Three Italian Favorites

Trastevere Piazza di s. cosimato

In deze rubriek lees je per keer drie favorieten uit een bepaald land, regio of stad, zoals hier, hier en hier. Vandaag vertel ik je mijn drie Italiaanse favorieten, die ik tijdens een citytrip in Rome tegen kwam. Kijk mee naar mijn favoriete restaurant, wijk en uitzichtpunt in Rome!

Italian Favorite #1: Grazia e Graziella

restaurant romeOh wat heb ik heerlijk gegeten bij Grazia e Graziella in Trastevere (Largo M.D. Fumasoni Biondi, 5 (angolo Via della Paglia)! Nou eet je al gauw lekker in Italië maar dit restaurantje, op nog geen drie minuten lopen van ons appartement, was toch wel favoriet. Check de geweldige menukaart! De Pizza Diavola was mijn favoriet (met mozerella en pikante salami) en we werden onwijs leuk geholpen door de super vriendelijke en vrolijke obers. Echt een aanrader!

Italian Favorite #2: Uitzicht vanaf het Sint Pieter

Uitzicht Sint Pieter

Hoewel de meningen hier nogal over verdeeld zijn, vond ik het toch wel een hoogtepunt van ons weekend in Rome: de Sint Pieterbasiliek. Wat een gigantische, indrukwekkende en mooie kathedraal is dat! Je moet er iets voor over hebben (flinke rij voor je naar binnen kunt), maar dan heb je ook wat! De binnenkant van het Sint Pieter was mooi, maar het uitzicht vanaf het Sint Pieter maakte het voor mij al helemaal meer dan waard om al die tijd voor in de rij te staan. Het was zo’n indrukwekkend uitzicht: je kon onwijs ver kijken en alle gebouwen in de stad zien liggen.

Italian Favorite #3: De wijk Trastevere in Rome

Trastevere Rome map

Toen we opzoek waren naar een hotel voor onze citytrip naar Rome, bedachten we ons dat het misschien wel leuk was om eens een appartementje te boeken in plaats van een hotel. Na wat rond te hebben gekeken boekten we een appartement in de wijk Trastevere. Op internet lazen we overal dat dit een ‘hippe’ uitgaanswijk vol restaurantjes en barretjes was. Daarbij kwam dat het tegen het historisch centrum van Rome aan ligt, ideaal dus! Het appartement bleek uiteindelijk inderdaad echt een super goede keus te zijn, het was groot, schoon en lag middenin Trastevere, dat in het echt misschien nog wel leuker bleek dan we vooraf overal lazen. Echt een dikke aanrader dus!

Wat zijn jouw favorieten uit Italië/Rome?

 

Let's travel and see

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *