Three Kölner Favorites

DSC_0645In deze rubriek lees je per keer drie favorieten uit een bepaald(e) land, regio of stad (lees hier de eerdere edities). Vandaag deel ik mijn drie favorieten uit Keulen. Het is alweer iets meer dan een half jaar geleden dat ik de stad bezocht, maar bij het terugzien van de foto’s ben ik direct weer enthousiast. Wát een leuke stad voor een weekendje weg! Het ligt eigenlijk vlakbij en er is genoeg te zien en te doen voor een dag of twee. Mijn favorieten uit Keulen lees je hier!

Kölner Favorite #1: Herr Pimock

Zonder meer het leukste tentje waar we in Keulen gegeten hebben is bij Herr Pimock (Aachenerstrasse nr.52). Relaxde sfeer, lekker eten en niet al te duur. Ik at er een heerlijke rode bieten risotto met gefrituurde rucola en coppa die parmaham. Naast eten kan je er ’s avonds ook terecht voor cocktails, DJs en live muziek. In de buurt van Herr Pimock kwamen we trouwens nog veel meer leuke tentjes tegen, zoals  Candia, Le Kiosk en Ouzeria, allemaal rondom de Brüsseler Platz in het Belgische Viertel.

Herr pimock risotto keulen

Kölner Favorite #2: Hohenzollernbrücke

Samen met de Dom waarschijnlijk het meest bekende stukje Keulen en erg leuk om overheen te lopen: de Hohenzollernbrücke, of simpeler gezegd de slotjesbrug. Deze brug over de Rijn met daar aan duizenden gekleurde slotjes is een onwijs fotogeniek stukje Keulen. Het recept voor zo’n slotjes brug is eigenlijk overal hetzelfde: geliefden hangen er samen een slotje aan, waarna de sleutel in het water gegooid wordt. Dat is in Keulen niet anders maar de bonte verzameling slotjes blijft iets magisch hebben.

Slotjesburg Keulen

Kölner Favorite #3: Burgerlich

Tijdens de lunch stuitten we op deze burgertent met een grappig concept. Bestellingen plaats je zelf via tablets die uit de tafel naar boven komen. Er is onwijs veel keuze en de burgers zijn er echt heel lekker, zelfs voor mensen die geen onwijze burger loverszijn (like me). Ik koost voor de cheeseburger en deelde met mijn vriend French fries en gegrilde groenten, wat allemaal echt heerlijk was. Zeker weten een aanrader wanneer je in Keulen bent.

DSC_0517

Meer Keulen? Lees hier de Photo diary die ik bijhield.

Ben jij wel eens in Keulen geweest? Heb jij nog aanraders?

Let's travel and see

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *