Taroko National Park, Taiwan

Taroko Silk

Ik schreef al eens eerder over het geweldige Taroko National Park in het lijstje met 10 must sees in Taiwan, vandaag een aparte post over dit National Park. Het bekendste stukje natuur in Taiwan, en dat is niet zonder reden! Taroko National Park is een natuurgebied rondom een indrukwekkende gorge (kloof), die op de foto’s een stuk minder groots overkomt dan in het echt, maar dat even terzijde. Het park is veel bezocht, ik denk dat zo’n beetje iedereen die naar Taiwan gaat ook naar Taroko gaat. Kijk je mee naar dit mooie stukje Taiwan?

Taroko National Park

Vanaf Taipei duurt het zo’n 2,5 á 3 uur om in Taroko te komen. Je pakt de trein vanuit Taipei naar Hualien waar je overstapt op een bus of taxi (of zoals in ons geval, waar je opgepikt wordt door een shuttle bus van je hotel). De meeste mensen gaan voor een dag of twee, drie naar het National Park en bezoeken de bekendste gedeeltes van het park. Dit zijn de Taroko Gorge, the Tunnel of Nine Turns, Shakadang River, Swallow Grotto, the Eternal Spring Shrine, de Baiyang Trail, de Qingshui Cliffs en de Golden Canyon. Je kan het park met eigen vervoer bezoeken (auto of scooter), maar de meeste mensen doen dit met een tour. Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden kan hiken en fietsen ook er ook erg goed: in het park zijn allerlei hike- en fietsroutes aangelegd. Het Taroko National Park is een absolute aanrader bij een bezoek aan Taiwan omdat dit naar mijn idee het meest spectaculaire stukje natuur is in dit land.

Silk Place hotel TarokoUitzicht vanaf ons hotel (waarover later meer!)

Taroko BridgeDe Hsiangte Temple met een paar gigantische Buddha beelden.

Taroko NP

Taroko NP

Taroko (2)
Taroko
De felblauwe Shakadang River is zeker ook een bezoekje waard.

Taroko Gorge National Park 2

Taroko Gorge national parkDe Eternal Spring Shrine, echt een prachtig plaatje zo tegen de berg aan!

Safety firstSafety first in de Tunnel of Nine Turns.. Iedereen moet hier verplicht een bouwhelm op, charming!

Taroko gorgeDe Taroko Gorge

Silk Place Hotel

Eerder noemde ik dit hotel al in de Reis Top 5, want wát een heerlijk hotel is dit! In Taroko National Park is de keuze voor een slaapplek gering: toen ik er was waren er slechts 3 opties, waarvan twee hostels en het Silk Place Hotel, dus de keuze was gauw gemaakt. Uiteraard zijn er buiten het National Park (zeker in en rondom Hualien) genoeg andere opties om te slapen, maar dan ben je wel iedere dag heen en weer aan het reizen naar het National Park. Net zo leuk dus om in dit heerlijke hotel te verblijven. Het personeel is er onwijs vriendelijk, het eten is verrukkelijk (Dat ontbijt! Zo ontzettend veel verschillende dingen en bijna alles wordt ter plekke vers voor je gemaakt), zwemmen en in de hot tub kan op het dak met uitzicht over de Gorge en de bedden sliepen heerlijk! Dikke vette aanrader dus:)
Silk Place Hotel dakterras

Taroko Silk

Silk Place HotelBen jij wel eens in Taiwan geweest? Zo niet, lijkt het je wat?

Let's travel and see

8 Comments

  1. Oh, dit ziet er echt prachtig uit! Ik herken het wel hoor, vaak zien dingen er op de foto toch minder indrukwekkend uit dan in het echt. Dat is net zoals de Grand Canyon of Yosemite. Super groot, maar niet op de foto te krijgen. Nou ja, het is dan ook weer een goede reden om iets met je eigen ogen te bekijken. Het lijkt mij trouwens wel super gaaf om met een scooter te gaan!

  2. Ohh wauw, die felblauwe rivier!! Nog nooit in Taiwan geweest, sowieso niet veel in Azië, maar door alle verhalen en foto’s die ik tegenwoordig op blogs zie word ik steeds nieuwsgieriger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *