Route: Centraal en Zuid-Vietnam

DSC_0885Afgelopen kerstvakantie zijn mijn vriend en ik in 2,5 week door het zuiden en midden van Vietnam gereisd. Een afwisselende trip vol met zowel natuur als cultuur: zo waren we de ene dag in miljoenen stad Ho Chi Minh City en zaten we de volgende dag op een boot op de Mekong Delta. We zaten 16 uur in een bus om zo bij het heerlijke Hoi An aan te komen, hadden in totaal twee keer een binnenlandse vlucht omdat we graag het mooie Phu Quoc nog wilden zien, en sloegen ook watersport-mekka Mui Né niet over. Nieuwsgierig naar onze route? Je leest hem hier!

2,5 week Vietnam

Route Vietnam 2015Dag 1: Ho Chi Minh City (met o.a de stadswandeling van de Lonely Planet (aanrader!) en het boeken van een tour voor de dag erna)

Dag 2: Mekong Delta tour dag 1

Dag 3: Mekong Delta tour dag 2

Dag 4: Bus naar Mui Ne (vertrek ’s ochtends om 7 uur, aankomst Mui Ne 13:00 uur)

Dag 5: Strand Mui Ne, Vissersdorpje en Zandduinen

Dag 6: ’s ochtends strand Mui Ne, om 13:30 uur ‘smiddags met de bus naar Hoi An (middag en hele nacht in de sleeperbus)

Dag 7: Hoi An: kleding laten maken en een deel van de culturele bezienswaardigheden van Hoi An: Phuc Kien Assembly Hall en Old House of Tan Ky

Dag 8: Met de fiets door Hoi An, Museum of Hoi An Art and History Museum, Quon Cong temple en de Central Market. Eerste fitting sessie voor de kleding en ’s middags naar An Bong Beach.

Dag 9: Tour My Son ’s ochtends, ’s middags in Hoi An tweede fitting sessie voor de kleding

Dag 10: Reisdagje: we vlogen vanaf Danang via HCMC naar Phu Quoc

Dag 11: Scooteren op Phu Quoc (Sao Beach en Long Beach)

Dag 12: Stranddag Sao Beach

Dag 13: Stranddag Sao Beach

Dag 14: Sao Beach en Night Market Duong Dong

Dag 15: Overdag Sao Beach en ’s avonds vlucht naar HCMC

Dag 16: Cu Chi tunnels en ’s avonds vlucht naar Bangkok

Dag 17: Bangkok

Dag 18: Bangkok en ’s nachts vlucht Dubai, Amsterdam

In eerste instantie hadden we al bedacht enkel het zuiden en midden van Vietnam in deze trip te doen. Ondanks dat het noorden ons aan alle kanten aangeraden werd, zijn we daar vanwege het slechte weer (kou en regen) niet naartoe gegaan. In 2,5 week dachten we van tevoren dat we alles wel met trein en bus zouden kunnen doen, maar eenmaal in Vietnam bleken dat ondanks het feit dat de afstanden niet heel groot zijn, de reistijden wel enorm zijn. Vandaar dat we uiteindelijk terplekke twee binnenlandse vluchten hebben bijgeboekt: een vlucht van Hoi An (Danang) naar Phu Quoc en een vlucht van Phu Quoc terug naar Ho Chi Minh City. Dit scheelde ons een hele hoop reistijd, wel zo fijn als je maar zo’n korte tijd hebt!

Ben jij wel eens in Vietnam geweest? Wat was jouw route toen?

Let's travel and see

11 Comments

  1. Hey bijzonder zeg… Ik ben afgelopen voorjaar naar Vietnam geweest, maar we hebben maar weinig dezelfde plekken bezocht. Om geen reistijd te verliezen reis ik altijd heel graag met de nachttrein. De bedjes zijn vaak best oké… Je stapt en ’s avonds in en als je de volgende ochtend wakker wordt ben je op de plaats van bestemming, ideaal!

    • Ja idd de nachttrein is een aanrader als je weinig tijd hebt! Kwam bij ons net niet handig uit omdat er zowel in Mui Ne als in Hoi An geen treinstation was, maar anders was het zeker een goede optie geweest! Wat heb jij in Vietnam allemaal gezien?

  2. Wow wat hebben jullie veel gezien in een korte tijd. leuk! Vroeger reisden we wel sneller maar nu met kindje deden we alleen over HCMC en de mekong delta al een kleine week.

    • We hebben idd een hele hoop (verschillende) dingen gezien, maar heb totaal niet het idee gehad dat we gehaast hebben.. In Hoi An en Phu Quoc ook een paar dagen gehad dat we helemaal niks gedaan hebben.. Kan me voorstellen dat het tempo met kinderen een stuk naar beneden gaat inderdaad! Maar opzich heeft dat ergens ook wel weer zijn charme toch?

  3. Best grappig om de verschillen in plaatsen te zien. Ik was er kort voor jou en toch tot Hoi An een andere route genomen. Veelzijdig land blijkt toch maar weer. Vliegen hebben wij 3x gedaan tijdens onze 23 dagen in Vietnam. Is makkelijk en goed betaalbaar 😉

  4. Leuk om je verhalen te lezen! Ik overweeg ook om maatkleding te laten maken in Vietnam, maar hoeveel ben je daar ongeveer voor kwijt? En hoelang duurt het maken? Kan het ook korter dan in 2 dagen? Oh en maken ze ook leren tassen? (dan zou ik graag een designertas willen laten namaken)

    • Ja zou ik zeker doen! Alleen al vanwege de ervaring, zo gaaf om eens te doen! Ik hoop volgende week een post over het maken van mijn kleding online te zetten (heb een jurkje en een winterjas laten maken). Ik weet eigenlijk niet of het in minder dan 2 dagen kan, hangt er ook vanaf wat je wilt laten maken denk ik. Bij ons was de eerste fitting de volgende dag, en die dag erna na een tweede fitting was het klaar. Maar wij hadden ook een paar dagen de tijd en dat wisten ze, dus wellicht kan het nog sneller als je minder tijd hebt. Leren tassen kan je ook laten maken, maar niet overal geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *