Kaohsiung, Taiwan

22. Uitzicht Kaohsiung
Nadat we in Kenting geweest waren zijn mijn ouders, die mij halverwege het semester opzochten, en ik een paar dagen in Kaohsiung geweest. Naast de stad Kaohsiung hebben we ook de Fo Guang Shan Monastry bezocht, wat een bijzondere ervaring was. Kijk mee naar Kaohsiung en de Fo Guang Shan Monastry.

Kaohsiung

Kaohsiung is de tweede grootste stad van Taiwan. De stad ligt zuidelijk, waardoor er het hele jaar door goed weer is en er een stuk minder typhonen en regenbuien langskomen dan in Taipei. Toch was het hier toen wij er waren iets minder mooi weer dan in Kenting, wat dan ook te zien in aan de ietwat grauwe foto’s.

Kaohsiung is nóg minder ingesteld op mensen die geen Chinees spreken dan Taipei (waar het al weinig is), iets dat ik echt geweldig vond! Op straat zie je geen westers schrift, in restaurants zijn er enkel Chinese menu kaarten en met Engels kom je niet al te ver. Het is soms wat onpraktisch en het duurt allemaal wat langer, maar het is een onwijze belevenis om mee te maken.

 

18. Kaohsiung temple

19. Lady at the market

20. Kaohsiung Market

21. Temple in Kaohsiung

22. Uitzicht KaohsiungPrachtig uitzicht over de stad

23. Little alleyOp de een of andere manier vind ik dit zo’n typisch Taiwanees straatbeeld. Rondom de universiteit en mijn huis had je ook veel van dit soort steegjes.

24. Kaohsiung straatbeeld

25. Meer scooters dan autosWaar wij in Nederland veel fietsen hebben, hebben ze hier heeeel veel scooters!

26. Night Market in KaohsiungOp de night markets van Taipei na is de night market van Kaohsiung een van de bekendste van Taiwan (en wat mis ik dit als ik dit zo zie!).

27. Hotpot KaohsiungHot pot: het gourmetten van Taiwan

28. Onderweg naar Fo Guang ShanOnderweg van Kaohsiung naar de Fo Guang Shan tempel maakte ik deze foto

29. Straatbeeld Taiwan

Fo Guang Shan Monastry

De Fo Guang Shan Monastry ligt op ongeveer 1,5uur met de bus van Kaohsiung en is zeker een bezoekje waard. Dit boeddhistische tempel complex is echt gigantisch en bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw gedeelte( dat grotendeels af was toen wij het bezochten). Verspreid over de hele wereld zitten Fo Guang Shan tempels (o.a op de Zeedijk in Amsterdam), maar de tempel in Kaohsiung is de hoofdvestiging. Op het tempel complex kregen wij een Engelse rondleiding krijgen van een Oostenrijker die al een paar jaar op het complex woonde. Erg interessant om meer over de geschiedenis, het dagelijks leven in de tempel en het boeddhisme te horen.

30. Fo Guang Shan MonastryHet oude gedeelte van de tempel

31. Monastry

32. Fo Guang Shan Kaohsiung

33. Buddas

34. Buddhas Fo Guang Shan

35. Buddha

36. Fo Guang ShanHet nieuwe gedeelte van de tempel, wat echt bizar groot en onwerkelijk was.

36. New Fo Guang Shan 2Dit was het laatste gedeelte van onze Zuid-Taiwan trip, daarna weer terug de trein in naar Taipei.

37. Sunset from the train

Wat denk jij, trekt Taiwan je? Of ben je er misschien al eens geweest?

Let's travel and see

4 Comments

  1. Wat een mooie foto’s! Ben dol op die sfeerbeelden. Dat werkt zo goed mee om NOG meer landen op je wishlist te zetten. Hij stond er al p… maar kriebels worden door dit soort posts wel een stuk groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *