Parijs, La France

DSC_0059Parijs behoort zonder meer tot een van mijn meest favoriete steden. De gebouwen, de sfeer, het heerlijke eten en de taal, ik hou van het Parijse! Groot voordeel is natuurlijk dat de stad relatief dichtbij is (met 5 uur rijden en nog 3,5 uur treinen) waardoor je het makkelijk in een lang weekend kunt bezoeken. Inmiddels heb ik de stad al een heel aantal keer bezocht, en toch zou ik er zo weer heen willen gaan! Vandaag een fotoreportage van het prachtige Parijs.

Parijs, La France

Wat is Parijs toch prachtig! Elke keer als ik de foto’s terug zie bedenk ik mij weer hoe ontzettend mooi deze stad is. Of het nou hartje winter is (voor het laatst was ik er in januari 2014), of hoogzomer toen ik onderstaande foto’s maakte (zomer 2013): de stad is ontzettend mooi. Als ik in Parijs ben loop ik het liefst ontzettend veel, door de wijkjes Saint-Germain-des-Prés, Le Marais en het Quartier Latin, maar eigenlijk ook als vervoersmiddel voor de gehele stad, want lopend ervaar je de stad op zijn best. Ik hou ervan om te picknicken bij de Eifentoren of langs de Seine en geniet ik van de Franse keuken (Tartare au Salmon!). Ik vind het heerlijk om een vers stokbrood bij de bakker op de hoek te halen en rond te kijken in een van de vele kleine boetiekjes, maar moet ook zeker bij ieder bezoek een glimp van de Eifeltoren opvangen. Een bezoekje aan  Château de Versailles vond ik ook erg leuk om te doen en op mijn lijstje voor een volgend bezoek staan fietsen huren en misschien toch eindelijk eens óp de Eifeltoren gaan.

DSC_0010

DSC_0019

DSC_0027

Parijs

DSC_0059

Tourville Parijs

Eifeltoren Parijs

Sunset eifeltoren

DSC_0066

DSC_0207

uitzicht parijs

sacre coeur parijs frankrijk

Sacre coeur parijs

DSC_0236

DSC_0245

notre dame paris

Notre dame parijsBen jij ook zo’n grote Parijs lover?

Let's travel and see

3 Comments

  1. Wat een mooie foto’s!!! Vooral die foto’s met de zonsondergang en de Eiffeltoren, wauw! Maar goed, ik ben ook een sucker voor zonsondergangen haha. Ik ben pas één keer echt in Parijs geweest, de andere keren vooral net erbuiten, er langs gereden of overgestapt. Hmmm, misschien maar weer eens een weekendje plannen! Toevallig ben ik er op 15 oktober weer, maar ook dat is een overstap en geen bezoek aan de stad zelf…

  2. Jaaa, ik hou van Parijs! Ik ben er drie keer geweest en elke keer is het weer een feestje. Al kom ik er toch het liefst wanneer het voorjaar is. De parken zijn dan zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *