Photo diary: Phu Quoc

Photo diary phu quoc
Na een paar Photo Diaries van onwijs volle en actieve dagen, heb ik er nu eens een bijgehouden op een rustig dagje. We verbleven en paar dagen op Sao Beach, waar we een huisje óp het strand hadden, heel relaxed! Naast rondscooteren over het eiland hebben we ook een paar dagen alleen maar op het strand doorgebracht en vandaag was zo’n dagje. Dit betekent: veel lezen in de schaduw, veel spelletjes spelen en ’s avonds naar het stadje Duong Dong. Kijk je mee?

 Photo Diary Phu Quoc

Wakker worden op sao beach

De dag begint met wakker worden voor de wekker, een gewoonte die ik niet alleen in Nederland heb, maar ook op reis. Zodra ik de gordijnen open, is dit het uitzicht – heerlijk toch? Terwijl mijn vriend nog slaapt begin ik de dag met brainstormen en het uitschrijven van artikelen. Soms zit ik ineens in een flow waarbij ik veel ideeën heb en de woorden het papier op vliegen, erg fijn! Het liefst zet ik een van de artikelen ook gelijk online, maar helaas lukt dat niet vanwege het onwijs trage internet.

Sao beach phu quoc

We verblijven een paar dagen op Sao Beach, volgens de boekjes het mooiste strand van Phu Quoc. Overdag zijn er aardig wat dagjes mensen maar aan het eind van de middag wordt pas echt drukker. Er zijn een aantal eiland-tours die de toeristen aan het eind van hun tour nog een paar uur op Sao Beach laten door brengen. ‘S ochtends en ’s avonds is het er echter onwijs rustig, er zijn maar 3 accommodaties op Sao Beach waar je kunt slapen, dus je hebt het strand dan bijna helemaal voor jezelf.

ontbijten

Als mijn vriend wakker is gaan we ontbijten. De stukken vlees en seafood laten we maar even aan ons voorbij gaan en dus gaan we weer voor een omelet. Daarbij bestel ik een waterlemon juice, smaakt beide prima!

Sao beachNa het ontbijt heb ik zin om wat actiefs te doen en besluit ik een stuk langs het strand te lopen met mijn camera. Lekker door het water lopen en foto’s maken, i like!

Sao beach Phu Quoc afval

Sao Beach is echt heel mooi, maar wordt helaas ook vervuild door de gigantische hoeveelheid rotzooi die overal rondslingert, zonde! Naast veel (aangespoeld) afval, staan er ook een aantal vervallen huisjes en liggen oude jetski’s en bootjes te vergaan. De stukken strand rondom de accommodaties en restaurants worden wel schoon gehouden maar een paar meter verderop blijft alles liggen.

Chillen in de schaduw

Bij terugkomst gaan we lekker in de schaduw liggen lezen. Ik heb het niet zo heel erg op de volle zon en lig dus veel liever onder een boom in de schaduw. Als afwisseling op de boeken die ik meeneem op vakantie vind ik het ook altijd leuk om een paar tijdschriften mee te nemen. Nieuwe favoriet is Women’s Health, erg leuk blad!

lunchen sao beach phu quoc

Rond een uur of 2 besluiten we ergens te gaan lunchen en spelen we een potje Kolonisten van Catan, die ik echt dik verlies. Ik bestel een Pho Bo (Noodle soupje van rijstnoodles met tauge en rundvlees) en voor we het weten zijn we een uur verder met het spel. Daarna gaan we nog even liggen lezen en rond half 5 besluiten we richting het grootste stadje van Phu Quoc, Duong Dong, te gaan. Voor de taxirit betalen we voor Vietnamese begrippen een vermogen (11 euro) maar Sao Beach ligt nou eenmaal nogal afgelegen.

night market Phu Quoc duong dong

Eenmaal in Duong Dong lopen we over de night market, waar het op dat moment nog erg rustig is. Maar omdat het nu nog licht is vind ik het wel leuk om wat etenswaren te fotograferen (binnenkort in For Sale in Vietnam). Omdat we op een eiland zitten is er voornamelijk veel vis te koop, maar je kunt er ook terecht voor fruit, verse sapjes en Phu Quoc Special Cake (whatever that may be).

phu quoc havenAan het eind van de night market kom je bij de haven, waar alle vissersboten ’s avonds weer terugkomen met hun vangst, erg leuk om de bedrijvigheid daar te zien.

Vuurtoren en tempel duong dong

In datzelfde haventje ligt op een berg een vuurtoren met een tempel, een beetje een vreemde combinatie is het wel maar toch leuk om even te bekijken.

Buddy's Duong dong

We belanden bij Buddy’s waar ik mijn eerste ijsje van de vakantie eet (!!) – een creamy cake met stukjes oreo, lekker! We bestellen nog wat te drinken en spelen het spelletje Set (waarbij je setjes van drie kaarten zo snel mogelijk bij elkaar moet zoeken), waarbij ik mijn verloren Kolonisten potje tot tweemaal toe dik goedmaak.

night market Phu QuocDaarna lopen we over de night market die inmiddels een stuk drukker is geworden. De night market wordt zowel door toeristen als door Vietnamezen bezocht.

Crepe nutelle night market

We komen tot onze verrassing de pannenkoekjes tegen die we in Thailand zo lekker vinden, dus die moeten we wel nemen (ook al zijn we op weg naar een restaurant voor het avondeten). We kiezen voor de Banana Nutella crêpe en lekker dat ‘ie is! Vervolgens gaan we op zoek naar een pin automaat, wat nog best wel wat tijd kost. Na een aantal problemen met pinnen in het buitenland (waarover je vrijdag meer leest!) ben ik altijd een beetje panisch, maar na het bij een paar automaten geprobeerd te hebben vinden we een pinautomaat die ook daadwerkelijk geld teruggeeft.

Napoli Duong Dong Phu Quoc

Daarna belanden we bij restaurant Napoli voor het avondeten. Ik bestel een Dalat wine (blegh, niet lekker!) en makreel in tomatensaus en deel een Griekse salade met mijn vriend. De makreel was lekker en de groenten in de tomatensaus smaakten ook erg goed, dus een geslaagd maaltje! Na het eten doen we nog wat boodschappen in Duong Dong en pakken we en taxi terug naar ons huisje. De taxichauffeur pakt een flinke omweg, wat we eigenlijk vrijwel meteen door hebben, maar hij reageert (bewust?) niet op onze aanwijzingen. Gevolg is dat we voor de terugweg nog bijna 4 euro meer kwijt zijn dan op de heenweg.. Jammer maar helaas..

Dit was alweer de een-na-laatste Photo Diary van mijn reis van afgelopen winter. Er staat nog één Photo Diary klaar van een dagje in Bangkok, die volgende week online komt. Eerdere Photo Diaries lezen? Check ze hier.

Let's travel and see

8 Comments

    • Ja echt prachtig, en ook weer totaal anders dan de kust in Mui Ne en Hoi An..

  1. Wat doe je me aan? Je wist al dat ik spijt had dat we niet naar Phu Quoc geweest waren, maar nu ik zie wat we gemist hebben….. tja, nu zit er niets anders op dan terug te gaan ;). Wel enorm zonde van die vervuiling. Ik had daar voor onze reis ook veel over gelezen en mede daardoor hebben we het eiland overgeslagen. Jammer dat mensen niet inzien dat je voor het hele plaatje gaat, niet enkel voor het stukje strand voor je hotel.

    • Ja, het is precies wat je zegt. En los van het plaatje is het ook super slecht voor het milieu. Hopelijk komt dat besef gauw..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *