Others: Reis top 5

P1060462Een tijdje geleden kwam ik de Reis Top 5 tag tegen op deze blog. Omdat ik altijd wel houd van een lijstje hier en daar en ik het erg leuk vond om over deze 5 vragen na te denken, ging ik aan de slag. Op sommige vlakken was het even lastig kiezen (zijn de kustlijnen van Australië nou mooier dan die van de Filipijnen? Waar spotte ik de gaafste dieren, was dat in Tanzania, of toch in Australië?), maar ik ben eruit! Lees hieronder over mijn favoriete accomodatie, de stad die mij het meest verrast heeft, de mooiste kustlijnen, een onverwacht pareltje en het land waar ik de gaafste dieren zag.

De Reis Top 5

Fijnste accomodatie: Silk Place, Taiwan

Silk Place Taroko TaiwanEen makkelijke! De fijnste accommodatie waar ik geslapen heb is zeker weten het Silk Place in Taroko National Park, in Taiwan. Ik verbleef hier twee nachten samen met mijn ouders toen zij me opzochten tijdens mijn studie in Taiwan, en wat hebben we daarvan genoten! Heerlijk zachte bedden, het meest vriendelijke personeel ooit, zwembaden en hot tubs op het dak en een ontbijt zo uitgebreid, dat had ik nooit eerder gezien! Tel daar het geweldige uitzicht over de Taroko Gorge bij op en ik wist dat ik niet gauw weer in zo’n fijn hotel zou slapen. Even wegdromen bij dit heerlijke hotel? Check het hier!

Verrassendste stad: Seoul, Zuid-Korea

Seoul Zuid KoreaDat Seoul een gave stad zou zijn, had ik van tevoren wel gedacht. Maar dat de stad me zó zou aanspreken had ik dan weer niet verwacht. Seoul heeft iets, het is enerzijds zo Aziatisch, maar lang niet zo traditioneel als bijvoorbeeld Taiwan en Hong Kong. Het is ergens meer Westers: Westerse (kleding)winkels en restaurants zijn er in overvloede (waar dit in diezelfde tijd in Taiwan destijds een stuk minder het geval was), maar toch is dat niet helemaal waar ik op doel. Seoul is hip, vernieuwend, high-tech en vooral ook een beetje gek. Met dat beetje gek bedoel ik dat de Koreanen een stuk meer outgoing zijn dan bijvoorbeeld Taiwanezen en Chinezen, ze beginnen vaker een praatje en kunnen partyen als geen ander. Meer dan eens zagen we tafels vol Koreaanse zakenlui helemaal los gaan op de Soju en daarna rollend (soms letterlijk door de goot;)) naar huis gaan. Uiteraard zijn natuurlijk lang niet alle Koreanen zo, maar dit zijn de indrukken die ik destijds had en mooi kon vergelijken met Taiwan, vanuit waar ik mijn lang weekend Seoul bezocht. Iedere avond was er gezelligheid en levendigheid op straat, een onwijs leuke sfeer. Teruggaan naar Zuid-Korea en meer van het land zien is iets dat heel hoog op mijn lijstje staat.

Seoul

Mooiste kustlijnen: Palawan, de Filipijnen

6. El Nido Boat Tour PalawanHier heb ik even over na moeten denken. Ga ik voor de prachtige afwisselende kustlijnen van Australië, waarbij de kust van de Great Ocean road totaal niet te vergelijken is met bijvoorbeeld de Whitsundays en Fraser Island? Of toch voor het magische Palawan, in de Filipijnen? Het was even wikken en wegen, maar dan ga ik toch voor de kustlijnen van Palawan, wát een helder water. Wat een prachtige stranden en wat een rust! Ik zou zo op het vliegtuig terug willen stappen! Meer over Palawan lees je hier.

El Nido Shimizu

Onverwachts pareltje: Dresden & Elbsandsteingebirge

ElbsandsteingebirgeDresden, en dan in combinatie met een bezoekje aan het Elbsandsteingebirge. Wát een gaaf natuurgebied. Het ligt in zowel Duitsland (Saksen) als Tsjechië (Boheems Zwitserland) en zeker een bezoekje waard als je er ooit eens in de buurt bent. Midden in een glooiend landschap steken gigantische rotsenpilaren de lucht in. Een uniek gezicht en iets dat je totaal niet in de omgeving zou verwachten. Wij raakten er niet uitgekeken en gefotografeerd. De stad Dresden zelf heeft mij ook verrast, ik had nooit gedacht dat er zoveel te zien en te doen zou zijn in deze stad.

Elbsandsteingebirge Dresden

Gaafste dieren: Australië

Koala AustralieOeh nog zo’n close call. Ga ik voor de wildlife in het prachtige Australië  of voor (nog meer dan) de Big 5 in Tanzania? In Tanzania brachten we drie dagen door in het Serengeti National Park en de Ngorognoro Crater, waarbij de dagen volledig in het teken stonden van het spotten van wildlife. De meest gave dieren hebben we daar voorbij zien komen, echt onvergetelijk. Maar toch ga ik voor de dieren in Australië. Een groep kangaroes en wallabies zomaar in het wild als je ergens je auto parkeert en slaperige koala’s die op een paar meter afstand een dutje doen in hun eucalyptusboom, wat gaaf om te zien!

kangaroes australie

Wat is jouw reis top 5? Waar zou jij voor gaan als je zo’n lijstje zou maken?

Let's travel and see

11 Comments

        • Die had ik even gemist! Maar hijs idd erg leuk geworden. Die rotsen in Portugal <3 Prachtig! Doet me denken aan de Great Ocean Road in Australië!

  1. Wat leuk dat je mijn tag ook hebt ingevuld! Palawan lijkt me echt prachtig zeg, wauww! En de dieren in Australië lijken me echt te gek. Koala’s, kangaroo’s… tof!

  2. Wat leuk dat je deze tag ook ingevuld hebt! Ik vond het erg lastig om tot een top 5 te komen, maar ook heerlijk om te reflecteren op al het moois wat ik al heb mogen zien. Jouw top 5 is super tof geworden! Alleen voor die accomodatie die je beschrijft zou ik al naar Taiwan willen, wat klinkt dat heerlijk zeg! En de kust van Palawan lijkt me ook zo mooi, wat een helder water! Wat leuk trouwens dat Ponte da Piedade uit mijn reis top 5 je aan de Great Ocean Road in Australië doet denken. Ik wil super graag een keer naar Australië en vond Ponte da Piedade prachtig. Dat belooft veel goeds dus :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *