Palawan, Filipijnen

8. El Nido

Palawan, wat een geweldig eiland is dat! Ondanks dat ik er veel te kort geweest ben (8 dagen vanuit m’n exchange semester in Taiwan), is dit een van mijn favoriete bestemmingen ooit! De prachtige stranden, de groene binnenlanden maar vooral de mensen. Grote gezinnen met schattige kindjes die naar je toe komen rennen en een praatje willen maken (- Hello ma’am, how are you ma’am, where are you going ma’am?), super vriendelijke en zorgzame mensen die open vertellen over zichzelf en hun leven.

Doordat we maar iets meer dan een week de tijd hadden, en het reizen naar en op de Filipijnen veeel tijd kost, ben ik alleen in Puerto Princessa, Sabang en El Nido geweest. El Nido was mijn absolute favoriet; het duurde uren om er te komen (hobbelige, soms ondergelopen wegen, meerdere keren wisselen van Jeepney en minivan), maar dat is het absoluut meer dan waard! De baai van El Nido is prachtig en de perfecte uitvalsbasis voor boottours naar de eilanden eromheen (Bacuit Archipelago). Doordat mijn reisgenootje en ik allebei een paar dagen ziek zijn geweest hebben we maar 1 boottour van één dag kunnen doen, maar ik had super graag een meerdaagse boottour gedaan, bijv. tussen El Nido en Coron (kan o.a met TAO – waarbij je ook vissersdorpjes, jungle en een organic aan doet – super vet!).

Voordat we in El Nido aankwamen zijn we in Sabang geweest voor de Underground River (die zich echt níet liet fotograferen, maar wat wel gaaf was om te zien), waar we in het meest krakkemikkige strand hutje ooit sliepen (bij Mary’s beach resort), of naja sliepen, we werden de helft van de nacht wakker gehouden door gigantische onweer en regenbuien. Een beleving it was!

1. Sabang
Sabang, klein en rustig plaatsje bij de Underground River

2. Sabang Jeepney
Meet de Jeepney, de stadsbus van de Filipijnen

4. El Nido Bay
Aanrader: Super fijn hotel /guesthouse met uitzicht op de baai! Hele lieve en zorgzame mensen hier – we zijn echt onwijs goed verzorgd toen we beiden ziek waren!

3. El Nido Casa
Wakker worden met dit uitzicht!

6. El Nido Boat Tour
The Bacuit Archipelago

7. El Nido boat
Onze lunch locatie tijdens onze tour (‘Tour A’)

9. El Nido

10. El Nido
Seven Commando Beach

11. Las Cabanas view
Onderweg naar Las Cabanas beach – ligt ongeveer een kwartiertje met de tricycle vanaf El Nido

12. Las Cabanas
Las Cabanas beach

Let's travel and see

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *