Photo Diary: Dagje Brugge

headerVorig weekend was ik samen met een vriendin een weekendje in het mooie Brugge. Of nouja, het had een weekendje moeten zijn. Uiteindelijk waren we er alleen op zaterdag, maar dat maakte de trip zeker niet minder leuk! Kijk je mee naar de Photo Diary die ik bijhield?

 Photo Diary: Dagje Brugge

1We vertrokken op zaterdagochtend vanuit Amsterdam en kwamen uiteindelijk rond 12 uur aan in dit Belgisch stadje. Na een paar rondjes gereden te hebben omdat onze navigatie het niet goed konden vinden, parkeerden we de auto en checkten we ons in. We konden gelijk al in onze (kleine maar prima) kamer.

2Ons hotel ligt tegen het oude centrum aan en als we naar het historisch centrum lopen komen we door allemaal kleine straatjes met oude huizen, wat een mooi en schattig stadje!

3En wat een hoop chocolade-, bonbon- en snoepwinkels hebben ze hier! We lopen nog wat door de straatjes en beginnen met shoppen.

4Even later krijgen we honger en belanden we op het terras van Craenenburg, op de grote markt. Hij staat in ons boekje als aanrader, maar wij zijn niet echt overtuigd. Mijn salade was wel aardig, al vraag ik me nog steeds af wat die roze saus nou precies was..

5Wat is Brugge toch mooi! Links zie je het Belfort. Rechts de gezellige Eiermarkt: een pleintje met allemaal terrasjes.

6Nog een fototje van de Eiermarkt. Kijk ook de mooie gevels!

7.2Via de winkels in de Steenstraat en de Zuidzandstraat lopen we naar ’t Zand, waar we nog even op een terrasje gaan zitten. Wat een heerlijk weer is het vandaag!

7We lopen via de Noodzandstraat en Geldmuntstraat weer terug naar de Grote Markt en steken daar door naar het plein van het stadhuis van Brugge. Wat een prachtig gebouw!

8Onderweg komen we deze quote nog tegen en ga ik nog even op de foto met de mooie huisjes van Brugge.

9Van tevoren las ik overal dat Brugge een openlucht museum was en daar is echt niets aan gelogen! Wat een prachtige stad! Heerlijk om hier foto’s te maken. We zitten een tijdje op het meest gefotograffeerde punt van Brugge (de Rozenhoedkaai – je hebt daar uitzicht over de gracht, een paar mooie gevels en het Belfort) en zien dat er een plekje op het terras vrij komt. We bestellen er sangria en blijven daar zo een paar uur zitten, heerlijk!

10We lopen terug via een klein pleintje waar gesalsa’t wordt, onwijs leuk om te zien! Nog even op de foto met een typisch Brugge’s (Brugs’?) steegje. Inmiddels is het een uur of 9 en twijfelen we of we eerst nog terug willen naar het hotel of dat we gelijk gaan eten.

11.2We gaan ervoor om gelijk te eten en lopen wat restaurantjes af maar het valt ons op dat overal bijna hetzelfde geserveerd wordt (mosselen met friet en steak met friet). Uiteindelijk komen we bij La Gondola uit, een Italiaan waar we in eerste instantie een uur moeten wachten maar waar ze uiteindelijk toch gelijk een tafeltje voor ons kunnen regelen:). Ik ga voor een pizza quatro stagioni, lekker! Op de terugweg lopen we via de Sint Salvators Kathedraal, waar een super gaaf kuntstwerk voor staat. Het lijkt een soort rots gemaakt van kleine kozijnen en raampjes.

13Vlakbij ons hotel zit de Stoepa met een tuinterras. Kijk hoe gezellig het eruit ziet!

Helaas was onze eerste dag ongepland ook gelijk weer ons laatste dagje in Brugge: toen we zondagochtend wakker werden regende het onwijs hard en leek het er op buienradar niet op dat dat de komende paar uur anders zou worden. Toen hebben we uiteindelijk maar besloten terug naar Nederland te rijden en nog een dagje te gaan shoppen in Rotterdam. Heel jammer, want we hebben niet alles van Brugge gezien (we hadden de zaterdag vooral voor shoppen gepland en zondag voor het sightsee’en). Ook al zijn we het merendeel van de bezienswaardigheden onderweg wel tegen gekomen.

Ben jij wel eens in Brugge geweest?

Let's travel and see

8 Comments

  1. Oooh, jammer dat je er een dagje minder zat, want Brugge is écht prachtig. Heb er namelijk zes jaar op school gezeten en vind het nog steeds een geweldige stad. Maar zo te zien heb je toch héél wat kunnen bezoeken. En jaaa, de Stoepa is super cosy én lekker eten ^^

  2. Wat jammer dat het weer zo tegen zat! Nadat ik eerder dit jaar in Gent geweest was heb ik vorige week Leuven ontdekt. Ik ben fan van de Belgische steden! Wie weet volgend jaar naar Brugge ;).

  3. Jammer dat het slechts bij 1 dagje bleef! Brugge staat ook al lang om mijn lijstje. Alleen helaas nog steeds niet van gekomen om echt te gaan. Maar na jouw photo diary komt het toch ineens weer wat hoger op de lijst 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *