5x mooiste stranden van Palawan

Shimizu island Philippines Palawan

Grote kans dat de mooiste stranden die ik ooit gezien heb een van de stranden van Palawan, de Filipijnen waren. Hagelwitte zandstranden en een felblauw gekleurde zee, overal! De grote rotsformaties contrasteren prachtig met het blauwe water en het witte poederachtige zand. Al rondvarende door het Bacuit Archipelago is het ene strandje nog mooier dan de ander. Vandaag zet ik de vijf mooiste stranden van Palawan op en rij.

5x mooiste stranden van Palawan

#5: Het strand van El Nido

4. El Nido Bay Palawan
Het mooie strand van het dorpje El Nido staat op de 5e plek in deze top vijf. Vanuit ons Guesthouse hadden we dit prachtige uitzicht over de baai; dobberende bootjes en in de verte de grote rotsen van het Archipel. Aan het strand zelf zitten een heleboel gezellige tentjes voor eten en drankjes.

#4: Las Cabanas beach

Las Cabanas beach Palawan
Las Cabanas Beach is een onwijs mooi verlaten strand dat ongeveer een kwartiertje met de trycicle van El Nido af ligt. Wij waren de enige op dit strand en zagen de zon langzaam achter de rots verdwijnen, in 1 woord magisch! Las Cabanas Beach is de tip die ik iedereen geef wanneer ze naar Palawan gaan: het Bacuit Archipelago bezoek je sowieso wel met een tour, maar lang niet iedereen kent dit prachtige verlaten strand.

#3: Seven Commando Beach

seven commando beach

Een van de stranden die je in de Bacuit Archipelago tour tegenkomt is het strand Seven Commando Beach, een vrij smal strandje met een prachtig uitzicht op de andere eilandjes en rotsformaties van het archipel. Met een klein strandtentje is het een top plek om een drankje te doen en uit te kijken over al dat moois!

#2: Shimizu Island

Shimizu island Philippines

Shimizu Island, de plek waar we tijdens de tour een heerlijke lunch geserveerd kregen tussen de middag. Zo wit als het zand hier is krijg je het nergens! Het grote voordeel van dit strand is dat er flink wat schaduwplekjes zijn door de overhellende rotsen, I like!

#1: Entalula Island

9. El Nido Palawan

Het allermooiste strand van Palawan vond ik toch wel het strandje van Entalula Island. Wát een heerlijke plek om een middag rond te brengen! Toen wij er waren was het er onwijs rustig (wij waren de enigen!), je kunt er prachtig snorkelen en kijk al dat mooie groen op de rotsen! Echt een Expeditie Robinson-achtig strand!

Wat vond jij de mooiste stranden die je ooit gezien hebt?

Let's travel and see

8 Comments

  1. Wauw, wat een droomplaatjes zeg! El Nido heb ik inderdaad al super veel goede verhalen over gehoord. Vrienden zijn net terug van 3 weken Palawan dus ben heel benieuwd of zij net zulke prachtige foto’s hebben. Het mooiste strand wat ik ooit bezocht heb is een stuk dichterbij huis, op het Griekse vaste land! Komt deze week voorbij in een nieuwe blog :D.

    • Vet zeg, 3 weken Palawan, ik was er maar een weekje.. Gaaf, ik ben benieuwd!

  2. Wauw! Ik dacht dat ik op ontzettend mooie plekken was geweest (ben ik ook), maar dit is echt paradijs zeg! Volgend jaar hopen we weer naar Azië te gaan en dan staat vooral De Filipijnen erg hoog op de wishlist! Deze stranden moet ik ook ontdekken 😉

  3. Inderdaad prachtige stranden! Ik denk dat mijn mooiste stranden toch wel Whitehaven Beach, Coral Bay, Shell Beach en Cable Beach zijn. De eerste in Queensland, de overige drie in Western Australia. Bij alle vier de stranden waren we ook (bijna) alleen. Geweldig mooi! (en ja, ben een ietsiepietsie Down Under fan) 😉

    • Wat gaaf! Ik heb van dat rijtje alleen Whitehaven Beach gezien, en inderdaad die is prachtig! Ben zelf 2x in Australië geweest maar helaas nog nooit in Western Australia, staat zeker nog op mijn lijstje!

  4. Wauw dat ziet er prachtig uit. Ik ben van plan om in april naar Palawan te gaan. In welk guesthouse zaten jullie (foto 1)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *