  Als je vertraging hebt laat het even weten, dan meeten we nog net even op schiphol :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *