Photo Diary: Bangkok

PicMonkey Collage voorfoto

Naast de Photo Diaries die ik afgelopen trip bijhield in Dubai, de Mekong delta en Phu Quoc, deed ik dit ook tijdens onze een-na-laatste dag in Bangkok. Een dag waarop we eigenlijk helemaal niet zoveel interessants deden, maar gewoon lekker van de stad genoten. Zo slenterden we door een themed Shopping Mall, namen we een Thaise massage (au!) en genoten we van de lekkere Thaise keuken. Kijk je mee?

Photo Diary Bangkok

 PicMonkey Collage 1Na uitgeslapen te hebben gingen we verderop in de straat ontbijten. Ik ging voor pancakes en een verse kokosnoot, lekker! Tijdens het ontbijt besluiten we dat we vandaag een massage willen nemen en gaan daarna opzoek naar een massage salon die getipt staat in de Lonely Planet.

PicMonkey Collage 2 Helaas blijkt deze er niet meer te zitten. Onderweg komen we langs de shopping mall Terminal21.

PicMonkey Collage 3 We gaan er naar binnen en het blijkt een geweldige shopping mall te zijn: iedere verdieping is een andere wereldstad, zo heb je er Tokyo, London, San Fransisco, Parijs etc etc. Zowel de aankleding als de koopwaar is geïnspireerd op de verschillende wereldsteden. Heel gaaf gedaan! Links zie je een winkelstraatje op de verdieping Tokyo en de bus stond uiteraard op de Londen verdieping.

PicMonkey Collage 4 Het is vandaag zaterdag en er is onwijs veel te doen in het winkelcentrum, van een luchtkussen tot optredens van de Angry birds; het is er één groot kinderfeest. Erg grappig om te zien.

PicMonkey Collage 5 Bangkok Nadat we wat door de mall hebben geslenterd lopen we terug naar ons hostel, Suk 11 (eerder schreef ik hier al over deze geweldige plek). Het interieur hangt vol met wensen in allerlei verschillende talen, heel leuk gedaan! We vragen in ons hostel gelijk naar een goede massage salon.

PicMonkey Collage 6 Het hostel tipt Baan Phuon, iets verderop in Soi 11. De salon ziet er super netjes uit en we worden er goed geholpen. Een aparte blogpost ga ik nog wijden aan de massage itself. Het was namelijk nogal een belevenis (pijnlijk!), haha.

PicMonkey Collage 7Dit was mijn matrasje. Gelukkig mocht het gordijn open blijven tussen mijn vriend en mij, wel zo gezellig. Rechts zie je de prachtige outfit waarin we gemasseerd werden.

PicMonkey Collage 8 Ik moet oprecht even bijkomen van de massage en het is hoog tijd voor een lunch, het is inmiddels al half vijf ’s middags. We besluiten bij het restaurant van Suk11 te gaan eten, omdat het eten er zo heerlijk is en je er relaxed kunt zitten. Ik bestel een colatje en mijn vriend een banana shake.

PicMonkey Collage We spelen weer een paar potjes Quixx en Yatzee, heerlijk tijdverdrijf op vakantie.

PicMonkey Collage 10 Bangkok Ik ga voor de Pad Thai en mijn vriend voor een Curry, allebei echt heel erg lekker!

PicMonkey Collage 11 We blijven zo lang hangen dat het inmiddels al pikkedonker is als we klaar zijn met eten. Gezellig straatje is het toch voor Suk11!

PicMonkey Collage 12 BangkokWe besluiten nog wat rond te lopen in Sukhumvit. Sukhumvit is een leuke levendige wijk, maar de donkere kant van Thailand is er ook zichtbaar. Ronde metrostations wordt redelijk wat af gebedeld en het wemelt er van de jonge Thaise vrouwen met oude Westerse kerels. Blijft naar om te zien, maar het is helaas een onderdeel van Thailand.

PicMonkey Collage 13Omdat we zo laat lunch aten hebben we niet zo’n honger en besluiten we wat streetfood te eten: we halen fruit en een banana pancake met nutella. Grappig detail, deze jongen knipt de pannenkoek ipv hem te snijden.

PicMonkey Collage 14 We sluiten de dag af met drankjes bij Stash, vlakbij ons hostel. Er zitten een aantal gezellige barretjes in ‘ons’ straatje waar Stash er één van is. We drinken er hele slechte cocktails (wat een suiker zat daar in!) en zijn lekker mensen aan het kijken. Wat vliegt zo’n dag toch om!

Dit was alweer mijn laatste Photo Diary van mijn reis in december/januari, maar volgende week tijdens de wintersport ga ik er ook een bijhouden dus stay tuned!

Let's travel and see

9 Comments

    • Wordt helaas pas na het weekend (ivm wintersport); wil nog een paar aanpassingen aan het artikel doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *