Photo Diary: Dag 4 in Istanbul

1aDit is alweer ons laatste dagje in het mooie Istanbul en we hebben de meest bekende bezienswaardigheden voor vandaag verzameld. Dit betekent dat we vandaag een kijkje namen in de Blauwe Moskee, de Basilica Cisterne en de Grand Bazaar. Ook vandaag hield ik weer een photo diary bij, kijk je mee?

Photo Diary: Dag 4 in Istanbul

 1We beginnen met een ontbijtje in het hotel. Ik ga voor yoghurt met muesli en fruit, een broodje met een gekookt eitje en een paar Turkse ontbijt specialiteiten. Pas op de 4e dag vallen de paraplu’s aan het plafond me op, te raar dat ik dat niet eerder heb gezien, maar mijn vriend had precies hetzelfde haha!
2Daarna pakken we onze spullen en is het tijd om gedag te zeggen tegen onze kamer en de spullen op te laten slaan. We vliegen vanavond pas dus hebben nog een hele dag de tijd in Istanbul.
3Al dagen lopen we langs de tentjes met verse jus d’orange dus die moeten we nog even proberen. De jus zit in een heel gammel dun plastic bekertje waardoor er gelijk al wat uitvalt, dus het is een kwestie van gauw opdrinken! We pakken het openbaar vervoer naar de Blauwe Moskee en Aya Sofia maar helaas is de moskee net dicht in verband met het gebed.
4We lopen nog even over het binnenpleintje en daarna gaan we naar de Arista Bazaar, die eigenlijk direct achter de Blauwe Moskee zit. Dan besluiten we naar de Basilica Cisterne te gaan: het ondergrondse waterbasin. Eerlijk gezegd waren we even vergeten dat we die ook nog wilden bezoeken, gelukkig bedachten we ons het nog op tijd om er nog in te gaan.
5  Het ziet er erg indrukwekkend uit en het is vooral een gekke gedachte dat dit allemaal gewoon onder de straten ligt.
6Na de Basilica Cisterne lopen we via de Yerebatan Caddesi in de richting van de Grand Bazaar. Wat een prachtig gekleurde huisjes staan hier!
7We lunchen bij een klein zaakje op de Nuruosmaniye Caddesi waar veel Turkse mensen zitten te eten (altijd goed). Ik ga voor een salade en een pita broodje met chicken döner. Daarna lopen we langs de Nuruosmaniye Moskee en komen we aan bij de Grand Bazaar.
8Ik vind het vooral leuk er even doorheen te lopen en wat foto’s te maken, maar ben geen niet echt een souvenir-shopper, dus we hebben het er redelijk snel weer gezien.

9Toch zwicht ik op het laatste moment nog voor een paar kleine gekleurde bakjes, leuk om wat kleine hapjes in te doen. We gaan weer richting de Blauwe Moskee om die nog te bezoeken.

10Ik doe mijn ‘hoofddoek’ weer op en even later staan we in de indrukwekkende moskee. Heel gaaf om die schilderingen te zien. Toch vind ik de Blauwe Moskee niet veel verschillen van de binnenkant van de Nieuwe Moskee; de schilderingen zijn bijna identiek. Toch is de Blauwe Moskee wel een stuk groter dan de Nieuwe Moskee.

11Ik maak nog een paar foto’s en dan besluiten we richting het hotel te gaan. Opzich hebben we nog wel wat tijd maar we hebben alles bezocht wat we vandaag nog wilden zien en het is ook wel fijn om niet al te veel te moeten haasten. Na een ritje terug met de tram en metro halen we onze spullen op en pakken we een taxi naar het vliegveld.

Het waren vier geweldig leuke dagen in Istanbul, wat een geweldig mooie stad is het toch! Er zijn zoveel leuke wijkjes en mooie bezienswaardigheden dat je je er ook zeker een hele week zou kunnen vermaken, en dus makkelijk in een paar jaar tijd twee keer een bezoekje aan Istanbul kunt brengen zonder het idee te hebben dat je alles dubbel doet (dat idee had ik zelf namelijk helemaal niet!). Absoluut een aanrader voor een city trip dus!

Ben jij wel eens in Istanbul geweest? En zo niet, lijkt het je wat?

Let's travel and see

8 Comments

    • Jaa mooi is die he?! Vond de Süleymaniye moskee ook heel gaaf. Die is ook onwijs groot en heeft een mooie tuin eromheen. Deze moskee was echt veel rustiger, dus dat was ook wel fijn! Helaas was hij dicht voor toeristen op het moment dat wij er waren, dus ik heb hem niet van binnen gezien..

      • Ik ga er binnenkort even naar kijken, ik heb het namelijk wel om er zelf blogs mee te volgen (en een paar volgers hebben we me daar ook op gevonden). Of naja heb het zelf ook een tijdje gebruikt maar merkte dat ik toch liever vanuit mn favorieten las dan vanuit bloglovin’. Maar wel een goeie het hier wel te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *