Photo Diary: Lissabon

headerFlink wat later dan gehoopt (ik hoopte in Portugal door te kunnen bloggen – maar helaas was het internet op de meeste plekken niet al te best) een photo diary van mijn eerste dag in Lissabon. Wát een geweldig leuke stad is dat! Kijk je mee?

Photo Diary Lissabon

IMG_4872We beginnen onze dag met een ontbijtje in het hotel. Het bestaat uit een kopje thee en wat broodjes (dit is het ontbijt van ons samen), niet heel spectaculair en gezond met het mierzoete croissantje en de soort van kokosmacroon, maar opzich wel prima. Daarna stappen we op de metro richting de wijk Estrela.

IMG_4873We lopen daar door Jardim da Estrela heen, een prachtig mooi parkje.

IMG_4874Daar zien we Basilica da Estrela en lopen we via het park naar een uitgang aan de zijkant, waarna we richting het oude huis van mijn vriend lopen (hij heeft zijn master in Lissabon gedaan).

IMG_4875Onderweg komen we de meest leuke huisjes met mooi versierde gevels tegen, heel gaaf!

IMG_4876We lopen via het Palacio da Assembleia da República (links) richting de Taag. Lissabon ligt op meerdere heuvels waardoor je constant enorm aan het klimmen bent, dikke work-out dus zo’n citytrip in Lissabon. Ondertussen komen we nog steeds prachtige gevels tegen, wat mij meteen op een idee brengt: een artikeltje over de gekleurde gevels van Lissabon (coming soon!).

IMG_4877We lopen langs de Taag en stuiten op de Mercado da Ribeira, een overdekte markt met aan de ene kant een gewone voedsel markt en aan de andere kant allemaal leuke eettentjes: het lijkt op de Foodhallen hier in Amsterdam. Onwijs leuk om te zien en jammer dat het nog lang geen etenstijd is;)

IMG_4878We lopen nog wat verder langs de Taag en krijgen dit mooie uitzicht op de Ponte 25 de Abril, die overigens een kopie is van de Golden Gate bridge in San Fransisco.

IMG_4879We komen bij de Praça do Comério aan, een indrukwekkend groot plein met daarop het standbeeld van Dom José I en een onwijs grote poort richting het centrum. We moeten echter gauw richting de metro voor onze lunchafspraak maar besluiten hier later terug te komen.

IMG_4963We pakken de metro naar Saldanha om te lunchen met een studievriend van mijn vriend. We belanden bij Alcaparra een restaurantje dat net geopend is. Ik ga er voor een Greek salad.

IMG_4964Na afloop besluiten we vanaf Saldanha richting het centrum te lopen. Onderweg komen we onwijs veel streetart tegen, heel gaaf om te zien. We komen langs Parque Eduardo VII bij Marques de Pombal, een super groot stuk groen midden in de stad.

IMG_4965We lopen over de Avenida da Liberdade, de luxe winkelstraat van Lissabon met een super mooi wandelpad onder de bomen in het midden van de straat. Super relaxed want wat is het me hier warm zeg! We gaan richting Chiado en Bairro Alto.

IMG_4966We lopen naar Praça Luis de Camoes waar we nog even in de schaduw uitpuffen. Daarna lopen we naar boven in Bairro Alto.

IMG_4967Overal in de stad hangen nog versieringen van Festas de Lisboa zo ook in Bairro Alto. Vanaf de Miradouro de Sao Pedro de Alcantara heb je een prachtig uitzicht over de stad, absolute aanrader!

IMG_4968We besluiten bij het tentje op het plein wat te drinken waarna we de metro pakken richting het hotel. Onderweg haal ik nog een limoen Calippo, te lekker!

IMG_4969Daarna gaan we weer richting Bairro Alto, dit keer om naar een ander uitzichtspunt te gaan en daarna om wat te drinken en eten.

IMG_4970Dit is het uitzichtpunt over de Taag bij het einde van Rua Marechal Saldanha, een super leuke plek waar mensen een beetje zitten te chillen op de stenen met zelf meegebrachte drankjes. Heel leuk om te zien! Het uitzicht vanaf hier op de brug is ook erg mooi!

IMG_4972We gaan in Bairro Alto opzoek naar een leuke plek voor drankjes en avondeten en komen uiteindelijk uit bij Bar do Ricardo waar vooral de witte Sangria heel lekker is:) De Burger iets minder en de frietjes zijn echt mega vet, maar in de rest van de vakantie blijkt dat dit bijna overal in Portugal zo is;)

IMG_4973Na het eten is het ineens super laat en besluiten we door de mega steile Rua das Taipas naar beneden te lopen. Vanaf daar lopen we richting de Praça de Comércio waar DJ’s aan het draaien zijn en een lichtshow gegeven wordt, heel gaaf om te zien!

Dit was het eerste dagje Lissabon. Wat een leuke stad is dit toch! En wat kan je een hoop doen in één dag!

Ben jij weleens in Lissabon geweest? Wat vond je ervan?

Let's travel and see

2 Comments

  1. Wat een heerlijke afwisselende stad. Ik ben nog nooit in Lissabon geweest, maar dat komt vast nog wel een keer. Ik vind die trammetjes zou leuk en volgens mij is het eten er ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *