For sale in Myanmar

Markt Inle Lake MyanmarDat ik het leuk vind om mensen, gebouwen, stranden en tempels (soms tot vervelends aan toe voor mijn vriend;)) te fotograferen is inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk. Maar wat ik ook altijd erg leuk vind om op reis op de foto te zetten zijn de lokale markten. Naast de kleurrijke koopwaar en aparte etenswaar die ze er vaak verkopen is de bedrijvigheid op zo’n markt ook altijd onwijs leuk om te zien. In deze eerste editie laat ik je een foto reportage van de markten in Myanmar zien.

For sale in Myanmar

Naast de gebruikelijke dingen als groenten, fruit, kruiden, vlees en vis kan je op de markten in Myanmar ook terecht voor een knipbeurt, erg leuk om te zien! Daarnaast werden natuurlijk ook de nodige vreemde delicatessen verkocht, zoals een gefrituurde hanenkop, brrr!

Markt BaganDeze foto is gemaakt op de markt in Bagan. Dit was de eerste markt die we bezochten in Myanmar en het viel me gelijk op dat bijna alles gewoon op de grond (op een kleed of op een schaal) verkocht werd. In tegenstelling tot de markten die we later nog bezochten werd op deze markt alleen etenswaren verkocht.

Kruiden in MyanmarDeze markt bij Inle Lake was zonder meer de grootste en drukste markt die we gezien hebben in Myanmar. Rijen vól met (veelal dezelfde) kruiden, groenten, fruit, (gedroogde) vis en vlees. Er werd kleding verkocht en je kon er ook van die typtische Aziatische hoedjes kopen.

Medicijnen op de markt in myanmarOok je medicijnen haal je gewoon op de markt, en je hebt er nog ruime keus ook! Deze foto is overigens niet door mijzelf maar door een van mijn reisgenootjes gemaakt.

markt inle lake birma burmaKoopwaar wordt afgewogen door middel van een ouderwetse weegschaal.

Kapper markt MyanmarNaar de kapper kan ook gewoon op de markt. Gelukkig stond dit kraampje wel in een uithoek van de markt: rondvliegende plukken haar en eten zijn natuurlijk niet echt een goede combi.

Inle lake marktHet grootste gedeelte van de marktkraampjes stonden onder een afdak, maar aan de rand van de markt waren er ook een aantal die gewoon zo in de brandende zon, hun spullen stonden te verkopen.

Hanenkam myanmarDe gefrituurde hanenkop (compleet met hanenkam!) is zeker een van de meest vieze en vreemde dingen die ik in Myanmar tegengekomen ben, wordt er nog steeds een beetje misselijk van als ik er aan denk. Uiteraard heb ik het niet geprobeerd (ik ben niet zo’n held met het eten van vreemde dieren / lichaamsdelen), maar een van m’n reisgenootjes heeft het in zijn geheel opgegeten!

Vind jij het ook altijd zo leuk om over buitenlandse marktjes rond te struinen?

Let's travel and see

10 Comments

  1. Geen land heeft betere markten dan Myanmar, behalve dan misschien Vietnam 😉 Zo geweldig om al die producten, kleuren en mensen te fotograferen! Mooie foto’s heb je ervan gemaakt!

    • Hehe:) Ja daar heb ik ook een paar hele leuke markten gezien (bijv. die in Hoi An en de night market op Phu Quoc), daar ga ik ook nog een post over schrijven! Thanks:)

  2. Markten zijn zó leuk om te bezoeken. Ik vind dat een markt heel goed de sfeer van een stad weergeeft en je komt er inderdaad de gekste dingen tegen. Die hanenkop had ik ook niet durven eten trouwens!

    • Ja precies! In NL heb ik een hekel aan de markt, de drukte en mensen die langzaam lopen, heel irritant;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *