Photo Diary: Dag 3 in Istanbul

1aVandaag is de eerste dag dat ik samen met mijn vriend Istanbul in ga. Omdat we gehoord (en gister ook gemerkt;)) hebben dat het in het weekend nogal druk is bij bezienswaardigheden besluiten we geen dingen te bekijken waar lange rijen bij kunnen staan en dus besluiten we een boottocht te doen. Voor de boottocht bekijken we nog twee moskeen en s middags zijn we in Ortaköy. ’s Avonds hebben we gereserveerd bij 5.Kat; een restaurant met een prachtig uitzicht over de stad. Al met al weer een super leuke dag in het mooie Istanbul!

Photo Diary: Dag 3 in Istanbul

1Na een beetje uitgeslapen te hebben en een ontbijtje in het hotel pakken we de metro en tram naar de stad. Daar stappen we uit bij Eminönü en willen we eigenlijk een Bosporus tour doen. Helaas vertrekt deze pas om half 3 en dus besluiten we naar de Nieuwe Moskee te gaan.
 …
2Daar doe ik mijn hoofddoek op en ben ik good to go om naar binnen te gaan. Erg indrukwekkende moskee, zowel van binnen als van buiten.
 …
3Na de Nieuwe Moskee lopen we via de oude straatjes en de Spice Bazaar richting de Süleymaniye Moskee.

4Waar we onderweg nog ‘Fistinkli Burma Kadayif’ proberen. Er zit pistache in en lijkt een beetje op Baklava.


5Eenmaal bij de Süleymaniye Moskee zijn we erg onder de indruk van het mooie gebouw en het uitzicht over de stad. Helaas is de moskee dicht voor touristen (Turkse touristen mogen wel naar binnen), en het is niet helemaal duidelijk of dit alleen op dit moment zo is, de hele dag of altijd). Toch vind ik dit de mooiste moskee tot zo ver, het is er ook zo heerlijk rustig!

 6Eenmaal bij de Süleymaniye Moskee zijn we erg onder de indruk van het mooie gebouw en het uitzicht over de stad. Helaas is de moskee dicht voor touristen (Turkse touristen mogen wel naar binnen), en het is niet helemaal duidelijk of dit alleen op dit moment zo is, de hele dag of altijd). Toch vind ik dit de mooiste moskee tot zo ver, het is er ook zo heerlijk rustig!
 7Na de moskee lopen we via de noordwest kant naar beneden waar we in een onwijs arme wijk terecht komen. Het wordt steeds erger en iiteindelijk besluiten we terug te lopen. We willen nog even gauw wat eten voor we de boot op gaan en komen bij een cheap ass tentje uit. Ik neem er de Pide met kaas en een salade bij beiden niet echt geweldig zijn: veel te vet.

8Daarna stappen we op de boot en varen we over de Bosporus. We zien de paleizen (Dolmabahçepaleis en Ciragan paleis) en meren aan bij Ortaköy. Het is ons niet duidelijk of we hier op de terugweg weer stoppen en dus besluiten we van boord te gaan en de tour te laten voor wat hij is.

9We bekijken de prachtige moskee en het stadje (waar het echt mega druk is op zondag) en doen een drankje bij Borny’s. Ik bestel een munt limonade en even twijfelen we er nog aan om een Kumpir te proeven (dé specialiteit van Ortaköy) maar we zitten nog vrij vol dus laten dat maar zitten.

10We blijven lekker lang hangen op het terras en lopen via de paleizen terug naar de stad. Het is onwijs druk op de weg waardoor we besluiten richting Cihangir te lopen in plaats van de bus of taxi te pakken.

11Opzich zijn we best snel weer in Cihangir, de afstand viel ons alles mee (later zie ik dat het toch bijna 5 km is!). Vanavond hebben we bij 5. Kat gereserveerd en ik vond Cihangir zon leuk wijkje dat ik dit graag wil laten zien aan mijn vriend. We lopen wat rond en zetten wat hotspots op de foto.


12Dan gaan we naar 5. Kat (waarover ik op deze blog las) en wat een geweldig uitzicht krijgen we daar! Ongelofelijk!

13We bestellen een drankje en tomatenbrood met olijven en genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

14Ik ga voor een salade met feta en olijven vooraf en als hoofdgerecht een homemade tortellini. Allebei echt heerlijk!

15Na afloop bestel ik een Turkse thee (bitter!) en wachten we totdat het donker is om nog wat foto’s te kunnen maken. Daarna lopen we via Cihangir richting de Istiklal Caddesi, daar in de buurt zitten heel veel leuke barretjes.

16Bijvoorbeeld op de Gazeteci Erol Dernek Sokagi.

17We lopen wat rond in de buurt en belanden uiteindelijk bij Cafe Canteen zitten. Daarna pakken we het openbaar vervoer weer terug naar ons buitenwijkje en is dag drie in het mooie Istanbul alweer afgelopen! Ondanks dat ik een paar jaar geleden al een citytrip naar Istanbul maakte heb ik het idee dat ik nog onwijs veel leuke nieuwe plekken heb ontdekt, heel gaaf!

Er volgt nog één Photo diary van de laatste dag in Istanbul, met o.a de bekende bezienswaardigheden de Blauwe moskee, Aya Sofia, Basilica Cisterne en de Grand Bazaar.

Let's travel and see

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *