Route: 2,5 week Taiwan

route taiwanDit keer een route die ik zelf niet precies op deze manier gedaan heb, maar wat volgens mij dé route is om het mooie Taiwan te ontdekken. Tijdens mijn studietijd in Taiwan heb ik deze dingen steeds in losse weekenden en dagen gedaan omdat ik natuurlijk ook naar college moest, maar als je Taiwan in ongeveer 2,5 week á 3 weken wilt leren kennen zou ik deze route aanraden.

 2,5 week Taiwan

routeHet laatste stukje van deze route ziet er misschien de kaart heel onlogisch uit. Eigenlijk ligt Sun Moon Lake hemelsbreed helemaal niet zo ver van Taroko National Park maar reizen tussen deze twee plekken kost je met het OV 1,5 dag (want: ongewone bergachtige route waar geen rechtstreeke en uberhaupt amper bussen rijden). Handiger is beide plaasten vanuit Taipei te bezoeken.

Dag 1-4: De eerste vier dagen zou ik (afhankelijk van je voorkeur voor stad of natuur) in en rond Taipei besteden. Er is onwijs veel te zien in de stad, maar ook net daar buiten zoals bijvoorbeeld Yangmingshan National Park, Wulai of Jiufen.

Dag 5: Met de trein vanuit Taipei naar Hualien, vanaf daar pak je de taxi of bus naar Taroko National Park. Uiteraard slaap je in het Silk Place😉

Dag 6: Taroko National Park, het mooiste national park van Taiwan. Ik schreef er eerder al een aparte post over.

Dag 7: ’s Ochtends heb je nog wat tijd over voor Taroko National Park, ’s middags vlieg je vanaf Hualien naar Kaohsiung. Qua kilometers is het de afstand niet, maar het scheelt enorm veel tijd doordat je vanuit Taroko altijd weer terug moet naar Taipei.

Dag 8: Een hele dag om Kaohsiung, Taiwans tweede grootste stad te bekijken (aparte post lees je hier).

Dag 9: Een bezoek aan het indrukwekkende Fo Guang Shan Monastry, een verslagje en foto’s zie je in dit artikel.

Dag 10-13: Chillen op het strand in het zuiden van Taiwan, rondom Kenting (waar je hier meer over leest).

Dag 14: Terug naar Taipei met de bus vanuit Kenting naar Kaohsiung. Vanaf daar pak je de hogesnelheidstrein terug naar Taipei (wel van tevoren reserveren!)

Dag 15: Bus vanuit Taipei naar Sun Moon Lake

Dag 16: Het leukst om Sun Moon Lake te bekijken is door er een fiets te huren en een boot over het meer te pakken. Die twee laten zich heel goed combineren als je een deel van de route om het meer aflegt en halverweg teruggaat met de boot.

Dag 17: Bus terug naar Taipei vanuit Sun Moon Lake

Dag 18: Laatste dagje Taipei. Als je genoeg hebt van de stad kan je ook nog naar Yeliu Geological Park of een dagje naar het strand in Keelung.

Heb jij er wel eens aan gedacht om naar Taiwan te gaan?

Let's travel and see

10 Comments

  1. Altijd fijn en handig zo’n uitgestippelde route! Een reis door Azië staat op mijn bucket list, want naast Hong Kong en Bali heb ik er nog niets van gezien! Het lijkt mij echt prachtig!

  2. Leuk, deze post!! Zoveel lees je niet over Taiwan.. Wij zij er in december 12 dagen, heb er zin in! Ik ga zeker even je andere artikelen lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *