Three Thai Favorites

P1050770In deze rubriek lees je per keer drie favorieten uit een bepaald(e) land, regio of stad (lees hier de andere edities). Dit keer schrijf ik over mijn drie absolute aanraders in Thailand. Van mijn favoriete hostel in Bangkok, tot kanoën in het Ang Thong Marine National Park en een recept om zelf het heerlijke Pad see ew te maken. Kijk je mee?

Thai Favorite #1: Suk11

Suk 1

Tijdens mijn bezoekjes aan Bangkok sliep ik eigenlijk altijd ergens rond Khao San Road, totdat ik een keer in Suk11 terecht kwam. Wat een heerlijk hostel! Een stuk rustiger dan alle hostels rond Khao San Road, met wel de nodige gezelligheid als je er naar opzoek bent en een lekker ontbijt. Daarnaast is het ook leuk om eens een keer een ander gedeelte van Bangkok te ontdekken (Sukhumvit in dit geval).  Zeker een aanrader in Bangkok dus!

Suk 2.1

Suk2

 Thai Favorite #2 Kanoën in Ang Thong Marine National Park

P1050770De leukste dagtour die ik ooit gedaan heb in Thailand is zeker weten de tour naar Ang Thong Marine National Park. Naast het gebruikelijke snorkelen en de BBQ lunch kon je bij deze tour tussen de rotsformaties door kanoën, wat echt onwijs mooi was. Daarnaast kon je een (redelijke heftige) rots beklimmen, waarbij je onderstaand uitzichtpunt kreeg. Driedubbel en dwars waard dus!

P1050804

 Thai Favorite #3: Recept Pad See Ew

fotopad

Mijn alltime favorite! Toen ik als vrijwilliger in het weeshuis werkte was dit een van de gerechten waar je s’middags uit kon kiezen, en wat heb ik dit vaak gegeten! Een tijdje terug vond een vriendin het gerecht op internet en inmiddels heb ik het thuis al een aantal keer gemaakt. Het kan niet helemaal tippen aan de Pad See Ew in Thailand, maar dankzij dit filmpje is het me toch gelukt een fatsoenlijke versie na te maken!

Wat je nodig hebt (2 personen):

  • Vierkante rijstnoodels
  • 1 kipfilet
  • 2 eieren
  • Chinese broccoli (zelf heb ik het ook een keer met gewone broccoli gemaakt, en met paksoi, is beiden ook erg lekker)
  • Voor de saus: 4 eetlepels oyster sauce, 4 theelepels light soy sauce, 4 theelepels suiker (ik doe altijd maar 1 – werkt ook prima), 4 theelepels white vinegar en een beetje knoflook (naar smaak)

En dan..

  1. Marineer de kip sweet dark soy sauce (4 eetlepels)
  2. Leg de noodles te weken in gekookt water (het verschilt per merk of dit voldoende is, als de noodles nog te stevig zijn even kort koken)
  3. Mix alle ingrediënten van de saus door elkaar
  4. Wok de kip kort
  5. Doe veel olie in de wok (op hoog vuur) en scramble daarin de eieren
  6. Gooi de noodles erbij, plus 4 eetlepels sweet dark soy sauce (ik doe meestal 2 á 3) en roer alles door elkaar
  7. Voeg de saus toe en wok alles nog even op hoog vuur

Klaar!

Toch maar gewoon ergens Thais eten? Mijn favorieten in Amsterdam zijn Snackbar Bird (low budget) en Bangkok.

Heb jij ook Thaise favorieten? Over een tijdje deel twee van de Three Thai Favorites!

Let's travel and see

9 Comments

    • Ja he! Was wel echt een redelijk helse tocht omhoog; 1 en al rots, supersteil en alleen een ketting/touw om aan vast te houden.. Best een uitdaging op slippers haha! Haha ja het eten ziet er niet heel lekker uit maar is wel HEEEL lekker!

  1. Dat hostel ziet er leuk uit! En ook leuk eens in een andere wijk.

    Zelf zaten wij in een karig hotel vlakbij Khoa San Road. Ik vond het daar heel gezellig, helaas viel het hotel zelf nogal tegen. Maar ach, je bent toch veel buiten.

    • Jaa dat is ook zo, uiteindelijk ben je amper in je hotel! Ik ga nu even een kijkje nemen op jouw blog Farah!

  2. Oeh Pad See Ew is ook wel een van mijn favorieten! Verder gaat een Pad Pak Boong en Pad Thai er ook altijd in!

    In 2007 kon onze kano-tocht in het Ang Thong Marine National Park helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer. Zou het graag nog eens doen, zeker na het zien van jouw foto’s.

    Ik vond Koh Lipe en de omliggende eilanden erg mooi, en Koh Nang Yuan bij Koh Tao. Maar Thailand heeft zo veel mooie plekken, moeilijk om een favoriet te kiezen! In december hoop ik ook zo’n mooie zonsondergang te zien op Koh Chang :)
    Benieuwd naar deel twee!

    • Pad Bak Boong is idd heerlijk! (Moest m wel even googlen want ken de naam niet) Pad Thai is ook altijd goed ja! En dan als toetje een mango met sticky rice;) Wat balen dat die kano tocht niet door kon gaan! Ik ben niet eerder bij Koh Lipe/Koh Tao geweest, wil er nog graag naartoe! Chill dat je naar Koh Chang gaat in december! Ik heb ook 3 weken vrij rond kerst, en nog hard aan t nadenken waar we naartoe gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *