Stone Town, Zanzibar

DSC_0892Vandaag een fotoreportage van het stadje Stone Town op Zanzibar. Na onze reis door Tanzania hadden we nog 10 dagen op Zanzibar. Toen we vanuit Arusha aankwamen op Zanzibar International Airport zijn we gelijk doorgegaan naar Stone Town. Stown Town is een oud stadje waar je zowel Arabische, Perzische, Indische als Europese invloeden ziet. Moskeeën staan er zo’n beetje naast kathedralen (waar zie je dit nog meer!?) en er zijn een hoop musea, een fort en een voormalige slavenmarkt om te bezoeken. Genoeg te beleven dus!

Stone Town

Het grappige is dat zowel mijn vriend als ik een beetje mixed feelings hebben bij Stone Town. Aan de ene kant is het een heel apart en bijzonder stadje: veel cultuur en historie, iets dat je op de rest van Zanzibar amper ziet. Maar aan de andere kant was het ook een beetje een onheilspellend stadje. Er zijn veel oude verlaten huizen, zonder ramen en mét klapperende oude luiken. Afgebladderde verf is eerder regel dan uitzondering en ’s avonds zijn de smalle autovrije straatjes heel slecht verlicht, echt een spookstad leek het ’s avonds. Tel daarbij op dat we een beetje een freaky ervaring hebben gehad met een local* en we waren uiteindelijk heel blij dat we er weer weg waren;) Toch is Stone Town een heel bijzonder en authentiek stadje dat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan Zanzibar.

*(typisch gevalletje: vanaf het begin ergens al een slecht gevoel bij hebben, maar omdat we niet onaardig willen zijn toch ingaan op het voorstel om ’s avonds wat te gaan drinken. Deze krakkemikkig Nederlands sprekende local loog alles bij elkaar en maakte (achteraf gezien vooral) zúlke rare opmerkingen, ik krijg er nog de rillingen van!)

1.2

1Oude koloniale gebouwen aan de kust

2In Stone Town is het strand niet echt wat je van de plaatjes van Zanzibar kent.

DSC_0837

3

4

8

10

DSC_0834Gelukkig worden veel oude gebouwen ook mooi gerestaureerd. Op stijgers van houten stokken, is weer eens wat anders dan de bamboe variant uit Azië.

DSC_0836Zo’n kalme en rustige zee zoals hij hier heb ik nog nooit gezien! Een paar dagen later tijdens onze snorkeltour was het dan ook totaal anders (de hele heenweg kotsmisselijk op de boot, heerlijk!).

DSC_0843

DSC_0896

DSC_0924Wat denk jij van Stone Town, trekt het je?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Ik kan me dat dubbele gevoel goed voorstellen. Alhoewel ik wel een zwak heb voor dit soort halve spookstadjes. Vind het vaak fascinerend om te zien wat er gebeurd met half verlaten plekken. Maar dan weer niet ’s nachts… Ik zou denk ik wel een kijkje willen nemen hier. Zonder die enge local dan…:)

  2. Wat een mooie foto’s, Stone Town lijkt me heel speciaal! Ik zou er graag gaan fotograferen, maar het spookachtige gevoel kan ik me goed voorstellen. Zeker ’s avonds, en zeker met een enge local erbij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *