Photo Diary: Wintersporten in de Zugspitz Arena

header foto

Vorige week ben ik een paar dagen gaan skiën in Oostenrijk. We reden op woensdag na het werk naar Lähn, in de Zugspitz Arena, en hadden daar vervolgens drie volle dagen om te skiën. Op de laatste dag skiën hield ik een Photo Diary bij. Kijk je mee?

Photo Diary: Wintersporten in de Zugspitz Arena

1

Goodmorning! Rise and shine! Ons laatste dagje skiën alweer! We staan op tijd op zodat we om 8 uur aan het ontbijt kunnen zitten. Zodra we de gordijnen openen is dit ons uitzicht! Rechts zie je de kamer waarin we ontbijt krijgen, heerlijk Oostenrijks.

2Ik ga voor yoghurt met fruit en cornflakes, een broodje met ei, jus d’orange en een groene thee, prima ontbijtje.. We bedenken waar we vandaag gaan skien en besluiten om naar het Ski gebied Grubigstein te gaan, vlakbij Lermoos. De Zugspitz Arena bestaat uit een heleboel skigebieden die los van elkaar liggen dus is het s’ochtends even goed kijken waar we die dag heen gaan.

 …

3Ik heb m’n charmante skibroek aan dus helemaal klaar om te gaan! We slapen in Lähn, dus moeten iedere ochtend een stukje rijden (10 á 20 min rijden, afhankelijk van het skigebied waar we heen gaan).

4Het is een beetje heiig vandaag, niet zo helder als de afgelopen dagen, maar het zonnetje schijnt lekker!

5Hop skischoenen aan en de lift in!

6Wat een uitzicht! Kan er geen genoeg van krijgen en blijf ook maar foto’s maken van die prachtig besneeuwde bergen..

7Je kunt wel merken dat het de laatste dag is, vermoeide benen dus het skiën gaat niet al te best vandaag.. Ik besluit na 2 afdalingen het terras op te gaan met een Ice Tea, heerlijk in de zon! Mijn vriend pakt nog wat zwarte en rode pistes voordat hij ook aansluit op het terras.

8Na het terras besluiten we nog wat hoger te gaan en daar is dit het uitzicht echt gigantisch mooi! We zitten ver boven de bomengrens dus overal witte bergen om ons heen, gaaf gezicht! De pistes zijn het eerste stuk wel redelijk steil en flink ijzig, dus heel relaxed skiën was dat niet.

9Totdat we op smalle bospaadjes uitkwamen, lekker vlak, ik hou ervan haha!

10Lunch time! Helemaal bovenop de berg vandaag.. Het is wel flink druk (het is zaterdag), dus uiteindelijk is er geen plek meer op het terras.

11Een lekker Oostenrijks interieur! Ik ga voor friet. Ik wilde eigenlijk een tomatensoep maar die was er niet, dus dan maar tomatenketchup bij m’n friet 😉

PanoramaCheck dit uitzicht, echt geweldig!

12Nog even een paar uitzicht foto’s vanuit de lift en vanaf de berg.

13En dan besluiten we op tijd te stoppen (3 uur), we hebben het gehad voor dit jaar! We gaan op een terras zitten en daarna rijden we terug naar de skiverhuur in Ehrwalder Alm om onze ski’s en schoenen in te leveren.

14Als we terug zijn in onze kamer maak ik vast een beginnetje aan deze blog en lees ik de Glamour.

15Ook kijken we de tweede helft van de Wolf of Wallstreet waar we gisteravond aan begonnen zijn. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van de film vond. Opzich leuk om gezien te hebben maar sommige onderdelen waren wel echt een beetje teveel cliché. Na de film gaan we naar Lermoos, opzoek naar een restaurant voor het avondeten. We komen uiteindelijk terecht bij Bei Willi, een restaurant dat op Tripadvisor een redelijke rating krijgt (zeker in vergelijking met de andere restaurants in de buurt). Het onthaal is er in ieder geval groots, dat je het even weet;) !

16De inrichting is wel echt om te huilen, maar dat heeft ook wel weer iets grappigs. Nepplantjes op tafel, een a-4tje met reserviert erop (overigens hebben we niet gereserveerd) en check vooral ook de nep-ramen, vitrage en gordijnen op de rechter foto. Net echt toch?

17

Ik ga voor de pizza met verse tomaat en pesto, die opzich best lekker is. Na het eten rijden we weer terug naar Lähn. Dit was alweer ons laatste dagje wintersporten in Oostenrijk! De drie dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben heerlijk weer gehad en de Zugspitz Arena is een prima skigebied voor een beginner (voor een gevorderde skiër wat minder) en de afstand vanuit Nederland (7 uur) maakt het helemaal een aanrader, zeker voor een korte skitrip.

Ben jij wel eens gaan wintersporten? 

Let's travel and see

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *