Persepolis, Iran

Persepolis

Vanuit onze laatste stop in Iran, de stad Shiraz, bezochten we Persepolis. Persepolis is een van de belangrijkste overblijfselen uit het Perzische rijk en een absolute must see bij een bezoek aan Iran. In dit artikel een fotoblog van deze bijzondere plek.

Persepolis

Persepolis ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Shiraz en wordt veelal gecombineerd met een bezoek aan de koningsgraven in Naqsh-e-Rostam. Wij vertrokken ’s ochtends om half 9 vanuit Shiraz met onze driver en reden voordat we naar Persepolis gingen, eerst naar Naqsh-e-Rostam. In de verte zagen we de koningsgraven al liggen: drie gigantische beeldhouwwerken in een 65 meter hoge bergwand, erg indrukwekkend! Na een korte stop bij de graven reden we door naar Persepolis. Persepolis is echt enorm: het bestaat uit maar liefst 12 bouwwerken! In verhouding tot wat er ooit gestaan heeft is er natuurlijk maar een klein deel zichtbaar maar met een beetje inlevingsvermogen (en de film die we bij de ingang zagen) kan je je voorstellen hoe ontzettend indrukwekkend deze nederzetting destijds geweest moet zijn, heel gaaf!

Koningsgraven

DSC_0967

DSC_0969

Persepolis

DSC_0979

DSC_0985

DSC_0995

DSC_0999

DSC_1003

DSC_1005

DSC_1008

DSC_1017

Kleine tip bij het bezoeken van Persepolis in de zomer is om dit óf vroeg ’s ochtends te doen of aan het eind van de dag. Wij hadden genoeg aan ongeveer 2 uur op het terrein en achteraf gezien was het een beter idee geweest om dit helemaal aan het eind van de dag te doen.

Let's travel and see

4 Comments

  1. Dit lijkt me echt zo’n magische plek om te bezoeken. kan me maar weinig voorstelling maken bij de omvang, dat moet je gewoon met eigen ogen zien denk ik.

  2. Heb al meerdere reisverhalen van je gelezen! Geweldige foto’s en mooie verhalen en tips. Daar wordt je nog eens vrolijk van en heb daardoor gelijk zin om op het vliegtuig te stappen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *