10x must sees in Taiwan

Taroko GorgeEerder schreef ik al over 13 to do’s in de stad waar ik een semester studeerde, Taipei. Maar Taiwan heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dat. Variërend van de indrukwekkende Taroko Gorge, hiken in de natuur, cultuur snuiven bij de Fo Guang Shan tempel tot surfen in zuidelijk Taiwan dit kleine landje heeft het allemaal. Kijk je mee naar de 10 must sees van Taiwan?

#1: Taroko National Park

Taroko GorgeMisschien wel de bekendste uit dit lijstje is Taroko National Park. Het is een prachtig natuurgebied rondom de indrukwekkende gorge (kloof), waar een hoop hike routes omheen liggen. Een absolute aanrader bij een bezoek aan Taiwan omdat dit naar mijn idee het meest spectaculaire stukje natuur is in dit land.

#2: Sun Moon Lake

Sun Moon lakeHet wordt ook wel dé honeymoon bestemming van Taiwan genoemd, Sun Moon Lake. Een prachtig meer waar je om heen kunt fietsen of waar je je in een boot overheen kunt laten varen. Het stikt rondom Sun Moon Lake van de hotels en restaurants en wordt naast door pasgetrouwde stellen veel bezocht door veel (voornamelijk Chinese) toeristen.

#3: Kaohsiung

22. Uitzicht Kaohsiung TaiwanKaohsiung is de tweede grootste stad van Taiwan. De stad ligt redelijk zuidelijk, waardoor het er het hele jaar redelijk goed weer is. Ik vond Kaohsiung weer totaal anders dan Taipei, dus een erg leuke toevoeging hierop. Eerder schreef ik een aparte post over deze stad, die lees je hier.

#4: Fo Guang Shan temple

36. New Fo Guang Shan 1Een bezoek aan de Fo Guang Shan temple laat zich ideaal combineren met Kaohsiung, iets wat ik samen met mijn ouders gedaan heb. De tempel is opgedeeld in een oud gedeelte en een nieuw gedeelte (op de foto). Waar het oude gedeelte authentiek en rustgevend aanvoelde vond ik het nieuwe gedeelte vooral een hoog Disney-gehalte hebben. De pompeuze stupa’s zijn in no-time uit de grond gestampt en het goud van de nieuwbouw buddha glimde me net iets te veel.

#5: Yehliu Geological Park

Yeliu Geological Park TaiwanOp iets meer dan een uur met de bus vanaf Taipei ligt het Yehliu Geological Park. Het is een apart landschap dat door zee- en winderosie ontstaan is en doet misschien nog wel het meest denken aan een maanlandschap. Hier en daar zitten er wat uitstulpingen op de rotsen waar de Taiwanezen allerlei figuren in zien, zoals Queens head, een kameel en paddestoelen. Ik heb ze er niet helemaal in kunnen ontdekken, maar het is zeker een apart gezicht om te zien!

# 6: Dagtripje naar Jiufen

Jiufen, taiwanZelf heb ik alleen het oude dorpje met zijn Japanse invloeden en bekende markt gezien omdat wij het combineerden met een bezoekje aan Jinguashi, maar een hike in Jiufen zou ik de volgende keer dat ik er in de buurt ben zeker willen doen. Check dit uitzicht!

#7: Hiken in Yangmingshan National Park

Deze hike stond al een hele tijd op mijn lijstje, maar uiteindelijk heb ik er in het hele semester geen tijd voor gemaakt. Erg jammer, zeker als je dit soort foto’s voorbij ziet komen. Je kan wel zeggen dat ik er best een beetje spijt van heb dat ik dit niet gezien heb, doen dus!

#8: Kenting

Kenting Little bay beach taiwanOndanks het feit dat Taiwan een (sub)tropisch klimaat heeft is het geen typisch tropisch eiland. Maar in het zuiden kom je wel wat plekken tegen die er veel van weg hebben. Zo staat Kenting bekend om haar mooie zandstranden en goede golven om op te surfen, waarover je hier meer leest.

#9: Naar het strand in Fulong

Fulong TaiwanEerder schreef ik er al over in mijn Three Taiwanese Favorites, dus ook in dit lijstje mag hij niet ontbreken: een dagje naar het strand in Fulong. Makkelijk per trein te bereiken vanaf Taipei en echt even totaal wat anders dan de drukke stad.

#10: Green Island

Maar liefst twee keer stond ik op het punt om Green Island te bezoeken maar toch ben ik er zelf niet geweest. De eerste keer besloten we uiteindelijk toch naar Penghu Island te vliegen, wat opzich een ontzettend leuk weekend was, maar wat ik niet perse aan anderen zou aanraden (want: niet al te veel te doen op het eiland en ook geen geweldige landschappen). De tweede keer besloten we in verband met de combinatie die we dan konden maken met Kaohsiung en de Fo Guang Shan tempel naar Kenting te gaan.

Over een aantal plekken in Taiwan uit dit lijstje volgen de komende tijd nog aparte blogs, maar als je ooit eens in Taiwan bent zijn dit naar mijn idee de absolute must sees en do’s!

Ben jij wel eens in Taiwan geweest? Zo nee, trekt het je?

Let's travel and see

7 Comments

  1. Leuk dit; benieuwd naar de rest van je posts. Heb toevallig gister de aflevering van charley boormans by any means 2 gezien waarin hij in Taiwan is; zag er tof uit!

  2. Wat een prachtige landschappen! Ik baal nog steeds dat wij, toen we 10 dagen in Taipei waren, niet wat meer van het land hebben gezien.. Staan zeker een aantal dingen op je lijstje die me geweldig lijken! Maargoed, zo hou je redenen om nog eens te gaan 😉

    • Wow, jullie waren er 10 dagen! Wat lang (leuk!)! Dat had ik nog niet eerder begrepen.. Nog niet heel veel over geblogd toch? Idd goede reden om nog eens terug te gaan..

  3. Wauw, zijn dat allemaal eigen foto’s? Echt prachtig! Ik ben er nog nooit geweest, maar het gaat mij wel steeds meer trekken. Heel leuk om te lezen!

    • Zekers! En heb er nog véél meer:) Het is zo’n mooi en vooral sympathiek land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *