Three Curaçao Favorites

DSC_0213

In deze rubriek lees je per keer drie favorieten uit een bepaald(e) land, regio of stad (lees hier de eerdere edities). Vandaag deel ik mijn drie favorieten uit Curaçao. Het is precies een jaar geleden dat mijn vriend en ik voor twee weken naar dit relaxte stukje van het Koninkrijk der Nederlanden afreisden. Een echte ‘chill’ vakantie, waar we niet veel meer deden dan rustig aan doen, zwemmen, lezen en het eiland verkennen. Vandaag laat ik je zien wat mijn absolute aanraders op dit mooie eiland zijn. Lees je mee?

Three Curaçao Favorites

Iets dat je sowieso gaat doen op Curaçao is een auto huren (zonder auto kom je eigenlijk nergens: het openbaar vervoer werkt er niet al te best en scootertjes zie je er amper) en de mooie stranden van het eiland bekijken. Wat ik zelf erg leuk vond om te doen was in één dag langs verschillende strandjes in het noorden van het eiland te rijden. Je zit dan best veel in de auto en je hebt geen tijd om op ieder strand te liggen en te gaan zwemmen, maar in de dagen die er op volgden zijn we nog eens terug gegaan naar de mooiste stranden om daar wat langer te blijven.

Curaçao Favorite #1: Restaurant Lagun

De lekkerste verse vis van de grill eet je bij dit felgekleurde restaurantje ‘Restaurant Lagun’ vlakbij Playa Lagun. Je hebt er keuze tussen verschillende soorten net gevangen vis, zoals tonijn, lion fish en dradu toen wij er waren. Maar er is ook genoeg keus als je niet van vis houd.  Zelf hebben we ze niet gezien, maar bij Playa Lagun heb je een grote kans schildpadden te spotten!

Adres: Lagun nst 51, Playa Lagun, Curacao

 

Restaurant Lagun Curacao

Curaçao Favorite #2: Mundo Bizarro

Een ander restaurantje dat ik zeker de moeite waard vond is Mundo Bizarro in de wijk Pietermaai in Willemstad. Wat een heerlijke sfeer hangt hier en wat een lekker eten! Ze schenken er ook goede cocktails dus je zou er ook heen kunnen gaan voor alleen een drankje. Het is wel even zoeken naar dit tentje; het ligt een beetje verscholen in een rustige straat. In de wijk Pietermaai zitten nog meer van dit soort kleine hotspots verstopt, dus erg leuk om daar een avondje door te brengen!

Adres: Nieuwestraat 12, Pietermaai District, Curaçao.

MB Pietermaai

Curaçao Favorite #3: De dag van de vlag

We wisten van tevoren helemaal niet dat het op 2 juli de Dag van de Vlag was en dus werden we in Otrabanda (Willemstad) verrast met een hoop feestelijkheden toen we daar aankwamen. ’s Ochtends staat in het teken van de plechtigheden: speeches en optochten van militairen. Daarnaast wordt er muziek gemaakt en gedanst en zijn de meeste locals gekleed in de kleur van de vlag (geel en blauw). Erg leuk om dit alles te zien en mee te maken!

Dag van de vlag Curacao

Ben jij wel eens in Curaçao geweest? Wat zijn jouw 3 favorieten van dit eiland?

Let's travel and see

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *