Photo Diary: Keulen

K1

Afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik twee dagen in Keulen geweest. Nadat we op vrijdagavond een bruiloft hadden in Maastricht en daar bleven slapen, zijn we op zaterdagochtend rond een uur of 11 richting Keulen gereden. In iets meer dan 1,5 uur (wegwerkzaamheden everywhere!) reden we naar het NH Mediapark in Keulen.

K2

Het NH Mediapark beviel goed; het is en mooi hotel met ruime en super schone kamers en heeft redelijk snelle wifi. We zaten op de 6e verdieping en hadden daardoor uitzicht op de dom.

K3

Na het inchecken zijn we meteen de stad in gelopen om te lunchen. Eigenlijk waren we onderweg naar Salon / Metzgerei Schmitz aan de Aachner Straße (nr. 28), maar op weg daar naartoe kwamen we langs een leuk tentje, Burgerlich. Een burgertent met en grappig concept; je doet je bestelling via tablets die uit de tafel naar boven komt! Er is onwijs veel keuze en de burgers waren echt heel lekker (ben eigenlijk geen onwijze burger lover!). Ik had de cheeseburger en deelde met mijn vriend French fries en gegrilde groenten, was erg lekker! Na onze lunch bij Burgerlich zijn we verder gelopen richting Rudolfplatz.

K4

Via de Neumarkt en de Schildergasse, de nodige tussenstops bij H&M (had het jasje online al gespot maar hoopte hem tegen te komen in de winkel, scheelt weer een paar weken wachten) en een Duitse drogist liepen we naar de Altstadt. Daar zijn we een Brauhaus en een cafétje ingedoken om te schuilen voor de regen.

K5

Daarna zijn we via de Dom teruggelopen naar ons hotel. Na even gechillt te hebben op de kamer, hield de regen op en hadden we uitzicht op de Dom in het zonnetje.

K6

We besloten op zoek te gaan naar een restaurantje in het Belgische Viertel. We kamen onwijs veel leuke tentjes tegen zoals Candia, Le Kiosk en Ouzeria, allemaal rondom de Brüsseler Platz. Uiteindelijk zijn we bij Herr Pimock op de Aachenerstrasse (nr.52) belandt waar ik een superlekkere rode bieten risotto met gefrituurde rucola (nog nooit gezien, maar wel erg lekker! Smaakte eigenlijk een beetje naar zeewier!) en coppa die parmaham at. Herr Pimock is echt een onwijs leuk tentje, waar je naast eten ook cocktails kunt drinken en waar later op de avond een DJ zou komen. We wilden graag nog ergens anders drankjes doen en kwamen zo bij Theater im Bauturm uit; iets dat er eerder die avond heel gezellig uit zag. Viel een klein beetje tegen, het was er een best wel koud en het werd er al snel rustiger.

K7

De volgende dag begon natuurlijk met een ontbijtje in het hotel, wat hou ik daar toch van!

K8

Na het ontbijt zijn we via de dom, die ik dit keer met blauwe lucht op de foto kon zetten naar de Hohenzollernbrücke gelopen. Ik kende de slotjes brug alleen van de Pont des Arts in Parijs, en wist voordat ik naar Keulen ging helemaal niet dat ze die ergens anders ook hadden.

K9

Ik ben weer lekker los gegaan met het fotograferen van de slotjes en kon het niet laten ook een aantal foto’s in de diary op te nemen;) Na de brug zijn we langs de Rijn gelopen waar we nog even lekker in een parkje gezeten hebben voordat we op een terrasje zijn gaan lunchen.

K10

Ondanks dat het al kwart voor 3 was had ik door het flinke ontbijt van die ochtend niet echt honger dus ik bestelde een echt Duitse Brezel. Daarna zijn we via de Altstadt terug gelopen naar het hotel waar we onze spullen pakten (lang leve de gratis late check-out!) en weer richting Nederland gingen. Via Arnhem (daar woont m’n vriend) weer terug in het altijd mooie Amsterdam voor een nieuwe week!

Ben jij wel eens in Keulen geweest? Wat vond je ervan?

Let's travel and see

8 Comments

  1. De foto’s geven een gezellige sfeertje weer! ik ben er een keer met kerst geweest. Eigenlijk zie je dan alleen de kerstmarkt wat zonde is!

  2. Mooie foto’s, Keulen ziet er echt goed uit! En wat had jij er een heerlijk fijne trip. Ik wil de stad graag nog eens verkennen, lijkt me echt prachtig én leuk! Toffe blog heb je trouwens, ik kom je volgen!

    • Bedankt Marcella! Keulen is zeker een aanrader!:) Ik ga jouw blog ook even bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *