Three Parisian Favorites

1. Parijs

‘Paris is always a good idea’, ik weet niet waar deze quote vandaan komt* maar ik ben het er zeker mee eens: I <3 Paris! Ik ben groot fan van Frankrijk, en van Parijs in het speciaal. De sfeer die er hangt, de prachtige taal (waarbij ik me keer op keer weer voorneem toch echt weer aan de slag te gaan met mijn Frans), het heerlijke eten en de mooie gebouwen. Het leuke aan Parijs vind ik dat ieder seizoen er zijn charme heeft en dat het dus het hele jaar door leuk is de auto/Thalys te pakken naar deze mooie stad. De laatste keer Parijs was voor mij afgelopen winter, de keer daarvoor was een jaar eerder eind juni.

Favoriete bezigheden in Parijs zijn voor mij het slenteren door de straatjes van Le Marais, Saint-Germain-des-Prés en het Quartier Latin, een vers stokbrood halen bij de bakker, genieten van de franse keuken en toch bij ieder bezoekje een glimp van de Eiffeltoren op willen vangen;)

Parisian Favorite #1: Wijn drinken bij La Barav

Le barav2

Afgelopen winter werden mijn vriend en ik meegenomen door onze Parijsse oud-klasgenootjes van de studie in Taiwan naar een super leuke wijnbar. Hij zit vlakbij metrostation Republique (6 rue Charles François Dupuis 75003 Paris), op een locatie waar je wellicht zelf niet zo snel terecht zou komen. Het idee van de wijnbar is dat je in de naastgelegen winkel een fles wijn uitzoekt die je in de wijnbar opdrinkt. Naast de wijn worden allerlei lekkere (kleine) gerechten geserveerd, zoals kaasjes, charcuterie en salades. Reserveren is wel aan te raden, het schijnt er altijd goed vol te zitten namelijk.

Parisian Favorite #2: Picknicken

Parijs 3
Iets minder geschikt als je in het najaar of winter een bezoekje brengt aan Parijs, maar als het mooi weer is is het super leuk om te gaan picknicken. Toen ik er in de zomer was ben ik twee avonden gaan picknicken, één avond onder de Eifeltoren, waar je naast wat toeristen ook een hoop Fransen treft en een avond langs de Seine, waar bijna alleen maar locals zitten. Beide onwijs leuk om te doen! Je haalt wat lekkere kaasjes, een vers stokbroodje etc, flesje wijn mee en je bent good to go!

Parisian Favorite #3: Tartare au Salmon 2c4bb89ab1a53665ed0a3d43664f5b52

Mijn all time favorite Franse gerecht is zeker weten Tartare au Salmon. Lang, lang geleden ergens in Frankrijk gegeten en sindsdien ben ik tijdens ieder bezoekje aan Frankrijk opzoek naar een restaurant waar dit op de kaart staat (ook in NL trouwens, maar hier ben ik het nog nooit tegen gekomen). Afgelopen winter at ik het bij La Java, een gezellig tentje waar ze naast Tartare au Salmon (in januari: ik zie hem er nu niet meer bij staan) ook superlekkere cocktails op de kaart hebben staan.

Wat zijn jouw aanraders in Parijs? 

*(google leert me dat hij van Audrey Hepburn komt – ik ben niet zo’n filmfanaat vandaar;))

Beeldmateriaal: Le Barav en Tartare au Salmon

Let's travel and see

4 Comments

  1. picknicken in een van de parken inderdaad <3. Zonsopgang bij Eiffel toren.

    Ik vind ergens zitten en mensen kijken ook heerlijk.

  2. Parijs begint leuk te worden voor mij. De charme die het heeft met Kerst en als je met iemand gaat die de stad kent kom je op de mooiste plekjes en in de lekkerste restaurantjes. Zo leidde mijn vriend me naar café Hugo, heerlijk gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *