Others: Reis Deceptie top 3

DSC_0758Een tijdje geleden werd ik door Robert van Traveljunks getagd om de Reis Deceptie top 3 in te vullen. Het is overdreven om te zeggen dat ik keuze genoeg had uit decepties wat betreft overnachtingen en eten, maar gelijk schoten me wel een paar plekken en gerechten te binnen die potentie hadden om in deze tag terecht te komen. Maar over het land heb ik een stuk langer na moeten denken. Uiteindelijk is het gelukt om een mooi lijstje samen te stellen en dus lees je hier mijn grote reis tegenvallers.

Het land

We beginnen maar gelijk met de lastigste uit het lijstje. Zo lastig zelfs dat ik een paar dagen na heb gedacht over wat ik hier in moest vullen, voordat ik erover uit was. Het mooie is dat ik tot nu toe nog niet in een land geweest ben dat me in zijn geheel tegen gevallen is. Toch zijn er wel een paar plekken in een aantal landen waar je me niet gauw meer zult zien. Een top drie met een uitleg erbij:

#3. Dar es Salaam, Tanzania: De eerste indruk om 3 uur ’s nachts was al niet bepaald een goede (in het korte taxiritje hebben we onwijs veel armoede langs de kant van de weg gezien en de geweren van de beveiligers voor ons hotel deden suggereren alsof het er écht heel onveilig was),  maar daar werd het de volgende dag niet bepaald beter op. In Dar es Salaam voelde ik me zo onwijs níet op mijn gemak, dat heb ik nooit eerder gehad. Overal werden we aangestaard, nageroepen en soms gevolgd (geen idee of dit met slechte bedoelingen was overigens!). Ik kon de armoede in de stad niet zo goed aan na slechts een paar uur slaap en het feit dat we overal lazen dat het er zo onveilig is, hielp ook niet bepaald mee aan de drang om de stad beter te leren kennen. Ik was dan ook heel blij toen we veilig en wel in de bus richting Arusha zaten.

#2. Mui Né, Vietnam: Voor Nha Trang waren we van tevoren gewaarschuwd; geen boeiende plek en het stikt er van de Russen: menukaarten zijn er soms enkel en alleen in het Russisch en per dag zijn er 6 (!!) directe vluchten vanuit Moskou naar Nha Trang. Die stad hebben we dus heel bewust buiten onze route gehouden, maar veel van deze argumenten bleken helaas ook voor Mui Né te gelden. Omdat we de zandduinen heel graag wilden zien en graag een strand-stop wilden tussen Ho Chi Minh City en Hoi An besloten we Mui Né te bezoeken. Opzich prima voor de korte tijd dat we er waren en de zandduinen en het vissersdorpje vonden wij erg leuk om gezien te hebben maar daar hield het ook wel mee op.

#1. Grensovergangen in Thailand: Oh wat een ellende is dat! De oneindige stroom aan (soms wel heel doorzichtige) scams, de drukte, het lange wachten in de bloedhete zon, nee absoluut geen fijne plek om te zijn. Je moet er constant op je hoede zijn en je kunt hier beter uitgaan van het slechte van de mens dan het goede. Het is dat het soms de makkelijkste manier om een land in te komen, zoals ik deed vanuit het Thaise Ko Chang naar Cambodja, maar als het even kan zou ik dit de volgende keer zeker vermijden.

De overnachting

Heel erg jammer dat ik hier geen foto van heb, maar de grootste reisdeceptie overnachtings-wise was een appartement in Agadir op 300 meter vanaf de kust. Wij dachten dat het 300 meter vanaf het strand was, maar dat was het dus niet. Het dichtstbijzijnde strand was een heel eind verderop, het appartement lag in een ongure, shabby wijk en het stonk er onwijs. Het was echt een donker en muf hol, heel jammer. Toen er ook nog een paar kakkerlakken voorbij schoten was het helemaal compleet. Het was al vrij laat toen we er aankwamen, dus we hebben er wel 1 nacht geslapen maar de volgende dag hebben we gelijk online iets anders geboekt.

Het eten

De plek waar ik op reis het slechts gegeten heb was tijdens onze driedaagse safari-tour in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. ’s Avonds kregen we als voorgerecht popcorn met biscuitjes (??), die uit de roze verpakking op de foto. De ene dag kregen we een hoofdgerecht van spaghetti met waterige tomatensaus en de volgende dag droge rijst met vlees. Tussen de middag openden we onze broodtrommel (dat vond ik dan wel echt heel schattig;)) en vonden we daar o.a. biscuitjes (daar zijn ze weer!), een kippenvleugel, een banaan, een kleffe sandwich en een gekookt ei in terug. Opzich vond ik de lunchboxjes beter gevuld dan het avondeten, ware het niet dat ik niet zo’n fan ben van (koude) kippenvleugels/poten en witbrood met boter en kaas krijg ik echt niet weg haha! Het ei, de banaan en biscuitjes waren prima, maar heb je na drie dagen wel gezien.. Andere kanshebbers voor decepties in het eten zijn voor mij Curaçao: ik vond dat het merendeel van het eten daar zo ontzettend ongezond was, het eten was vaak vet en er zaten bijna geen groenten bij. En als je dan een salade bestelde was deze overgoten met saus. Tot slot vind ik Marokkaanse gerecht heel lekker maar vind ik het eten (veelal couscous en tajines) er wel dusdanig veel op elkaar lijken dat je er gauw op uitgekeken raakt.

Natuurlijk geef ik deze tag ook door aan andere travelbloggers, dus hierbij wil ik graag Kimber en Saskia van Reisgenie, Daphne van Live the life you love en Nathalie van Hasta la proxima taggen. Lijkt het jullie leuk hem ook in te vullen?

Wat zijn voor jou echte reis decepties qua land, overnachting en eten?

Let's travel and see

7 Comments

  1. Wat grappig om te lezen dat je al gewaarschuwd was voor Nha Trang, want ik vond het ook echt niets. Inderdaad alleen maar Russen. Toen wij daar waren ging zelfs een stel Russische VRIENDEN met elkaar op de vuist. Kregen blijkbaar ineens ruzie in de kroeg. Bijzondere mensen 😉 En die overnachting van jou klinkt ook niet echt heel fijn :(

    Super leuk om te lezen dat je mij hebt genomineerd voor de tag! Ik zal ‘m overnemen. Het kan nog wel even duren, want overmorgen ga ik voor 3,5 weken naar Namibië & Botswana 😉

  2. Dar es Salaam, ik moest er voor mijn werk voor ongeveer een week. Toen ik bij me hotel aankwam, werd de auto eerst gesweept op eventuele bommen. Vervolgens bij de ingang van het hotel – moest je eerst door een detectie-poortje – net als op een normaal vliegveld. En dan vraag je je toch af… Voel ik me nou veiliger, of juist het tegenovergestelde?..

  3. Leuk dat je ‘m in het gevuld, al zijn de onderwerpen minder leuk 😉 Nha Trang was voor ons ook een “no go” en zijn achteraf blij dat we dat we dat hebben overgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *