Three Florence Favorites

Florence duomov2

In deze rubriek lees je per keer drie favorieten uit een bepaald(e) land, regio of stad (lees hier de eerdere edities). Vandaag deel ik mijn drie favorieten uit Florence, de ideale stad voor een korte Italiaanse stedentrip. Twee weken geleden was ik een weekend in deze Toscaanse stad om een vriendin op te zoeken en verzamelde drie tips voor een bezoekje aan deze mooie stad.

#1: Uitzichtpunt Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo Florence
Een van de beste plekken met uitzicht over de stad is Piazzale Michelangelo. Het is wel even een klim met alle steile weggetjes en vele trappen maar dat is het zeker waard! Vanaf twee verschillende plateaus kijk je uit over de stad en de rest van omgeving, heel gaaf!

#2: Aperitivo drinken

CSC_0591

Wat je eigenlijk echt niet mag missen (maar wij niet gedaan hebben) in Italië is het drinken van een aperitivo rond een uur of 6. De aperitivo bestaat uit een drankje, bijv. Aperol Spritz en wat kleine hapjes aan de bar. Eigenlijk is dit ook de enige manier om het vol te houden tot het diner, wat doorgaans pas rond een uur of 11 (!) gegeten wordt.

#3:  Il Panino del Chianti

Il Panini di Chianti florenceDe beste plek waar we tijdens ons korte weekendje Florence aten is Il Panino del Chianti. Het is een super klein tentje waar wijn en hapjes geserveerd worden, variërend van broodjes tot borrelplakjes. Onwijs lekker vond ik het broodje met pecorino, finocchiona en peer. Bij Il Panino del Chianti bieden ze ook wijntours aan waarbij de wijngaard van de Chanti wijn bezocht wordt, ook erg leuk om te doen als je wat langer in de stad bent!
Ben jij wel eens in Florence geweest? Wat zijn jouw tips? 

Let's travel and see

2 Comments

  1. Ik vond Florence echt prachtig! Vooral het uitzichtpunt was inderdaad mooi :) Wij hadden mazzel dat onze camping daarnaast lag, dus binnen vijf minuten stonden wij er. Vooral met zonsondergang is het daar immens mooi! Nadeel was dat we steeds flink moesten klimmen om terug te gaan naar de camping 😉

  2. Omg dit lees ik nu pas.. het lunchtentje whoho. Ja joh, Aperitivo drinken, echt van genoten! ^^ Vind dat de busrit er ook nog wel bij mag.
    Whaha, op naar Barcaaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *