Route: 7 weken Australië

P1010646Eerder schreef ik al in de 25 reisweetjes dat mijn eerste backpack avontuur in Australië was. Na mijn eindexamen vertrok ik voor een aantal weken naar Australië met mijn toenmalige vriendje. Meer dan een jaar had ik er naartoe geleefd, gespaard, routes bedacht en alle mogelijke voorbereidingen getroffen die je maar kon bedenken (al had ik nog nét geen afritsbroek gekocht;)). Ik was al wel eens eerder met mijn ouders in Australië geweest omdat ik er familie heb wonen, dus gedeeltes van de reis had ik al eens eerder gezien (Sydney, Melbourne en Cairns). In totaal hadden we twee binnenlandse vluchten, van Sydney naar Melbourne en van Melbourne naar Cairns en voor de rest hebben we alles met de Greyhound bus gedaan.

Je koopt een ticket voor een bepaalde route, in mijn geval van Brisbane naar Cairns en kunt onderweg overal waar je wilt in- en uitstappen. Van tevoren is het wel handig om iets van een planning te hebben want ik geloof dat je de bus van te voren moest reserveren (paar dagen van tevoren). Al met al vond ik de Greyhound bus echt de ideale manier om als 18 jarige mee te backpacken, nu zou ik wellicht eerder zelf een auto of camper huren. Mijn eerste backpack avontuur was er één om nooit te vergeten en heeft er ook zeker aan bijgedragen dat ik in de jaren daarna zoveel heb gereisd. Het avontuur, het gevoel van vrijheid: I love it! Vandaag laat ik je een reisroute van bijna 2 maanden Australië zien. De route is gebaseerd op mijn eigen reis, maar ik heb hem hier en daar wat aangevuld (plaatsen die ik toegevoegd heb zijn schuingedrukt).

7 weken Australië

route

Dag 1-3: Sydney

Dag 4-6: Blue Mountains incl. trein terug naar Sydney

Dag 7: Bondi Beach, Sydney

Dag 8: Manly Beach, Sydney

Dag 9: Vlucht Sydney – Melbourne

Dag 10-15: Melbourne

Dag 16: Vlucht Melbourne – Brisbane, incl. bus naar Byron Bay

Dag 17-20: Byron Bay

Dag 21-23: Gold Cost

Dag 24-25: Brisbane

Dag 26-27: Sunshine Coast

Dag 28-30: Noosa heads

Dag 31: Hervey bay

Dag 32: Eendaagse Fraser Island tour

Dag 33: Hervey bay

Dag 34: Reisdag Hervey bay – Airlie Beach

Dag 35: Airlie beach

Dag 36: Eendaagse Whitsunday Islands

Dag 37: Eendaagse Great Barrier Reef tour

Dag 38-40: Airlie Beach

Dag 41: Reisdag Airlie Beach – Magnetic Island bus+boot

Dag 42-46: Magnetic Island

Dag 47-50: Cairns

Ben jij zelf wel eens in Australië geweest? En zo niet, lijkt het je wat?

Let's travel and see

5 Comments

  1. Wij hebben enkele jaren geleden Sydney – Melbourne en Melbourne – Adelaide met de Firefly bussen gedaan. Dat was goed te doen en ik zou het zo weer doen. Van Adelaide zijn we met een backpackbus via Coober Pedy naar Alice Springs gereden, dat was wat krapjes, maar wel veel gezien. Volgende trip naar Down Under gaat ook deel met een camper worden. Kan niet wachten 😉

    • Jaa geweldig land is het he?! Alice Springs heb ik helaas nog niet gezien, goede reden om terug te gaan;)

  2. Wat handig die Greyhound-bus. Ik ben zelf nog nooit in Australië geweest. Ik zou er wel een keer naartoe willen, maar het staat bij mij niet boven aan mijn lijstje. Maar wie weet, ooit ;).

  3. Australie lijkt me een geweldig land, ik wil er zeer graag nog eens rondreizen. Het liefst ook voor minimaal 7 weken. Zo tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *