Château de Versailles

DSC_0156
Op een super zonnige zondagmiddag bracht ik tijdens mijn weekendje Parijs een bezoek aan Château de Versailles. Wat een prachtige plek is dat! Het statige kasteel met al haar sierlijke (gouden) details aan zowel de binnen- als buitenkant en de gigantisch grote tuin met bloemen, planten en een grote vijver. Ik heb werkelijk mijn ogen uit gekeken bij dit prachtige kasteel. Kijk je mee?

Château de Versailles

Samen met mijn Parijse vriendin (een klasgenootje tijdens mijn studie in Taiwan) nam ik de RER naar Versailles om het kasteel en het stadje er omheen te bezoeken. Toen ik aankwam bij het kasteel was naast de gigantische hoeveelheid toeristen, het eerste dat mij opviel de grote gouden toegangspoort en de gouden details op het kasteel. Iets wat een stel mooie foto’s opleverde vanwege het mooie contrast met de blauwe lucht.

Toegangspoort versailles

Château de Versailles

Kasteel Château

gloires de la france

Château de Versailles Parijs

DSC_0171

Oneindig veel gangen met mooie hoge ramen die de standbeelden verlichten.

Binnenkant Versailles

Tuin Château de Versailles

De tuin bestaat deels uit prachtig aangelegde bloemenperken met verschillende soorten bloemen en planten.

Kasteel Frankrijk Parijs

DSC_0196

Vijver Château de Versailles

Recht voor het kasteel ligt een gigantische vijver waar je (hoe romantisch;)) een bootje kunt huren.

DSC_0202Op deze foto zie je hoe heerlijk druk het er was;)

Ik vond een bezoekje aan Château de Versailles echt onwijs leuk om eens te doen, een hele leuke toevoeging op een bezoekje aan Parijs en het is ook prima te bereizen vanuit de stad. Je kunt op verschillende plekken in de stad de RER-C nemen met de richting Versailles Rive Gauche. Je stapt uit bij het eindstation aan de Avenue du Général de Gaulle, waarna het nog een minuut of 5 lopen is. Het stadje Versailles zelf is overigens ook leuk om nog even te bekijken.

Ben jij wel eens bij Château de Versailles geweest?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Mooie foto’s! Ik ben al verschillende keren naar Parijs geweest, maar vreemd genoeg ben ik toch nooit in Versaille geraakt! Inderdaad wel heel romantisch om met zo’n bootje over de vijver te varen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *