Flashback Friday #5: Thaise massage

 Thai Massage 1Als variatie op de Throwback Thursday (#tbt) die je op Instagram en Twitter voorbij ziet komen een rubriekje op vrijdag met daarin random reisgerelateerde flashbacks. Deze keer denk ik terug aan een verschrikkelijke Thaise Massage. Al twee keer eerder heb ik mezelf beloofd er nooit meer in te trappen en toch ging ik weer over stag, wat een ellende! Toen we afgelopen winter op de terugweg vanuit Vietnam in Bangkok waren heb ik me laten verleiden om het nog een keer te proberen. En dat had ik liever niet gedaan. Waarom niet? Dat lees je hier!

Het leed dat een Thaise massage heet

Waarom ik er dan toch weer ingetrapt ben? Omdat het kiezen was tussen een Thaise Massage en een Olie Massage, iets wat me echt niet fijn leek in het warme weer én omdat het vrouwtje me verzekerde dat het ook zachter kon dan de traditionele Thaise Massage. Vol vertrouwen ging ik de massage dan ook tegemoet: het zou vást niet zo erg zijn als de vorige keren (toch?!). Ook al schoot door me heen dat ik dat de vorige keer ook al gedacht had en het toen ook niet meeviel, maargoed.

Thaise Massage bangkokDe salon waar we waren heette Bann Phuan en werd ons in ons guesthouse aangeraden. De salon zag er super mooi uit: netjes, schoon, strak gestyled, wat dat betreft dus zeker een aanrader. Nadat onze voeten gewassen waren, werden we naar de ruimte van de massages gebracht. Er waren twee grote ruimtes waarin in beide zo’n 8-10 verschillende ‘hokjes’ (afgeschermd met gordijnen) gemaakt waren. Dit klinkt overigens massaler dan dat het was. Gelukkig konden mijn vriend en ik naast elkaar en het gordijn tussen onze matrasjes kon gewoon open blijven, wel zo gezellig! De massage krijg je overigens in een onwijs charmant pakje, zoals je onder op de foto ziet.

2

Toen de massage begon had ik al vrij snel door dat dit niet bepaald relaxt zou gaan worden. De masseuse was echt heel hardhandig: met haar elleboog en vuist poerde ze tussen mijn spieren en botten en er leek geen einde aan te komen. Ongelofelijk hoeveel kracht deze vrouw had! Vuist hier, elleboog daar, wat een ellende! Eigenlijk kan je wel zeggen dat ik het volle uur gedacht heb aan het moment dat het weer voorbij was, echt erg eigenlijk.. Nou ben ik sowieso niet zo van de stevige massages, dus daar lag het voor een groot deel aan. Mijn vriend vond het op een paar momenten na namelijk wel heel relaxed. Toch weet ik heel zeker: nu echt nooit meer een Thaise massage.

Voor wie wel tegen een stevige massage kan, kan ik Bann Phuan zeker aanraden. Een fijne, nette salon met (hardhandige! – be prepared) Thaise Massages voor een prima prijs (300 Bath).

Adres Bann Phuan: Sukhumvit Soi 11, Sukhumvit Road, Bangkok

Heb jij wel eens een Thaise Massage gehad? Wat vond je ervan?

Let's travel and see

13 Comments

  1. Ah, de beruchte Thaise massage! Ik vind massages heerlijk. In India, Bali, Laos: overal vind het even fantastisch. Maar de Thaise variant zal ook nooit mijn favoriet worden. Het doet inderdaad af en toe ontzettend pijn en het is bepaald niet ontspannend. Al moet ik toegeven dat ik me achteraf altijd wel heel goed voel. Toch kies ik liever voor een relaxte variant met olie…heerlijk!

  2. Herkenbaar! Ik heb een paar keer een massage in Thailand gehad en ik moet zeggen dat het elke keer weer anders was, maar een keer had ik er ook een die zo pijnlijk was! Leek geen eind aan te komen.

  3. Leuke rubriek en inderdaad een heel charmant pakje! Mocht ik ooit nog eens in Thailand terecht komen -wat ik wel hoop trouwens- dan kan ik de massages dus overslaan :)

  4. Nee ik doe het echt niet meer. Ooit een Thaise massage en een oliemassage gehad (de tweede toch gedaan in de hoop dat deze minder hardhandig was, maar helaas). Welke ik wel kan waarderen zijn de voetmassages. Die heb ik toevallig gisteren nog gedaan hier in pai. Tot mijn verbazing zag ik vandaag dat ik een blauwe plek had op m’n kuit. Hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *