Travel Plans: Roadtrip Portugal

Portugal

Joehoe, summer’s here! Het zat er natuurlijk al even aan te komen maar op de een of andere manier is het altijd weer sneller ‘vakantie’ (of naja vakantieperiode) dan gedacht.. En dat betekent dat het weer tijd is voor een reisje maar we tot voor kort nog totaal geen idee hadden waar we naartoe zouden gaan.. Inmiddels wel, dus over het hoe en wat lees je in deze blog!

Roadtrip Portugal

Het hele (luxe) ‘probleem’ was dat we eigenlijk ook niet heel veel idee hadden van waar we naartoe zouden willen. De opties en ideeën bleven zich aandienen met het gevolg dat we een grote hoeveelheid aan totaal verschillende bestemmingen en reizen verzameld hadden waar we niet uit konden kiezen (om maar even een paar van de vele afwegingen te noemen: hoe vergelijk je  bijv. een rondreis door Turkije (eindelijk naar Cappadocie!) met anderhalve week op Ibiza als zich vervolgens de mogelijkheid voor een 2,5 weekse rondreis door Costa Rica aandoet?). Heel even werden we verleid tot de laatste optie totdat we ons realiseerden dat we met tussenstop wel heel lang aan het vliegen waren en dat we dan weer precies vanaf het moment dat we vakantie hebben en we weer aan het werk moeten volledig op pad zijn: dat doen we vaker maar is altijd wel redelijk intensief;).

Toch deed zich uiteindelijk de perfecte oplossing voor en zijn we er eindelijk uit! We hebben ons weekendje Lissabon van september verplaatst naar augustus en plakken er een roadtrip langs de Portugese kust aan vast.  Helemaal blij mee! Portugal is een van de weinige landen in Europa waar ik nooit eerder geweest ben (zie reisweetje nummer 13) en het leuke aan een roadtrip is dat je het land in een korte tijd goed leert kennen. Daarnaast hebben we een vliegticket heen naar Lissabon en een terugvlucht vanaf Faro dus hoeven we niet terug naar het beginpunt te rijden. Het plan is om de eerste drie dagen in Lissabon te blijven en daarna langs de kust af te zakken. Ik heb al een aantal dingen op mijn lijstje staan (zoals Parque Natural da Arrábida,  Ponta da Piedade – kijk hoe vet!, Praia da Marinha en Praia de Falesia), maar tips en ideeën zijn altijd welkom!

Ben jij wel eens in Portugal geweest? Heb je nog tips voor plekken die ik niet over mag slaan? Echte aanraders wat betreft hotels of restaurantjes? Ik hoor het graag! 

Let's travel and see

6 Comments

  1. haha bij het lezen van de titel dacht ik al oh ze mag echt Ponte da Piedade niet overslaan, maar ik zie dat je het artikel al gevonden hebt. Dankjewel voor het linken, super lief! Echt zo tof dat je naar Portugal gaat! Ik vond het een geweldig mooi en gevarieerd land. Plaatsen die je wat mij betreft niet over mag slaan: Lissabon, Sintra

  2. oeps hij verzond per ongeluk al voordat ik klaar was. Maar aanraders zijn wat mij betreft: Lissabon, Sintra, Belem, Lagos (daar ligt ponte da piedade) en Portimao voor de mooie kustlijn. Alvast heel veel plezier. Ik weet zeker dat jullie een geweldige tijd gaan hebben!

  3. Porto is een ook aanrader om te bezoeken. Dat ligt in een vallei bij de Douro rivier en omdat de stad tegen de heuvel is opgebouwd kun je in het noorden genieten van de heerlijke terrassen volop in de zon! Lekker een wijntje, biertje :). Ben benieuwd naar je verhalen als je terug bent. Hier (Uruguay) is het winter…. toch jaloers op alle mensen die nu de zomervakanties plannen.

  4. Gaaf! Ik heb in februari een roadtrip door Portugal gedaan. Vanuit porto via Lissabon naar het zuiden. Was echt heel gaaf! Tips en info kun je evt op m’n blog vinden. Veel plezier vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *