Travel Plans

let's get away2

Yesss, binnenkort gaan we weer op reis! Met Kerst en Oud&Nieuw hebben we drie weken vrij kunnen krijgen en dus ging het zoeken naar een bestemming van start. Na lang wikken en wegen met totaal uiteenlopende keuzes: Zuid-Amerika, Midden-Amerika of toch weer Azië hebben we toch weer gekozen voor Azië! En zo bleven Sri Lanka, Vietnam, Laos&Cambodja en Maleisië over. Die laatste besloten we toch van het lijstje te halen en dus ging ik op zoek naar betaalbare tickets. Mission impossible dus rond die tijd (weekend voor kerst weg, rond de 12 januari terug), en zeker naar deze bestemmingen.

Vaak met wel twee tussenstops waren de tickets alsnog ver boven de 1000 euro.. Balen! Eén tussenstop is niet erg: we hadden al langer in ons hoofd om een stop-over van een paar dagen in Dubai of Abu Dhabi te doen, maar nog een extra tussenstop daarnaast ging wel erg ver. En zo kwam ik uiteindelijk uit op een vliegticket naar Bangkok, inclusief een twee daagse stop-over in Dubai voor een acceptabele prijs. Vanaf Bangkok (waar we geheid nog een dag of twee zullen rondhangen – ik hou van die stad!) kunnen we dan richting Vietnam of Laos&Cambodja. Dat laatste ligt nog open, dus de komende tijd maar even goed afwegen waar we voor willen gaan. Gelukkig zijn AirAsia tickets en trein/bustickets zo geboekt! Ik heb er echt onwijs veel zin in en kan echt niet wachten totdat het eind december is! Na 3 jaar weer terug naar het mooie Azië!

Let's travel and see

22 Comments

  • Ja inderdaad, echt balen! Maar helaas zitten we aan de kerstperiode vast, dus tis niet anders:)

 1. Wat een gave plannen! Ik ben zo verliefd op dat deel van de wereld :) Laos vond ik prachtig, Cambodja indrukwekkend en Vietnam was mijn eerste echte Azie-reis. Daar ligt toch een beetje mijn hart :)

  • Haha snap ik! Dat heb ik bij Australië (eerste x backpacken) en Thailand (eerste x alleen op reis).. Achja welke ik ook kies, mooi wordt het toch wel:)

 2. Een heerlijk vooruitzicht! Inderdaad, lekker blijven hangen in Bangkok, want daar is genoeg te zien. Ik zou ook zeker naar Cambodja gaan, één van de meeste indrukwekkende landen die ik ooit heb gezien!

  • Ja Cambodja is mooi! Ben zelf voornamelijk in/rond Siem Reap en Angkor Wat geweest dus daar is nog wel meer te zien!

 3. ik zou zeker voor de combi Laos en Cambodja gaan, of misschien wel alleen voor Laos (maar dan moet je Angkor Wat missen…).

  • Angkor wat heb ik al gezien, dus dat zou opzich niet erg zijn! Maar ik vond Cambodja wel een onwijs mooi land.. Keuzes, keuzes!

 4. Wat een heerlijk vooruitzicht! Gelukkig heb je nog alle tijd voordat je echt een keuze moet maken! Zou zelf denk ik voor Vietnam gaan, maar heb ook prachtige verhalen over Laos gehoord. Succes met kiezen en plannen :)!

  • Ja is ook zo! Gister weer een hele middag zitten puzzelen, maar nog niks besloten;)

 5. wat gaaf! Vietnam of Cambodja & Laos.. tja, ik zou zeggen drie weken is te kort voor Vietnam, maar waarschijnlijk wel geweldig om daar kerst en oud&nieuw te vieren. Succes met kiezen! :)

  • Thanks voor je reactie! Ja Vietnam lijkt me ook leuk om kerst en oud&nieuw te vieren. We zijn van plan Noord Vietnam niet te doen ivm de kou daar. Dus het zou om midden en zuid gaan, als ik het zo allemaal een beetje bekijk denk ik dat dat wel moet lukken in 3 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *