Photo Diary: Dag 2 in Istanbul

HeaderOp mijn tweede dag in Istanbul ging ik naar het Topkapi paleis, at ik de plaatselijke specialiteit Balik Ekmek en pakte ik de boot naar het Aziatische gedeelte om een kijkje te nemen in Kadiköy. Ook vandaag hield ik weer een Photo Diary bij die je hier kunt bekijken.

Photo Diary: Dag 2 in Istanbul

 1Ik begin de dag weer met een ontbijtje in ons hotel. Na het hotel probeer ik met man en macht mijn Photo Diary online te zetten, maar wat is dat een drama! Opzich werkt het internet prima om gewoon wat mail en sites te bekijken maar foto’s versturen en op mijn server krijgen is een drama! Rond tien uur is mijn geduld op en besluit ik maar naar de stad te gaan.

2We slapen wat verder van het centrum af omdat dit dichterbij de beurs ligt waar mijn vriend moet werken, dus ik pak eerst de metro en daarna de tram. Normaal ben je daarmee iets meer dan een uur onderweg naar het echte centrum. Al wordt het vandaag nog een stukje langer..

3Na wat geschreeuw in de tram blijkt er namelijk een vechtpartij geweest te zijn. De deuren gaan met de handrem open en mensen weten niet zo goed wat ze moeten doen. Na een kwartiertje zijn de meeste mensen weg bij de tram, maar er blijven ook een aantal mensen in de tram ondanks dat deze nogal onder het bloed zit. De tram rijd uiteindelijk wel gewoon verder (Met mensen erin?! Heel apart), maar ik besluit de volgende te pakken. Van de vechtpartij zelf heb ik overigens niet veel meegekregen (gelukkig!) maar de aanblik van al dat bloed was niet bepaald leuk.

4Na een uur en drie kwartier kom ik dan toch aan bij de Blauwe Moskee en Aya Sofia. Ik maak er wat foto’s van en sluit dan aan in de lange rij bij het Topkapi Palace.

5De eerste binnentuin ziet er ook al prachtig uit, maar wat is het hier druk! Misschien ook niet het beste plan dit op een zaterdag te bezoeken haha!

6Maar het paleis is prachtig en het uitzicht is ook erg mooi!


7Overal mooi versierde ruimtes en prachtige tuinen.  Echt een topplek om te fotograferen.

8Ondanks het feit dat het er echt prachtig is, heb ik het er toch redelijk gauw gezien. Je moet overal zó lang in de rij staan en sloft dan in één grote optocht de paleisruimtes door. Erg jammer! Ik denk zelf dat het er ook aan ligt dat het een zaterdag is, naast veel buitenlandse toeristen zijn er ook veel Turkse toeristen en groepen kinderen.

9Over de Sogukcesme Sokak had ik gehoord dat er prachtige oude huisjes stonden. Vol enthousiasme sloeg ik vanuit het Topkapi Paleis rechtsaf het straatje in, maar helaas blijkt de boel gerenoveerd te worden en valt er dus helemaal niets te zien.

10Inmiddels is het al een uur of 2 en besluit ik de specialiteit van de restaurants onder de Galatabrug, Balik Ekmek, te proberen. Dit is stokbrood met vis en sla en wordt onder luid geschreeuw geserveerd bij de meeste tentjes onder de brug. Ik vond Balik Ekmek echt heerlijk, dus zeker een aanrader dit te proeven als je in Istanbul bent!

11Na de lunch wil ik graag naar het Aziatische gedeelte: als echte Aziëfan kon dat natuurlijk niet ontbreken aan mijn Istanbul trip. Met de ferry steek ik de Bosporus over en na een kwartier sta je ik Kadiköy, aan de Aziatische kant.

12Helaas staat Kadiköy niet op mijn kaarten en in mijn boekje. Ik weet dus niet echt waar ik heen moet maar besluit wat rond te slenteren. Het is overal gezellig druk en er wordt flink campagne gevoerd voor de naderende verkiezingen hier in Turkije (ookal zie je dat niet op deze foto’s).

13Ik loop over een marktje waar ik lekker in de weer kan met mijn camera (het rubriekje For Sale is Istanbul kan ik zo vullen!) en daarna pak ik de ferry, tram en metro terug naar het hotel.

14Als ik aan kom bij ‘ons’ wijkje Ataköy Sirinivler staan ook daar overal standjes met politieke partijen. Grappig om te zien dat hier zo zwaar campagne wordt gevoerd. Na een mega actief dagje ben ik weer op de hotelkamer en ga ik aan de slag met de photo diaries. Helaas gaat dat nog steeds niet echt soepel, wat is dat internet traag!


15Ik probeer het ook nog even in de lobby maar helaas werkt het niet. Mijn vriend komt thuis van zijn werk en heeft ook eindelijk weekend! We besluiten in de buurt iets te eten en belanden bij een van de vele kebab tenten die het buurtje rijk is. Eigenlijk is er in dit buurtje niets anders te vinden dan kebab;)

16Er wordt vanavond gevoetbald door Galatasary en dat leeft hier nogal! Heel vet om Wesley Sneijder te zien scoren en de Turken helemaal los te zien gaan!

Dit was alweer mijn tweede dagje in Istanbul

Let's travel and see

2 Comments

  1. Oei, die vechtpartij lijkt me minder leuk inderdaad! Ik zou ook zeker op de volgende tram gewacht hebben ;). Jammer als het bij bezienswaardigheden zo druk is dat je eigenlijk niet eens normaal rond kunt kijken. Ik snap goed dat je vrij snel weer buiten stond! Geniet nog even van je tijd daar!

    • Jammer is dat altijd he? Maarja ergens had ik het kunnen weten: volgens mij is het in iedere toeristische stad in het weekend nog 3x zo erg! Gelukkig hadden we ook nog een vrijdag en maandag die een heel stuk rustiger waren:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *